Artık Alışverişlerinizi WhatsApp'tan Ödemek Mümkün Olacak: Yeni Ödeme Sistemi!

WhatsApp, sohbet içi ödeme yapma özelliğini daha fazla ülkeye açma kararı aldı. Peki bu yeni özellik nasıl çalışıyor? İşte detaylar!

Artık Alışverişlerinizi WhatsApp'tan Ödemek Mümkün Olacak: Yeni Ödeme Sistemi!

WhatsApp, Hindistan ve Brezilya'nın ardından Singapur'da da sohbet içinde ödeme yapma özelliğini kullanıma sunuyor. Meta, bu özelliği bölgede kullanıma sunmak için Stripe ile ortaklık kurdu.

WhatsApp bu ödeme özelliğini Stripe Connect ve Stripe Checkout çözümlerini kullanarak oluşturdu ve uygulama içi ödemeleri çevrimiçi ve çevrimdışı olarak kullanılabilir hâle getirdi. Müşteriler kredi kartları, banka kartları veya Singapur'un PayNow fon transfer sistemini kullanarak işletmelere ödeme yapabiliyor.

Meta, WhatsApp üzerinden ödeme kabul etme özelliğinin şu anda yalnızca birkaç işletme tarafından kullanılabildiğini söyledi ancak önümüzdeki aylarda bu özelliği daha fazla işletmenin kullanımına açmayı planlıyor. İşletmeler bu özelliği WhatsApp Business aracılığıyla kurabilir ve bu da onlara bir Stripe hesabı alma konusunda rehberlik eder.

WhatsApp Sohbet İçi Ödeme Özelliğini Birçok Ülkede Test Ediyor

WhatsApp, Hindistan'daki ödeme hizmetlerini ilk olarak 2020 yılında test modunda ülkenin Birleşik Ödeme Arayüzü (UPI) ağına dayalı olarak başlattı. Hindistan Ulusal Ödeme Kurumu 2022 yılında Meta'nın bu hizmeti 100 milyon kullanıcıya genişletmesine izin verdi. Geçtiğimiz Ağustos ayında şirket, Hindistan'da Reliance Jio ile uçtan uca bir alışveriş deneyimi sunarak müşterilerin uygulamayı kullanarak market alışverişi siparişi vermesini sağladı.

WhatsApp, yaklaşık üç yıl boyunca eşler arası ödemelere izin verdikten sonra geçen ay Brezilya'da da ticari ödemeleri başlattı.

Mark Zuckerberg şimdi farklı bölgelerde ödeme hizmetleri başlatmak için sohbet uygulamasının 2 milyarlık kullanıcı tabanına güveniyor. WhatsApp'ta abonelik ücreti ya da reklam olmadığı için, Meta'nın uygulamadan para kazanması için en önemli yöntem iş teklifleri. Önümüzdeki aydan itibaren WhatsApp, İşletme hizmetlerinin kullanımı için bildirim tabanlı bir fiyatlandırma sisteminden konuşma tabanlı bir fiyatlandırma yapısına da geçiyor.

WhatsApp'a Rapor Etme Özelliği Ekleniyor
MOBİL

WhatsApp'a Rapor Etme Özelliği Ekleniyor

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp, son yıllarda grupların gelişmesiyle birlikte aynı zamanda bir topluluk platformu haline de geldi.

WhatsApp, Anketler ve İçerik Başlıkları İçin Yeni Özellikler Sunuyor
İNTERNET

WhatsApp, Anketler ve İçerik Başlıkları İçin Yeni Özellikler Sunuyor

WhatsApp, mesajlaşma platformunda anket ve içerik başlıkları kullananlara yeni özellikler getiriyor. Anketler için üç yeni güncellemenin yanı sıra altyazılı paylaşım için yeni bir seçenek de WhatsApp kullanıcılarının hizmetine sunuluyor.

YORUMLAR