2019 Yılında Kaçırmamanız Gereken 16 Muhteşem Film

Sizler için 2019 yılında beyaz perdede boy gösterecek birbirinden iddialı yapımları kaleme aldık. Liste bir hayli kabarık, hadi gelin başlayalım!

2019 Yılında Kaçırmamanız Gereken 16 Muhteşem Film

2018 yılını yavaş yavaş arkamızda bıraktığımız şu günlerde, 2019’da vizyona girecek filmlere göz atma zamanı geldi. Sizler için önümüzdeki yıl beyaz perdede boy gösterecek birbirinden iddialı yapımları kaleme aldık. Liste bir hayli kabarık, hadi gelin başlayalım!

1- Creed II, 11 Ocak 

Tür: Dram, Spor, Aksiyon

Yönetmen: Steven Caple Jr.

Oyuncular: Michael B. Jordan, Sylvester Stallone, Tessa Thompson, Wood Harris, Russell Hornsby, Phylicia Rashad, Andre Ward

Ryan Coogler ve Cheo Hodari Coker’ın birlikte yazdığı Creed II, aynı zamanda co-stars tarafından üretilen Rocky serisinin sekizinci filmi olarak biliniyor. İlk filmde Rocky Balboa’nın kanatları altında çıkış yakalayan Adonis, bu kez daha zorlu bir rakiple savaşmaya hazırlanıyor: Ivan Drago'nun oğlu Viktor Drago. 

Ailesinin geçmişiyle bağları olan bir rakiple karşı karşıya gelecek olan Adonis, bu zorlu mücadelede hiçbir şeyin aileden daha önemli olmadığını anlayacak.

2- Glass, 18 Ocak

Tür: Gerilim, Fantastik

Yönetmen: M. Night Shyamalan

Oyuncular: James McAvoy, Bruce Willis, Samuel L. Jackson, Sarah Paulson

Ünlü yönetmen M. Night Shyamalan’ın Unbreakable ve Split filmleri ile aynı evrende geçen Glass, kalıpların dışında bir süper kahraman filmi olarak karşımıza çıkacak. Filmde üç ana karakter izleyeceğiz: Elijah Price diğer adıyla Mr. Glass, güvenlik görevlisi David Dunn ve 24 farklı kişiliğe sahip olan  Kevin Wendell Crumb. 

Güvenlik görevlisi olmasının yanında eski bir süper kahraman olan Dunn, Crumb’ın kişiliklerinden biri olan The Beast’in peşine düşecek. Ayrıca bu üç karakterin yolları, Split filminde hayatta kalan Cassie ile kesişecek. 

3- Alita: Battle Angel, 15 Şubat

Tür: Bilim Kurgu, Macera, Aksiyon

Yönetmen: Robert Rodriguez

Oyuncular: Rosa Salazar, Mahershala Ali, Christoph Waltz, Jennifer Connelly

Yukito Kishiro’nun yarattığı manga serisini, 3 Oscar ödüllü yönetmen James Cameron Hollywood’a uyarlayacak. 

Yönetmen, senarist ve oyuncu kadrosuyla yılın en merak edilen bilim kurgu filmlerinden birisi olan Alita: Battle Angel, eşsiz bir cyborg olan Alita ile ona  yeni bir hayat veren şefkatli doktor Ido’nun macera dolu hikayesine odaklanacak. 

Alita, bir yandan kendini keşfederken, diğer yandan da arkadaşlarını, ailesini ve sevdiği dünyayı kurtarmak için amansız bir mücadele verecek.

4- Captain Marvel, 8 Mart

Tür: Macera, Aksiyon, Bilim Kurgu

Yönetmen:  Anna Boden ve Ryan Fleck

Oyuncular: Brie Larson, Samuel L. Jackson, Jude Law, Gemma Chan

Yetenekli bir askeri pilot olan Danvers, iki uzaylı türü, Krees ve Skrull'lar arasındaki galaksiler arası savaşın ortasında kalacak ve kaza sonucu olağanüstü güçler kazanacak. Asıl soru(n) şu: Danvers’ın atomik güçleri Thanos’u alt etmeye yetecek mi?

Danvers’ın süper kahraman yolda yolundaki yardımcıları S.H.I.E.L.D. müdürü Nick Fury ve Doktor Walter Lawson.olacak. 

5- Us, 15 Mart

Tür: Korku, Gerilim

Yönetmen: Jordan Peele

Oyuncular: Lupita Nyong’o, Winston Duke, Shahadi Wright Joseph, Evan Alex

Get Out filmiyle "En İyi Özgün Senaryo Oscar"ını kucaklayan Jordan Peele, gerilim ve korku seviyesini hat safhaya taşıyacak bir yapımla daha karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. 

Us, tıpkı Get Out filmi gibi kalıpların dışında bir korku temasına sahip. Kendine hast bir anlatısı olan film, bir ailenin arkadaşlarıyla vakit geçirmek için gittikleri yerde yaşadığı gerilimi merkezine oturtuyor, ancak filmde felsefik olarak aslında kendileriyle mücadele eden bir aileyi izleyeceğiz.

6- Shazam, 5 Nisan

Tür: Aksiyon, Macera, Fantastik

Yönetmen: David. F. Sandberg

Oyuncular: Zachary Levi, Mark Strong, Adam Brody, Michelle Borth

DC Genişletilmiş Evreni’nin bir parçası olan Shazam, 14 yaşındaki sıradan bir çocuğun, yetişkin bir süper kahramana dönüşmesini konu alıyor. 

Asıl ismi Billy Batson olan karakterimizin üstüne “Shazam” dediğinde bir yıldrım düşer.  Bu yıldırım büyücü Shazam tarafından Billy 'e altı mitolojilik karakterin güçlerini vermesi için gönderilir, ancak Billy gücünü nasıl kullanması gerektiğini öğrenmelidir. 

7- Hellboy, 12 Nisan

Tür: Aksiyon, Macera, Fantastik

Yönetmen: Neil Marshall

Oyuncular: David Harbour, Ian McShane, Daniel Dae Kim, Sasha Lane, Milla Jovovich

Yeni Hellboy filmi, 2004 ve 2008 yıllarında Guillermo del Toro tarafından yönetilen Hellboy filmlerini takip etmiyor. Bunun yerine hikaye farklı unsurlar öne çıkarılarak yeniden başlatılıyor.

Hellboy, dünyayı tehdit eden canavarlarla savaşmak için Paranormal Araştırma ve Savunma Bürosu (BPRD) ile işbirliği yapacak. Tabii kahramanımızın tek derdi bu olmayacak. Hellboy bir yandan gezegeni kurtarırken, diğer yandan da onu bir canavar olarak gören insanların düşünceleriyle mücadele edecek.

8- Avengers: Endgame, 29 Nisan

Tür: Aksiyon, Macera, Fantastik

Yönetmen: Anthony Russo, Joe Russo

Oyuncular: Chris Hemsworth, Robert Downey Jr., Tom Holland, Chris Evans, Mark Ruffalo

Iron-Man, Thor, Captain America ve Ant-Man başta olmak üzere, Infinity War’da hayatta kalan tüm kahramanlar sonsuzluk taşlarını ele geçiren Thanos’a karşı müthiş bir intikam savaşı başlatacak, ancak bu sefer işleri her zamankinden çok daha zor olacak.

Marvel evreni, Avengers: Endgame ile birlikte 4. aşamaya geçmiş olacak ve hikaye Black Panther ve Captain Marvel gibi üçüncü nesil süper kahramanlar üzerinden ilerleyecek. 

9- POKÉMON Detective Pikachu, 10 Mayıs

Tür: Gizem, Fantastik

Yönetmen: Rob Letterman

Oyuncular: Ryan Reynolds, Kathryn Newton, Bill Nighy 

İnsan ve pokemonların bir arada yaşadığı bir dünyada, 21 yaşındaki Tim'in dedektif babası Harry Goodman aniden ortadan kaybolur. Babasının kaybolmasının ardından onu bulmak için çalışmalara başlayan Tim, babasının ortağı Dedektif Pikachu ile tanışıp beraber Harry Goodman'ı bulmak için maceraya atılırlar.

10- John Wick 3: Parabellum, 17 Mayıs

john wick 3

Tür: Gerilim, Suç, Aksiyon

Yönetmen: Chad Stahelski

Oyuncular: Keanu Reeves, Halle Berry, Ian McShane, Jason Mantzoukas

John Wick, serinin üçüncü filmi ile aksiyon dolu macerasına kaldığı yerden devam edecek. Continental Hotel'de birini öldürerek, temel bir kuralı ihlal eden Wick, bir saat içinde New York’tan kaçmak zorundadır. 

11- Godzilla: King of the Monster, 31 Mayıs

Tür: Macera, Bilim Kurgu, Aksiyon

Yönetmen: Michael Dougherty

Oyuncular: Millie Bobby Brown, Kyle Chandler, Bradley Whitford, Vera Farmiga

Bir önceki filmde, 15 yıl sonra yeniden çıkagelen Prehistoric Parasite (M.U.T.O) adı verilen uçabilen ve radyasyon ile beslenen bir yaratıkla savaşarak insanlığı kurtaran Godzilla, inzivaya çekildiği okyanusun dibinden yeniden çıkacak. 

Efsanevi canavar, serinin yeni filminde, ezeli düşmanları Gido, Rodan ve üç başlı Kral Ghidorah ile destansı bir savaşa girecek. Devasa canavarların üstünlük mücadelesinde arada kalan insanlık ise, gezegendeki var oluşunu sürdürmek için çalışacak. 

12- Spider-Man: Far From Home, 5 Temmuz

spider-man far from home

Tür: Aksiyon, Fantastik

Yönetmen: Jon Watts

Oyuncular: Tom Holland, Zendaya, Michael Keaton, Marisa Tomei, Jake Gyllenhaal

Avengers: Endgame’den 5 dakika sonra başlayacak olan Spider-Man: Far From Home, yeni Marvel evreninin mihenk taşlarından birini oluşturacak. Kahramanımızın filmdeki düşmanı Hydro-Man olacak. 

bir askeri kargo gemisinde tayfa olarak çalıştığı sırada denize düşerek radyasyona maruz kalan bir denizci olan Morris Bench, edindiği güçlerini kötüye kullanmak isteyince karşısında Spider-Man’i bulacak.

13- The Lion King, 19 Temmuz

Tür: Macera, Aile, Dram

Yönetmen: Jon Favreau

15 Haziran 1994 tarihinde gösterime giren orijinal Aslan Kral, animasyon filmleri için dönüm noktası olmuştu.  yönetmen koltuğunda Iron Man ve The Jungle Book fimlerinden tanıdığımız Jon Favreau’nun oturduğunu yeni The Lion King filmi, gerçekçi grafikleriyle neredeyse belgesel film tadında olacak.

14- One Upon a Time in Hollywood, 23 Ağustos

One Upon a Time in Hollywood

Tür: Gerilim, Dram, Su.

Yönetmen: Quentin Tarantino

Oyuncular: Brad Pitt, Leonardo DiCaprio, Al Pacino, Burt Reynolds, Margot Robbie

1969 Los Angeles’ında geçecek olan film, Charles Manson cinayetlerinin olduğu döneme ayna tutacak. Amerikan kamuyonu derinden etkileyen olayda, ünlü yönetmen Roman Polansky’nin eşi Sharon Tate, karnındaki sekiz buçuk aylık bebeği ile seri katil Charles Manson’ın liderliğindeki tarikat üyeleri tarafından vahşice öldürülmüştü. Tarantino'nun yeni filminde Beverly Hills’deki bu tüyler ürpertici kanlı cinayete tanıklık edeceğiz.

15- It: Chapter Two, 13 Eylül

It chapter 2

Tür: Korku, Gerilim

Yönetmen: Andy Muschietti

Oyuncular: Jessica Chastain, James McAvoy, Bill Skarsgård, Finn Wolfhard 

Ünlü yazar Stephen King’in kitabından uyarlanan It, ilk filmdeki muazzam başarısının ardından serinin devam filmiyle karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

It: Chapter Two filminde, 27 yıl önce alt edilen Pennywise palyaçosunun yeniden ortaya çıkmasıyla başlayan bir dizi esrarengiz olaya tanıklık edeceğiz. İlk filmdeki karakterler artık büyümüştür ve sıradan hayatlarına devam etmektedir, ancak gelen bir telefon onları tekrardan birleştirir. 

16- Joker, 4 Ekim

joker 2019

Tür: Suç

Yönetmen: Todd Phillips

Oyuncular: Joaquin Phoenix, Robert De Niro, Zazie Beetz, Marc Maron

Geçmişte Jesar Romero, Jack Nicholson, Heath Ledger ve son olarak Suicide Squad’da Jared Leto tarafından canlandırılan ünlü karakter, bu kez 43 yaşındaki başarılı aktör Joaquin Phoenix ile vücut bulacak. 

1980'li yıllarda geçecek film, gerçek adı Arthur Fleck olan Joker'in hepimizin bildiği suç dehası haline nasıl geldiğini anlatacak. ilmin bütçesinin ise 55 milyon dolar olacağı söyleniyor. Bu rakamın DC’nin diğer süper kahraman filmlerine ayırdığı bütçenin çok altında olduğunu belirtmek gerekiyor.

 

 

YORUMLAR