Adobe Flash Player Nasıl Silinir?

2020 itibarıyla hayatının sonuna gelen Adobe Flash Player nasıl silinir ve nasıl kaldırılır? Bu rehberimizde merak edilen detaylara yakından göz atacağız.

Adobe Flash Player silme işleminin nasıl gerçekleştirileceği çoğu kullanıcı tarafından oldukça merak ediliyor. Bu rehberimizde Adobe Flash Player nasıl silinir? sorusuna daha yakından göz atacağız. Rehberimizdeki adımları uygulayarak söz konusu yazılımı çok kolay bir şekilde silebilirsiniz.

İnternetin sıradan dünyasına zengin animasyonları ve etkileşimleri dahil eden Adobe Flash Player, 2021 yılı itibarıyla yayın hayatının sonuna geldi. Güvenlik sorunları nedeni ile bu programa dair tüm eklentileri ve dosyaları bilgisayarınızdan kaldırmanız tavsiye ediliyor.

Adobe Uyarıyor: Flash Player'ı Bilgisayarınızdan Hemen Kaldırmalısınız
İNTERNET

Adobe Uyarıyor: Flash Player'ı Bilgisayarınızdan Hemen Kaldırmalısınız

Adobe Flash Player nasıl kaldırılır? Geçtiğimiz 1 Ocak itibarıyla resmen iptal edilen ve güncellenmeyecek olan Flash Player'ı bilgisayarınızdan neden kaldırmalısınız? İşte Adobe'den gelen uyarı mesajı ve adım adım Flash Player kaldırma.

1996 yılında kullanıma sunuln Flash, bir zamanlar video akışı yapmanın ve çevrim içi oyun oynamanın en popüler yollarından birisi idi. Öte taraftan çeşitli güvenlik sorunları ile uğraştı ve akıllı telefon çağına ayak uyduramadı. Adobe, artık Flash Player için güvenlik güncellemeleri sunmayacağını belirtirken, kullanıcılara programı kaldırmalarına yönelik bir çağrıda bulundu.

Adobe Flash Player Nasıl Silinir? (Windows)

  • Adobe'un internet sitesinden Flash Player Uninstaller aracını indirin.
  • Flash Player kullanan tüm programları kapatın.
  • Flash Player Uninstaller aracını çalıştırın.
  • İşlemler bittiğinde bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Windows işletim sistemine sahip olan bilgisayar üzerinden Flash Player'ı silebilmek için bazı adımları uygulamanız gerekiyor. Bu adımları uyguladığınız takdirde söz konusu yazılımı bilgisayarınızdan kaldırabilirsiniz. Bu işlem için ilk önce Adobe'un internet sitesini ziyaret edin.

Adobe'un sitesi üzerinden Flash Player Uninstaller aracını indirmeniz gerekiyor. İndirme işlemini gerçekleştirdikten sonra Flash Player kullanan tüm programları kapatın. Daha sonra bilgisayarınıza indirdiğiniz Flash Player Uninstaller aracını çalıştırın.

Söz konusu aracı çalıştırdıktan sonra C:\ Windows \ system32 \ Macromed \ Flash klasöründe yer alan tüm dosyaları kaldırmayı ihmal etmeyin. Eğer burada herhangi bir dosya bulunmuyorsa endişe etmenize gerek yok. Bu dosyaları sildikten sonra bilgisayarınızı bir daha yeniden başlatın.

Adobe Flash Player Nasıl Silinir? (Mac)

  • Kullandığınız macOS sürümünü kontrol edin.
  • macOS 10.6 ve üzeri için buradaki, macOS 10.5 ve öncesi için buradaki dosyayı indirin.
  • İşlemler bittiğinde bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Mac cihazınızda Adobe Flash Player yazılımını silebilmeniz mümkün. Bu işlemi tıpkı Windows işletim sistemli bilgisayarlarda olduğu gibi çok hızlı ve pratik bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Peki, bu işlem için hangi adımların uygulanması gerekiyor?

Söz konusu işlemi gerçekleştirmek için ilk olarak kullandığınız macOS sürümünü kontrol etmeniz gerekiyor çünkü sürüme göre dosya indirmeniz gerekecek. Yukarıda yer alan bağlantılardan macOS sürümünüze göre uygun dosyayı indirin. Daha sonra indirdiğiniz aracı çalıştırın.

Bu aracı çalıştırdıktan sonra < home directory > Library / Prefences / Macromedia / Flash \ Player ve < home directory > Library / Caches / Adobe / Flash \ Player dizinlerindeki dosyaları kaldırmayı da ihmal etmeyin. Burada herhangi bir dosya bulunmuyorsa endişe etmenize gerek yok.

Süreci tamamladıktan sonra bilgisayarınızı kapatıp açın. Bu işlemin ardından bilgisayarınızda artık Adobe Flash Player yüklü olmayacak.

En İyi Program Kaldırma Araçları
LİSTELER

En İyi Program Kaldırma Araçları

Bilgisayarınıza merak ettiğiniz veya işinize yarayacağını düşündüğünüz onlarca program önünüze çıkıyor. Bunları Tamindir aracılığıyla hızlı bir şekilde indirip rahatlıkla kurabiliyorsunuz.

Tüm bu adımları uygulayarak birkaç dakika içerisinde Adobe Flash Player'ı ve beraberinde getirdiği tüm dosyaları silebilirsiniz. Peki siz bu rehberimizde yer verdiğimiz bilgiler hakkında ne düşünüyorsunuz? Burada yer alan bilgiler işinize yaradı mı ve tüm kaldırma adımlarını başarılı bir şekilde gerçekleştirebildiniz mi?

Konu hakkındaki görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle ve diğer okurlarımızla paylaşmayı ihmal etmeyin.

YORUMLAR