En İyi Program Kaldırma Araçları

Çoğu program kaldırıldığında dahi bilgisayarınız bilmediğiniz bir köşesinde bazı atık dosyalar bırakır. Bu dosyaları yazımızdaki programlar sayesinde kaldırabilirsiniz.

En İyi Program Kaldırma Araçları

Bilgisayarınıza merak ettiğiniz veya işinize yarayacağını düşündüğünüz onlarca program önünüze çıkıyor. Bunları Tamindir aracılığıyla hızlı bir şekilde indirip rahatlıkla kurabiliyorsunuz. Kurması oldukça kolay fakat programların kaldırılma aşamasında bazı sıkıntılar ortaya çıkıyor.

Çoğu program kaldırıldığında dahi bilgisayarınız bilmediğiniz bir köşesinde bazı atık dosyalar bırakır. Bu dosyalar genellikle Windows'un varsayılan kaldırma aracı ile tanımlanmaz. Windows sadece programın ana dizinini kaldırır ve ayrıntıları bırakır. Bunun önüne geçebilmek ve biraz da olsa bilgisayarınızı hızlandırabilmek için aşağıdaki programları kullanabilirsiniz.

Bu kaldırma araçlarını kaldırılmayan programlar dahil birçok yazılımda rahatlıkla kullanabilirisiniz. Elbette ücretli/ücretsiz farkı olarak değişiklikler var. Ama ücretsiz yazılımlarla da işinizi halledebilirsiniz.

1) Revo Uninstaller

Revo Uninstaller ücretli ve ücretsiz olmak üzere iki sürüm olarak piyasada bulunuyor. Ücretli sürümü diğerine oranla daha profesyonel seçenekler sunuyor. Bu programın en güzel özelliği arayüzünün klasik Windows program kaldırma arayüzüne benziyor olması. Kaldırılmayan programları kaldırabileceğiniz ve atık dosyaları silebileceğiniz güzel bir program.

2) Ashampoo Uninstaller

Kaldırmak istediğiniz programı ve o programın arkasında bıraktığı gereksiz dosyaları da silen güzel bir program Ashampoo Uninstaller. Gelişmiş arayüzüyle ve Türkçe dil desteğiyle tercih edilmesi gereken program kaldırma yazılımları arasında üst sıralara çıkıyor. Sadece dosya kaldırmaya yaramayan bu program kayıt defteri hatalarına ve yazı tipi yönetimlerine kadar uzanabiliyor.

3) IOBit Uninstaller

IOBit Uninstaller diğer program kaldırma yazılımlarına oranla daha gelişmiş arayüze ve yönetime sahip. Ücretsiz olarak kullanıma sunulmasına rağmen her işi yapabilecek kapasitede bir program. Bu program sayesinde programları kaldırabilir ve sisteminizdeki gereksiz çöpleri temizleyebilirsiniz. Türkçe dil desteği bulunan bu program tüm Windows serisi işletim sistemlerini destekliyor.

4) Total Uninstall

Total Uninstall program kaldırma sorununuza çözüm bulabilecek bir yazılım. Yukarıda 3 alternatife göre daha az tercih edilen bu program arayüz ve dil desteği açısından biraz yetersiz. Programları izleyip kayıt altına alan bu alternatifi de dilerseniz deneyebilirsiniz.

Bizim size önerilerimiz bu kadar. İşinize yarayabilecek ve dil desteğiyle öne çıkan 4 başarılı programı sizler için listeledik ve anlattık. Umarız faydalı bir blog yazısı olmuştur.

Programlarınızı her zaman Tamindirin! 

Çift Monitör Kurulumu Nasıl Yapılır?

YORUMLAR