Android Cihazlarınızda Silinen ve Kaybolan Dosyalarınızı iSkysoft Android Data Recovery ile Geri Getirin

Android telefon ve tabletleriniz üzerinde kaybettiğiniz dosya ve fotoğrafları iSkysoft Android Data Recovery ile geri getirin.

Android Cihazlarınızda Silinen ve Kaybolan Dosyalarınızı iSkysoft Android Data Recovery ile Geri Getirin

Hayatımızın önemli parçalarından bir tanesi olmayı başaran akıllı telefon ve tabletler, içlerinde taşıdıkları bilgiler sayesinde aslında düşündüğünüzden çok daha önemli olabiliyor. Fotoğraflar, videolar, dökümanlar, rehberleriniz, arkadaş sohbetleriniz, aramalarınız, mesajlaşmalarınız ve daha pek çok önemli veriyi barındıran cihazlarınız üzerinde gerekli yedekleme ayarlarını yapmadıysanız, bu verilerin kaybolması ya da silinmesi durumunda geri getirilmesi mümkün. Sizin için çok önemli verileri geri getirmek için kullanabileceğiniz programlardan bir tanesi ise "iSkysoft Android Data Recovery".

iSkysoft Android Data Recovery, ücretsiz olarak indirebileceğiniz deneme versiyonu sayesinde ilk olarak programın nasıl çalıştığınız görebilmenizi ve kaybolan dosyalarınızı bulup bulamayacağınızı görmenizi sağlıyor. Kaybolmuş ya da silinen dosyalarınızdan sizin için hayati önem taşıyan ya da gerçekten çok önemli olanları bulup geri getirebilmek için ise programı satın almanız gerekiyor. Bu şekilde kaliteli ve sorunsuz hizmet veren programların hepsinin ücretli olduğunu da gözden kaçırmamak gerekiyor.

Android telefon ve tabletlerinizde bulunan fakat herhangi bir sebeple silinen ya da kaybolan tüm dosya ve fotoğraflarınızı geri getirebileceğiniz program, tecrübeniz olmasa bile rahatlıkla kullanabileceğiniz şekilde tasarlanmış ve 3 basit adımda tüm kaybolan verilerinizi tespit edip geri getirme imkanı sunuyor.

iSkysoft Android Data Recovery programını kullanarak geri getirebileceğiniz veri türleri aşağıdaki gibidir:

  • Kişi Bilgileri
  • Mesajlar
  • Arama Geçmişi
  • WhatsApp Mesajları, fotoğrafları, ses kayıtları, dökümanlar ve videolar
  • Fotoğraf galerisi
  • Ses dosyaları
  • Videolar
  • Dökümanlar

iSkysoft Android Data Recovery Nasıl Kullanılır?

1. Adım - Programı İndirme ve Yükleme

İlk olarak iSkysoft Android Data Recovery programını aşağıdaki indirme bağlantısını kullanarak bilgisayarınıza indirip kurmanız gerekiyor. Çok büyük boyutlu olmayan programın bir kaç dakika içerisinde inerek sisteminize kurulmuş olacaktır. Kurulum tamamlandıktan sonra programı açarak veri kurtarma işlemlerine başlayabilirsiniz.

2. Adım - Android Cihazınızı Bilgisayarınız ile Bağlama

Programı açtığınızda karşınıza ilk olarak yukarıdaki ekran geliyor. Bu ekran açıldığında Android cihazınızı USB kablosu ile bilgisayarınıza bağlamanız gerekiyor. Siz kabloyu taktıktan sonra bağlantı otomatik olarak gerçekleşecek ve program bir sonraki aşamaya geçecektir.

3. Adım - Cihaz Tanımlama ve USB Hata Ayıklama Modunu Açma

Cihazınız ile PC'niz bağlandıktan sonraki adımda yapmanız gereken şey, program ekranında da göreceğiniz üzere USB hata ayıklama modunu açmanız. USB hata ayıklama modunu açmak için cihazınız üzerinde "Geliştirici Seçenekleri"nin açık olması gerekiyor. Eğer geliştirici seçeneklerini nasıl açacağınızı bilmiytorsanız, USB hata ayıklama modunu açmak için önce "Android'de Geliştirici Seçenekleri Nasıl Aktif Edilir?" yazımıza göz atarak geliştirici seçeneklerini açabilir sonrasında bu seçeneklere girerek USB hata ayıklama modunu aktif edebilirsiniz.

Gerekli işlemleri yaptıktan sonra yukarıdaki ekran görüntüsünde göreceğiniz üzere sağ alttaki "Opened? Next..." tuşuna basarak bir sonraki adıma geçebilirsiniz.

4. Adım - Taranmasını İstediğiniz Verileri Seçme

Bir önceki adımda next'e bastığınızda kısa bir bekleme ve cihaz tanımlama işlemi yapıldıktan sonra karşınıza yukarıda görmüş olduğunuz ekran geliyor. Burada programın tarama yapacağı dosyaları seçiyorsunuz. Eğer sadece fotoğraflarınızı ya da videolarınızı geri getirme işlemi yapmak istiyorsanız seçiminizi buna göre yapmanız gerekiyor. Çünkü programın tarama süresi biraz uzun sürüyor ve tüm dosyaları seçmeniz halinde uzun bir süre tarama işlemi için beklemeniz gerekiyor.

Genel olarak tüm kaybolan ve silinen verilerinizi geri getirmek istiyorsanız tüm kutucukların işaretli olduğunu emin olmalısınız. Eğer sadece belirli bir dosya, fotoğraf ya da kişi arıyorsanız ilgili bir kutucuk işaretleyerek diğerlerinin işareti kaldırıp işlem süresini kısaltmanız yararınıza olacaktır. Taraa yapmak istediğiniz veri türlerini seçtikten sonra yukarıda okla gösterilen sağ alttaki "Next" tuşuna basabilirsiniz.

5. Adım - Taramaya Başlamadan Son Onay

Kurtarmak istediğiniz dosya türlerini seçtikten sonra next'e basınca karşınıza son bir onay vermeniz için yukarıdaki ekran geliyor. Bu ekran üzerinde cihazınızdan maksimum oranda dosya getirme işlemi yapılabilmesi için tek tıkla root uygulamasının yükleneceğini fakat işlem sonunda cihazınızın root atılmamış durumuna geri getirileceğini belirtiliyor. Bu durum cihazınızın garantisini de bozmuyor. Ayrıca işlem uzun sürebilecek olduğundan dolayı cihazınızın yüzde 20 üzerinde şarja sahip olması da gerekiyor.

Gerekli onayı vermek için okla gösterilen sağ alttaki "Start" tuşuna basarak tarama işlemini başlatabilirsiniz.

6. Adım - Tarama Öncesi Cihaz Analizi

Bir önceki adımda start'a tuşuna bastıktan sonra bu adımda yapacağınız bir şey bulunmuyor. iSkysoft Android Data Recovery programı siz tarama işlemi için onay verip başlattıktan sonra tarama işleminden hemen önce cihaz analizi gerçekleştiriyor. Cihaz analizi sırasında cihaz bilgileri ve modeli tespit edilerek onaylanıyor. Kısa süren bu işlem sonrasında ise kaybolan dosyaların taraması başlatılıyor.

7. Adım - Kaybolan ve Silinen Dosyaları Tarama

Yukarıdaki ekran görüntüsünde gördüğünüz üzere tarama ve kurtarma için sadece arama geçmişi, galeri yani fotoğraflar ve ses dosyaları seçtik. Yaklaşık olarak 5 saat sürecek olan tarama işlemi sonunda belirtilen veri türlerindeki tüm kaybolan ve silinen veriler arasındna kurtarabileceklerinizi görüntüleyebiliyorsunuz.

Tarama işlemi devam ederken sol üstte yer alan menülerden bulunan dosyaları önizleyebiliyorsunuz. Eğer spesifik bir fotoğraf ya da dosya arıyorsanız ve taramanın başında bulduysanız taramayı sonlandırarak bitirebiliyorsunuz. Fakat dosyayı bulamadıysanız tarama süresi boyunca cihazınız ile bilgisayarınız arasındaki bağlantıyı koparmadan beklemelisiniz.

Tarama işlemi bittikten sonra ya da kendiniz sağ üstteki stop tuşuna basarak bitirdikten sonra istediğiniz dosyaları seçerek kurtarabiliyorsunuz.

8. Adım - Geri Getirilecek Dosyaları Seçme

Tarama işlemi sona erdikten sonra ya da siz elinizle durdurduktan sonra yukarıdaki gibi ya da benzer bir ekran ile karşılaşıyorsunuz. Bu ekran üzerinde tüm dosyalar işaretli olarak geldiği için kaydetmek istemediklerinizin işaretlerini kaldırmanız gerekiyor. Son üstte yer alan menüden tamamen kaldırabiliyorken, dilerseniz fotoğraf gibi çok sayıda olabilecek dosyaları teker teker de çıkarabilirsiniz.

Gerekli seçim işlemlerini yaptıktan sonra ise sağ altta bulunan "Recover" tuşuna basmanız gerekiyor.

9. Adım - Kurtarılacak Dosyaların Kaydedileceği Yeri Belirleme

Bir önceki adımda kurtarılıp geri getirilmesi için seçmiş olduğunuz dosyaları sağ alttaki "Recover" tuşuna basarak kurtarma işlemini başlattığınızda karşınıza dosyaların bilgisayar üzerinde nereye kaydedileceği soruluyor. Burada hemen bir dosya belirleyerek kurtarmak istediğiniz dosyalar bilgisayarınıza kaydedebilirsiniz.

10. Adım - Dosyaları Kurtarma (Son İşlem)

Program ile hem kurtarılacak dosyaları hem de kaydedilecek yeri seçtikten sonra recover tuşuna bastığınızda yukarıda görmüş olduğunuz gibi dosyaların kaydedilme işlemi başlıyor. Bu işlem kurutarılacak dosyaların boyutlarına göre kısa ya da uzun sürebilir. Bir kaç fotoğraf geri getirecekseniz bir kaç saniyede, büyük boyutlu dosyalar geri getirmek istiyorsanız biraz daha uzun sürede işlemi tamamlayabilirsiniz.

Son adımı da tamamladıktan sonra seçtiğiniz dosyalar artık bilgisayarınızda ve dilediğiniz zaman ulaşılabilir halde. Sizin için çok önemli olan fakat kaybolan dosyalarınız varsa iSkysoft Android Data Recovery programını satın alarak fotoğraf, dosya, döküman, kişi listesi vb. her şeyi kurtarabilirsiniz.

iSkysoft WebSitesi

YORUMLAR