Android İçin Dosya Sıkıştırma Uygulamaları

Sıkıştırılmış dosyalar, özellikle bilgisayarlarda en büyük kurtarıcımız olabiliyor. Zira birden çok dosyayı mail atmak istediğinizde hepsini tek bir zip ya da rar dosyasında toplayıp göndermek size hem zaman hem de enerji kazandırıyor. Artık bilgisayarlar

Android İçin Dosya Sıkıştırma Uygulamaları

Sıkıştırılmış dosyalar, özellikle bilgisayarlarda en büyük kurtarıcımız olabiliyor. Zira birden çok dosyayı mail atmak istediğinizde hepsini tek bir zip ya da rar dosyasında toplayıp göndermek size hem zaman hem de enerji kazandırıyor. Artık bilgisayarların yerini akıllı telefon ve tabletlerin almaya başladığı düşünülürse, mobil cihazlarda da kullanmak için sıkıştırma uygulamaları bulundurmak gerekli bir hal aldı.

Zaman zaman internetten telefonunuza sıkıştırılmış bir dosya indirdiğiniz ve bunu nasıl açacağınızı bilemediğiniz oluyordur. Ya da yukarıda söylediğim gibi arkadaşlarınıza fotoğraf, müzik, video gibi dosyalar göndermek istediğiniz zamanlar oluyor olabilir. Bu gibi durumlarda kullanabileceğiniz pek çok uygulama bulunmakta.

Bizler de Tamindir ekibi olarak sizler için bugün dosya sıkıştırma uygulamalarını derledik. 15 adet uygulamanın bulunduğu listeye göz atmanızı tavsiye ederim.

7Zipper

7Zipper, Android cihazlarınızda kullanabileceğiniz en iyi sıkıştırma uygulamalarından bir tanesi. Ona sadece sıkıştırma uygulaması demek haksızlık olacağından dosya yönetme uygulaması desek daha doğru olacak.

Uygulamayı, dosya sıkıştırma ve sıkıştırılmış dosyayı açmanın yanında aynı zamanda dosya yönetimi, uygulama yönetme gibi amaçlar için de kullanabilirsiniz. Bunlar dışında da pek çok yardımcı araca sahip olduğunu söylemek gerek.

Dosya kopyalama, taşıma, yapıştırma, yeniden adlandırma, silme, sıkıştırma, açma, gönderme, dosya ve yazı içinde kelime arama, gibi özellikleri bulunan uygulama zip, alz, egg, tar, tar.gz, tar.bz2, gz, bz2, rar, jar, 7zip, lzh formatlarını destekliyor.

AndroZip

20 milyondan fazla indirilmeyle uygulama marketinde en çok indirilen sıkıştırma uygulamalarından birisi olan AndroZip ile tıpkı bilgisayarlarınızda olduğu gibi her türlü işlemi gerçekleştirme şansına sahipsiniz.

Uygulama ile yalnızca sıkıştırma işlemleri değil dosyalarınızı yönetme ve organize etme işlemlerini de gerçekleştirebilirsiniz. Ister sıkıştırılmış dosyaları açabilir ister de kendiniz sıkıştırıp mail atabilirsiniz.

Uygulama zip, rar, tar, bzip2 formatlarına destek verir. Ayrıca yine apk dosyası yükleyebilir, sürükle bırak desteği ile işlemlerinizi kolayca halledebilirsiniz.

ArchiDroid

ArchiDroid, yine Android cihazlarınızda kullanabileceğiniz dosya arşivleme, sıkıştırma ve sıkıştırılmış dosyaları açma uygulamasıdır. 1 milyondan fazla indirilen uygulamanın puanı ise 5 üzerinden 4.5.

Uygulamanın kullanıcı dostu bir arayüzü var, bu yüzden rahatça kullanabileceğinizi düşünüyorum. Ayrıca pek çok faydalı özelliği de bulunmakta.

RAR, ZIP, TAR, GZIP (gz), BZIP2 (bz2), tar.bz2, tar.gz ve 7ZIP* (7z) formatlarını destekleyen uygulamanın toplu arşiv dosyası açma ve şifrelenmiş arşiv dosyalarını açma özellikleri de mevcuttur.

B1 Free Archiver

Bir diğer başarılı arşiv dosyası yönetme uygulaması olan B1 Free Archiver, hem ücretsiz hem de açık kaynak kodlu. Bilgisayarlar için bir versiyonu da bulunan uygulama ile Android cihazlarınızda bütün arşivleme ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Uygulama 7z, apk, a, ar, arj, bz2, bzip2, cab, deb, gz, gzip, jar, iso, lha, lzh, lzma, mtz, rpm, tar, tar.bz2, tbz, tbz2, tar.gz, tgz, tpz, taz, tar.lzma, tar.xz, tar.Z, xap, xar, xz, Z, zipx gibi formatları destekliyor.

Yine parolayla korunan zip, rar ve Zz uzantılı dosyaları da açabileceğiniz uygulama ile dosyaları çıkarmadan önizleme yapma imkanına da sahipsiniz. Diğer pek çok yan özelliği de bulunan B1 Free Archiver, denemeye değer.

Easy Unrar, Unzip, Zip

Bir diğer arşiv dosyası yönetme uygulaması olan Easy Unrar, Unzip, Zip, adından da anlaşılacağı gibi rar ve zip dosyalarını kolayca açmanızı sağlaması amacıyla geliştirilmiş, kullanımı kolay ve basit bir uygulama.

Uygulama ile sıkıştırılmış dosyaları açmanın yanında kendiniz de dosya sıkıştırabilir, hatta çok parçalı arşivler bile oluşturabilirsiniz. Yine parola korumalı arşivler oluşturmanız da bu uygulama ile mümkün.

Uygulamanın içerisinde bulunan tarayıcı ile de cihazınızdaki tüm dosyaları tarayabilirsiniz. Dosyaların hepsini çıkarmak zorunda kalmadan içindekileri görebilir, istediklerinizi seçebilirsiniz.

iZip

iZip, Android cihazlarınızda kullanabileceğiniz bir diğer dosya sıkıştırma uygulamasıdır. Yine sadece dosya sıkıştırma özelliğiyle kalmayan ve kapsamlı pek çok dosya yönetim aracına sahip olan uygulama ile büyük boyutlu dosyalarınızı küçültebilirsiniz.

Uygulamanın kolay kullanılan arayüzü sayesinde kolayca kullanabilirsiniz. Uygulama ile dosya sıkıştırma, sıkıştırılmış dosyaları açma, silme, e-mail ile gönderme işlemlerinizi kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

Genel olarak başarılı diyebileceğimiz iZip, basit dosya sıkıştırma işlemleriniz için size yeterli gelecektir.

RAR for Android

WinRAR tarafından geliştirilen ve resmi WinRAR uygulaması olan RAR for Android de 5 milyondan fazla indirilen uygulamalar arasında. Zaten WinRAR herkes tarafından bilgisayarlarda kullanılan uygulama olduğundan bilmeyen yoktur diye düşünüyorum.

RAR, ZIP, TAR, GZ, BZ2, XZ, 7Z, ISO, ARJ formatlarını destekleyen uygulama gerçekten güçlü olmasının yanında kolay bir kullanıma da sahip. Uygulama ile parola belirleyebilir, sıkıştıracağınız formatı belirleyebilir, dosyayı parçalar halinde sıkıştırabilirsiniz.

Içerisinde kolay kullanabileceğiniz bir de dahili dosya tarayıcısı olan uygulama ile kolayca dosyaları sıkıştırabilir ve açabilirsiniz. Uygulamanın Türkçe desteği olması da bir diğer artısı diyebiliriz.

Simple Unrar

Bir diğer dosya sıkıştırma uygulaması olan Simple Unrar, adından da anlayacağınız gibi basit ama güçlü bir uygulamadır. Uygulama ile arşiv dosyaları görüntüleyebilir, açabilir, parola korumalı olanları açabilir ve parçalı arşiv dosyalarını da açabilirsiniz.

Uygulama ile e-mail eki olarak gelmiş dosyaları da direkman açabilirsiniz. Hem ücretsiz hem de Türkçe desteği sunan uygulamanın pek çok özelliği de var.

Uygulama ile yalnızca rar dosyalarını çıkarabilir, bilgileri görüntüleyebilir, şifreli rar dosyalarını çıkarabilir, parçalı rar dosyalarını açabilirsiniz. Ayrıca arama fonksiyonu ile dosya arayabilir veya sadece seçtiğiniz dosyaları çıkartabilirsiniz.

Unrar

Unrar da yine Android cihazlarınızda ücretsiz olarak kullanabileceğiniz dosya sıkıştırma ve sıkıştırılmış dosyaları açma uygulamasıdır.

Yine 1 milyondan fazla indirilen bir uygulama olan Unrar ile sadece tekli sıkıştırılmış dosyaları değil, birden çok parçaya sahip olan dosyaları da açabilirsiniz.

Uygulamanın pro versiyonuna yükseltirseniz parola koruması ve daha hızlı dosya açma gibi özelliklere de sahip olabilirsiniz.

Unzip & Unrar

Unzip & Unrar, aslında tek başına bir dosya sıkıştırma ve açma uygulaması değil. Fakat eğer UC Browser cihazınızda yüklüyse ve aktif olarak kullanıyorsanız, kesinlikle sahip olmanız gereken bir eklenti uygulaması.

Bu uygulamanın amacı direk olaran UC tarayıcısı üzerinden indirdiğiniz sıkıştırılmış dosyaları açmak.

Yapmanız gereken tek şey arayıcınız üzerinden indirilen dosyalara gitmek, dosyanın üzerine tıklamak, açılmasını istediğiniz yeri seçmek ve OK'e tıklayarak dosyayı açmasını beklemektir.

Winzip

Bir diğer en çok bilinen ve kullanılan arşiv yöneticisi uygulamalarından biri olan WinZip, artık Android cihazlarınızda da kullanılabiliyor. Uygulama ile zip uzantılı arşiv dosyalarını açabiliyorsunuz.

Uygulama ile açtığınız zip dosyalarının içindeki içerikleri panoya kopyalayabiliyor ve istediğiniz herhangi bir yere yapıştırabiliyorsunuz. Yine apk uzantısı desteği veren uygulama ile uygulamaları hızlı bir şekilde yükleyebilirsiniz.

Arşiv dosyası yönetimi haricinde jpg, jpeg, bmp, gif ve png uzantılı fotoğraflar ile  txt, rtf, csv, ini, bat, inf, js, log, css, xml, cs, java, h, m, cpp, c, sql uzantılı metin dosyaları ve htm, html, asp, jsp uzantılı web içeriklerini de görüntüleyebilirsiniz.

Xzip

Bir diğer arşiv yönetme ihtiyaçlarınızı karşılayacak uygulama da Xzip. Faydalı bir uygulama olan Xzip'i ücretsiz olarak indirip Android cihazlarınızda kullanabilirsiniz.

Kullanıcı dostu arayüzü ve pek çok farklı özelliği ile dikkat çeken uygulama 7z, apk, a, ar, arj, bz2, bzip2, cab, deb, gz, gzip, jar, iso, lha, lzh, lzma, mtz, rpm, tar, tar.bz2, tbz, tbz2, tar.gz, tgz, tpz, taz, tar.lzma, tar.xz, tar.Z, xap, xar, xz, Z, zipx formatlarını destekler.

Ayrıca parola korumalı zip, rar ve 7z dosyalarını da açan uygulama ile parçalı sıkıştırılmış dosyaları da açabilirsiniz.

ZArchiver

ZArchiver ile de Android cihazınızda sıkıştırılmış dosya açma, dosya sıkıştırma, arşiv oluşturma, parola korumalı arşiv dosyalarını açma gibi işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Uygulama ile 7z, zip, bzip2, gzip, XZ, tar dosyaları yaratabilir, 7z, zip, rar, bzip2, gzip, XZ, iso, tar, arj, cab, lzh, lha, lzma, xar, tgz, tbz, Z, deb, rpm, zipx, mtz dosyalarını da açabilirsiniz.

Ayrıca 7z ve rar formatlı çok parçalı arşiv dosyalarını açabilir ve 7z formatlı çok parçalı arşiv dosyaları yaratabilirsiniz.

Zip Viewer

Zip Viewer, bir diğer Android cihazlarınızda kullanabileceğiniz sıkıştırılmış dosya açma uygulamasıdır. Kullanıcı dostu arayüze sahip olan uygulamayı kolay bir şekilde kullanabilirsiniz.

1 milyondan fazla indirmeyle en iyi arşiv yönetim uygulamalarından birisi olan uygulama ile sıkıştırılmış dosyaları direk olarak mail kutunuzdan ya da web tarayıcınızdan açabilirsiniz.

Uygulama  Zip, Gzip , BZip2, Tar, Tgz, ar, arj, cpio, lzma, xz ve 7zip formatlarını destekliyor. Yine uygulama içerisindeki dahili tarayıcı ile arama da yapabilirsiniz.

ZIP with Pass

Son uygulamamız olan ZIP with Pass, bir diğer Android cihazlarınızda kullanabileceğiniz dosya sıkıştırma ve sıkıştırılmış dosyaları açma uygulamasıdır.

Basit kullanımı ile çok fazla kapsamlı özelliğe sahip olmasa da zip uzantılı dosya ihtiyaçlarınızı karşılayacakır.

Parola korumalı ZIP dosyalarını da açabileceğiniz uygulama kolay bir kullanıma sahip. Sadece zip dosyalarıyla ilgileniyorsanız işinizi görebilir.

YORUMLAR