Android İçin En İyi 10 Karaoke Ve Şarkı Sözü Uygulaması

Biz insanları diğer canlılardan ayıran pek çok özellik bulunuyor. Bunlardan birisi de şarkı söylemek olabilir. Belki de bu yüzden yeteneğimiz olsa da olmasa da istediğimiz zaman şarkı söylemekten vazgeçmiyoruz.

Android İçin En İyi 10 Karaoke Ve Şarkı Sözü Uygulaması

Biz insanları diğer canlılardan ayıran pek çok özellik bulunuyor. Bunlardan birisi de şarkı söylemek olabilir. Belki de bu yüzden yeteneğimiz olsa da olmasa da istediğimiz zaman şarkı söylemekten vazgeçmiyoruz.

Müzik hayatımızın her anında bizimle. Mutluyken mutluluğumuzu ve sevincimizi neşeli şarkılarla kutluyor, üzgünken acıklı şarkılarla kederlenip dertleniyoruz. Müzik dinlemeyi sevmiyorum diyebilecek insan yoktur heralde. Karaokenin bu denli popüler olmasının sebebi de bu olsa gerek. Çünkü karaoke bize gönlümüzün dilediğince istediğimiz şarkıları yargılanma ihtimali olmadan söylememizi sağlıyor. Bunun için sesinizin güzel olmasına ya da yeteneğinizin olmasına gerek olmuyor. Ayrıca arkadaşlarınızla eğlenceli vakit geçirebiliyor, gülüp eğlenebiliyorsunuz.

Elbette gidebileceğiniz karaoke barlar var fakat arkadaşlarınızla birlikte evde ya da başka bir yerde takılıyorken de karaoke ile eğlenmek istemez misiniz? Biz de bugün bunun için Android cihazlarınızda kullanabileceğiniz karaoke ve şarkı sözleri uygulamalarını derledik.

Karaoke Sing & Record

İlk uygulamamız olan Karaoke Sing & Record'u Android cihazlarınıza ücretsiz olarak indirip kullanabiliyorsunuz. Uygulamayı indirdikten sonra istediğiniz şarkıyı seçiyor ve söylemeye başlıyorsunuz.

Adından da anlaşılacağı üzere uygulama ile karaoke yaparken söylediğiniz şarkıları kaydetme şansına sahipsiniz. Ardından da arkadaşlarınızla paylaşarak eğlenebiliyorsunuz.

Uygulamanın şüphesiz ne güzel özelliği YouTube üzerindeki şarkılardan istediğinizi seçebilmeniz. Ardından da kendinizi ünlü bir şarkıcı gibi hissedebilir ve eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.

Karaoke Türkçe

Android cihazlarınızda kullanabileceğiniz, içerisinde yabancı şarkılar barındıran pek çok karaoke uygulaması var. Fakat başarılı Türkçe karaoke uygulaması çok fazla yok. Bu da Karaoke Türkçe uyuglamasını daha değerli kılıyor.

Uygulama ile favori Türkçe şarkılarınızı kolayca arayıp bulabiliyor ve istediğiniz şarkıya karaoke yapabiliyorsunuz.  Arabesk, Halk Müziği, Popüler, Rock Müzik veya Türk Sanat Müziği kategorilerinden istediğiniz şarkıyı söyleyebiliyorsunuz.

Uygulamanın kullanımı da gayet kolay diyebilirim. Sade ve kullanıcı dostu arayüzü ile dikkat çekiyor.

Lyrics Mania

Karaoke yapmaktansa şarkıyı dinlerken şarkı sözlerini okuyarak birlikte söylemekten zevk alıyorsanız Lyrics Mania uygulamasını deneyebilirsiniz. Android cihazlarınıza bu uygulamayı ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Shazam gibi bir niteliği olan Lyrics Mania ile inlediğiniz şarkının ne olduğunu uygulamaya dinleterek kolayca öğrenebiliyorsunuz. Uygulama size şarkının adını ve sanatçısını bildiriyor.

Ayrıca istediğiniz şarkıyı aratarak da şarkı sözlerine kolayca erişebiliyorsunuz. Yine uygulama Spotify gibi uygulamalarla entegre olarak çalışıyor.

Mini Karaoke

Mini Karaoke de yine ücretsiz olarak indirip kullanabileceğiniz bir karaoke uygulamasıdır. Uygulamanın en güzel özelliği ise cihazınızda bulunan şarkıları karaoke moduna dönüştürmesi diyebilirim.

Uygulama ile karaoke yapabileceğiniz şarkıları aramak yerine kendi cihazınızda bulunan ve sevdiğiniz şarkıları karaokeye dönüştürebiliyorsunuz.

Uygulama  şarkıları kalitesini düşürmeden karaoke formatına dönüştürüyor ve üzerine şarkı sözlerini ekliyor. Size de arkadaşlarınızla eğlenmek kalıyor.

MusixMatch

MusixMatch belki de mobil cihazlarınızda bulabileceğiniz en iyi şarkı sözü uygulamalarından birisi diyebilirim. 20 milyondan fazla kullanıcısı olan uygulamanın bir de bilgisayarda kullanabileceğiniz versiyonu var.

Uygulama ile sevdiğiniz şarkıları dinlerken şarkı sözlerine erişebilir ve şarkıları arkadaşlarınızla birlikte söyleyerek eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.

Uygulamada ekolayzır ayarlama, müziklerin etiket bilgilerini düzenleme gibi özellikler de mevcut. Ayrıca Spotify gibi uygulamalarla da entegre halde çalışıyor.

Red Karaoke

Bir diğer karaoke uygulaması olan Red Karaoke'yi de Android cihazlarınıza ücretsiz olarak indirip kullanabilirsiniz. Uygulama ile yaptığınız karaokeleri kaydedebiliyor ve arkadaşlarınızla paylaşabiliyorsunuz.

Farklı kategorilerde şarkılar bulabileceğiniz uygulama şarkılarını farklı kaynaklardan alıyor bu da çeşitliliği artırıyor diyebilirim.

Kullanıcı dostu arayüzü ve kapsamlı seçenekleri ile dikkat çeken Red Karaoke uygulamasını da herkese tavsiye ediyorum.

Sing! Karaoke

Sing! uygulaması da ücretsiz olarak indirip sevdiğiniz şarkıları karaoke yapabileceğiniz güzel bir uygulama. Yüksek kalite şarkıları ile dikkat çeken uygulamanın düet özelliği ile arkadaşlarınızla birlikte karaoke yapabiliyorsunuz.

Pop, rock, hip-hop, müzikal gibi pek çok farklı kategoriden şarkılar bulabileceğiniz uygulamaya her gün yeni şarkılar da ekleniyor.

Ayrıca isterseniz yaptığınız karaokeleri kaydederek Facebook, Google Plus, Twitter, SMS yada Mail yoluyla paylaşabiliyorsunuz.

SingPlay

Bir diğer ücretsiz olarak indirip kullanabileceğiniz karaoke uygulaması olan SingPlay'in en önemli ve diğerlerinden ayıran özelliği kendi cihazınızdaki şarkıları karaokeye dönüştürme imkanı tanıması diyebilirim.

Uygulamayı indirdikten sonra kendi cihazınızdan favori şarkılarınızı seçip şarkı sözlerini indirebiliyor ve karaoke yapmaya başlayabiliyorsunuz.

Ardından isterseniz bunları kaydedebiliyor ve arkadaşlarınızla paylaşabiliyorsunuz. İsterseniz uygulamadaki tempo kontrolü, ileri ve geri sarma, eko etkisi yaratma gibi efektlerle profesyonele yakın bir kayıt yapabiliyorsunuz.

Şarkılar – Şarkı Sözleri

Yukarıda bahsettiğim gibi karaoke ve şarkı sözleri için yabancı pek çok uygulama var fakat başarılı Türkçe uygulama bulmak çok zor. Şarkılar ve Şarkı Sözleri uygulaması da başarılı Türkçe uygulamalardan birisi.

Bu uygulama ile aradığınız her kategoriden Türkçe şarkı ve şarkı sözlerini bulabiliyorsunuz. Fakat uygulama sadece Türkçe değil, yabancı şarkıları da sizlere sunuyor. Bu da uygulamanın bir artısı diyebilirim.

Uygulamada yerli ve yabancı şarkılar ve şarkı sözleri dışında klipler de bulunuyor. Isterseniz şarkıları sosyal ağlarda paylaşabiliyor ve yorum yaparak puan verebiliyorsunuz.

Videoke King

Son uygulamamız olan Videoke King'i de yine Android cihazlarınıza ücretsiz olarak indirip kullanabiliyorsunuz. Sade arayüzü ile kullanışlı bir uygulama olduğunu söyleyebilirim.

Uygulamayı açtıktan sonra karaoke yapmak istediğiniz şarkıyı uygulamada arıyorsunuz, bulduktan sonra üzerine tıklıyorsunuz ve uygulama o şarkıyı sizin için indirip çalmaya başlıyor ve siz de söylemeye başlıyorsunuz.

Eğer isterseniz sevdiğiniz şarkıları favori listenize ekleyebiliyor ve böylece her seferinde arama yapmaktan kurtulmuş oluyorsunuz.

YORUMLAR