Android İçin En İyi 10 Savaş Oyunu

Mobil cihazlar hayatımıza girdiğinden beri farklı farklı pek çok tarzda oyunla tanıştık. Bu oyunlar onlarca kategoriye ayrılıyorken artık bu kategorilerin de alt kategorileri oluşmaya başladı.

Android İçin En İyi 10 Savaş Oyunu

Mobil cihazlar hayatımıza girdiğinden beri farklı farklı pek çok tarzda oyunla tanıştık. Bu oyunlar onlarca kategoriye ayrılıyorken artık bu kategorilerin de alt kategorileri oluşmaya başladı.

Örneğin sevilen kategorilerden birisi olan stratejinin de artık pek çok farklı türü bulunuyor. Bunlardan birisi de savaş oyunları. Fakat savaş oyunları da farklı farklı türlerde bulunabiliyor. Aksiyon dolu olanından taktiksel olanına, yazı tabanlı olanından dikkat gerektiren türüne kadar pek çok farklı savaş oyunu var. Elbette savaşmak güzel bir şey değil fakat söz konusu oyun olunca en zevklilerinden birisi.

Android cihazlarınızda oynayabileceğiniz en iyi savaş oyunlarını merak ediyorsanız ve vaktinizi eğlenceli bir şekilde harcamak üzere oynamak için farklı türlerde savaş oyunları arıyorsanız, sizin için hazırladığımız listemize göz atabilirsiniz.

Army Sniper

Savaş oyunları türleri arasında bence en zevklilerinden birisi keskin nişancılık türü. Army Sniper da keskin nişancı olarak oynayabileceğiniz tamamen ücretsiz ve çok eğlenceli bir savaş oyunu diyebilirim.

Army Sniper'da amacınız bölüm bölüm ilerleyerek düşman askerlerini tüfeğinizle etkisiz hale getirmek. Oyunda ekrana dokunarak yakınlaştırabiliyor ve parmağınızı gezdirerek ekranda dolaşabiliyorsunuz.

Oyun aynı zamanda bir hikayeye sahip ve grafikleri de gayet etkileyici. Kısaca başarılı bir savaş oyunu diyebilirim.

Battle Glory

Bir diğer savaş oyunu olan Battle Glory'yi de yine ücretsiz olarak indirip oynayabiliyorsunuz. Oyun strateji, rol yapma ve savaş kategorilerini bir araya getirmiş başarılı bir yapım.

Oyun Clash of Clans'ı biraz andırsa da kendine özgü oyun tarzı ve grafikleri ile de dikkat çekiyor. İnternet üzerinden oyunu başka oyunculara karşı da oynama şansına sahipsiniz.

Ayrıca oyunda kuş bakışı oynayarak kendi ordularınızı, askerlerinizi, uçaklarınızı ve tanklarınızı yönetiyorsunuz. Kullanabileceğiniz ekipman sayısı ise oldukça geniş.

Brothers in Arms 3

Bir diğer başarılı savaş oyunu, mobil oyunlarda adını duyurmuş ve güzel oyunlara imza atmış Gameloft firması tarafından geliştirilmiş olan Brothers in Arms. Oyunda 2. Dünya Savaşında bulunuyorsunuz.

Oyunda Normandiya savaşı esnasına Çavuş Wright adlı bir karakteri yönetiyor ve Nazi ordularına karşı savaşıyorsunuz. Etkileyici bir de hikayeye sahip olan oyunda askerdeki arkadaşlarınız, kardeşiniz oluyorlar.

Oyunu üçüncü şahıs gözünden oynuyorsunuz fakat nişan alırken birinci şahısa dönüyor. Ayrıca ilerledikçe karakterinizi geliştirebiliyor ve özel yeteneklerini kullanabiliyorsunuz.

Forces of War

Forces of War bir diğer ücretsiz indirebileceğiniz savaş oyunu. Üstelik bu oyunda kendi ülkemizi temsil edebiliyor ve savaşta karşımıza çıkan düşmanları öldürme şansını yakalıyoruz.

Oyunda  kara, hava veya deniz birliklerini kullanarak dünyayı fethetmeye çalışıyorsunuz. Ayrıca oyunadıkça ve zaferler kazandıkça hem kendi birlikleriniz güçleniyor hem de karşınıza çıkan düşmanlar daha zorlu hale geliyor.

Çevrimiçi oynayabildiğiniz bu oyunda düzenlenene çeşitli özel turnuvalarla adınızı dünya çapında duyurabilir ve görevleri tamamlayarak çeşitli ödüller kazanabilirsiniz.

Frontline Commando 2

Android cihazlarınıza ücretsiz indirip oynayabileceğiniz bir diğer savaş oyunu olan Frontline Commando 2, birinci oyunun devamı niteliğinde ve birinci oyuna göre daha gelişmiş, gerçekten başarılı bir oyun.

Oyunda paralı askerlerden oluşan kendi ordunuzu kuruyor ve düşmanlarınızla savaşıyorsunuz. 65 adet seçebileceğiniz farklı asker türü olan oyunda keskin nişancıdan sağlıkçıya kadar farklı askerlerden takımınızı oluşturmalısınız.

Oyunu tek kişilik senaryo moduyla oynayabileceğiniz gibi çevrimiçi moduyla dünyanın her yerinden oyunculara karşı savaş açabiliyorsunuz.

Game of War

Geçtiğimiz aylarda Kate Upton isimli manken ile çektikleri reklam videoları ile dikkat çeken Game of War, gerçekten istediği popülariteye ulaşmış gibi görünüyor zira 10 milyondan fazla kişi tarafından indirilmiş.

Oyun yazı tabanlı ve türünün az görünen örneklerinden birisi diyeiblirim. Oyunda amacınız kendi sınırlarınızı genişletip diğer krallıklara saldırarak onları yok etmek. Bunun için büyük bir ordu kurmanız gerekiyor.

Oyunu çevrimiçi çoklu oyuncu modunda oynayabiliyorsunuz. Enteresan bir özelliği ise oyun dilden kaynaklanan sıkıntılara son vermek için yazdığınız metinleri direk olarak karşıdaki oyuncunun diline çeviriyor.

Guns'n'Glory WW2

Bir diğer başarılı savaş oyunu olan Guns'n'Glory WW2 ilk oyunun devam niteliğinde diyebilirim. Oyun ikinci dünya savaşında geçiyor ve 5 milyondan fazla oyuncu tarafından indirilip oynanıyor olması da başarısını kanıtlar nitelikte.

Bir kule savunma oyunu da diyebileceğiniz bu oyunda harita üzerindeki önemli noktalarınızı korumak için birliklerinizi ve askerlerinizi stratejik olarak yerleştirmeniz gerekiyor.

Oyunda seçebileceğiniz 2 farklı grup var. Ardından oynarken kullanabileceğiniz 4 farklı birim, 12 farklı harita,  3 farklı zorluk modu ve pek çok farklı ekipman da sizleri bekliyor.

Major Mayhem

Bir diğer başarılı savaş oyunu olan Major Mayhem de shooter tarzında oynanan ve orijinaline bilgisayarlar için geliştirilmiş ve artık mobil cihazlarımızda da yerini almış eğlenceli bir oyun diyebilirim.

Major Mayhem de amacınız karşınıza çıkan askerlere ateş ederek onları temizlemek. Savaş oyunları arasında hiç sıkılmadan oynadığım bir oyun olan Major Mayhem'i herkese tavsiye ediyorum.

Oyunda sevgilinizi kötü adamların elinden kurtarmanız gerekiyor. Bunun için 48 farklı bölümde 150 farklı görevi yerine getirmeniz gerekiyor. Ayrıca kullanabileceğiniz 20 silah türü de oyunda sizleri bekliyor.

Modern Conflict 2

Modern Conflict 2 de yine bir diğer strateji tadında oynanan tanklarla savunma ve işgal yaptığınız oyun. Birincinin devamı niteliğinde olan oyun, ilkine göre çok daha gelişmiş ve kaliteli yapısıyla dikkat çekiyor.

Oyunda amacınız size verilen belli bölgeleri işgal etmek fakat bu o kadar kolay değil çünkü bir strateji belirlemezseniz yenileceğiniz kesin. Ayrıca oyunu çevrimiçi arkadaşlarınızla birlikte de oynayabiliyorsunuz.

Oyuna 100 farklı harita bulunuyor ve gelişmiş araziler, araçlar ve grafikler de oyuncuyu etkiliyor.

Tank Recon 2

Tank Recon 2 de yine Android cihazlarınıza ücretsiz indirip oynayabileceğiniz bir savaş oyunu. Fakat bu kez el becerileriniz ve hızınız da çok önemli çünkü bu oyunda tank kullanıyorsunuz.

Gerçekten eğlenceli ve bağımlılık yapıcı bir oyun olan Tank Recon 2'de tankınızı kontrol ederek karşıdan gelen diğer araçlara, tanklara ve uçaklara ateş ederek onları parçalamanız gerekiyor.

Oyunda 2 farklı senaryo modu ve 8 zorlayıcı görev bulunuyor. Bununla birlikte 19 farklı düşman birimi de oyunda sizleri bekliyor.

YORUMLAR