Android İçin En İyi Strateji Oyunları

Bu yazıda Android cihazlarda oynanabilecek en iyi strateji oyunları listesi hazırladık. Hazırladığımız listede birbirinden başarılı mobil oyunlar yer alıyor.

Günümüzde çok sayıda strateji oyunu bulunuyor. Peki, Android işletim sistemli cihazlar için en iyi strateji oyunları neler? Bu yazıda strateji türündeki en başarılı yapımları bir arada toplayarak çoğu kullanıcının merak ettiği soruyu yanıtladık.

Strateji oyunu deyince eskiden, bilgisayarların her eve girmesinden önce, aklımıza ilk satranç gelirdi. Sonraları bilgisayarlar yaygınlaşmaya başladıkça strateji oyunlarının en büyük temsilcisi Age of Empires oldu. Büyük ihtimalle pek çoğumuz çocukluğumuz ve gençliğimizi internet kafelerde Age of Empires oynayarak geçirdik.

Artık herkesin cebinde bir akıllı cihaz var ve strateji oyunları da tıpkı diğer kategoriler gibi cebimize kadar geldi fakat strateji oyunları da kendi içinde çeşitlere ayrılıyor. Artık sadece Age of Empires gibi oyunlar yok, pek çok tarzda oyun var.

Clash of Clans Bilgisayarda Oynama Nasıl Yapılır?
MOBİL

Clash of Clans Bilgisayarda Oynama Nasıl Yapılır?

Clash of Clans bilgisayarda oynama yöntemleri neler? Son birkaç yılın en popüler mobil oyunlarından biri olan Clash of Clans'ı bilgisayarda oynamak için yapılması gerekenler pek çok PC kullanıcının merak ettiği konuların başında geliyor.

Bunlar, basit oyunlar olmaktan çok karmaşık düşünmeyi ve önceden planlamayı gerektiren oyunlar. Aynı zamanda aklımıza ve düşünme şeklimize meydan okuyan bu tarz oyunlarda taktiklerinizi iyi belirlemeniz ve ona göre oynamanız gerekiyor.

Piyasada pek çok strateji oyunu var. Biz de bugün sizler için Android cihazlarınızda oynayabileceğiniz en iyi ücretsiz 15 strateji oyununu derledik.

Android'de Oynanabilecek En İyi Strateji Oyunları Neler?

  • Bloons TD Battles
  • Boom Beach
  • Clash of Clans
  • Colonies vs Empire
  • Heroes of Dragon Age
  • Jungle Heat
  • Lords & Knights
  • Plague, Inc
  • Plants vs Zombies 2
  • Robotek
  • Royal Revolt 2
  • Throne Rush
  • Throne Wars
  • War 2 Victory
  • World at Arms

Yukarıda strateji türündeki en başarılı yapımlar yer alıyor. Bu mobil oyunların ayrıntılarına aşağıdan göz atabilirsiniz.

1. Bloons TD Battles

Bloons TD Battles, enteresan bir tarza sahip değişik bir oyun. Öncesinde Bloons TD 5 isimli bir oyun daha bulunan Bloons TD Battles, klasik bir kule savunma oyunu olarak tanımlanabilir.

Oyunda maymunları stratejik noktalara yerleştirip balonlara ateş ediyor ve yoketmeye çalışıyorsunuz. Quick Play moduyle çabuk bir savaş yapabileceğiniz oyunda Private Match moduyle Facebook arkadaşlarınızla yarışabilirsiniz.

Savunma mı saldırı mı yapacağınıza karar verdikten sonra savaşa başlıyorsunuz. Oyun çevrimiçi oynanıyor ve 18 özel savaş alanı, 20 maymun tipi, 8 yükseltici, güçlendiriciler ve 16 adet kazanılmayı bekleyen başarı var.

2. Boom Beach

Popüler ve milyonlarca insan tarafından oynanan Clash of Clans'ın yaratıcıları tarafından geliştirilen bir diğer strateji oyunu olan Boom Beach de oyuncuların beğenisine sunuldu. Muhteşem grafikleri ile dikkat çeken oyun Clash of Clans'ı andırıyor.

Oyunda amacınız Kara Muhafızları tarafından işgal edilen adaları ele geçirmeye çalışmak. Bu sebeple elinizdeki askerleri doğru kontrol etmeli ve askeri gücünüzü oyunda ilerleyerek artırmaya çalışmalısınız.

Tamamen ücretsiz olarak indirip oynayabileceğiniz bu oyunu, Clash of Clans benzeri bir oyun arıyorsanız indirip deneyebilirsiniz.

3. Clash of Clans

Strateji oyunlarından bahsedip de 50 milyondan fazla kişinin severek oynadığı, adeta bir kült haline gelen Clash of Clans'dan bahsetmeden geçmek olmaz. Clash of Clans, mobil cihazlarda en çok beğenilen strateji oyunlarından birisi.

Destansı bir savaş stratejisi oyunu olan Clash of Clans'da öncelikle kendi köyünüzü inşa etmeniz ve onu geliştirmeniz gerekiyor. Daha sonra ise çevrimiçi diğer oyuncularla savaşlara giriyor ve kazanmaya çalışıyorsunuz.

Barbarlar, sihirbazlar, ejderhalar ve çok daha fazlasının sizi beklediği oyunda klana katılabilir ya da kendi klanınızı oluşturabilirsiniz.

4. Colonies vs Empire

Colonies vs Empire da yine Android cihazlarınızda severek oynayabileceğiniz Clash of Clans ve Age of Empires tarzı bir strateji oyunu. Grafikler olarak Age of Empires'a ve oyun tarzı olarak Clash of Clans'a çok benzeyen bu oyunu da beğeneceğinize eminim.

Oyun 18. yüzyılda geçiyor ve öncelikle kralın yanında imparatorluk için mi yoksa kolonilerin özgürlüğü için mi savaşacağınıza karar vermeniz gerekiyor. Daha sonra da basit bir kaç bina ile başladığınız şehrinizi geliştiriyorsunuz.

Altın, odun, taş gibi kaynakları topluyor, level atlıyor, ordunuzu kuruyor ve yetiştiriyorsunuz. Daha sonra ise diğer oyuncuların kurdukları şehirlere saldırabiliyorsunuz. Sadece sizin seviyenize yakın oyunculara saldırabiliyorsunuz, böylece hem siz sadece zayıflara saldıramıyorsunuz hem de sizden güçlüler size saldıramıyor.

5. Heroes of Dragon Age

Bir diğer eğlenceli strateji oyunu, ünlü oyun firması Electronic Arts tarafından geliştirilmiş olan Heroes of Dragon Age. 3 boyutlu grafikleri ve eğlenceli oyun tarzıyla öne çıkan bir destansı rol yapma oyunu diyebiliriz.

Rol yapma oyunu ve strateji oyunlarının elementlerini bir araya getiren oyunda amacınız farklı kahraman kartlarını bir araya getirerek güçlü bir takım oluşturmak.

Kart oyunlarını seviyorsanız yüzlerce karakterin olduğu ve pek çok yaratığa karşı savaşabileceğiniz bu oyunu seveceğinizi düşünüyorum.

6. Jungle Heat

Jungle Heat de yukarıda bahsettiğim tarzda oyunlara benzeyen, kendi şehrinizi kurup, güçlü bir ordu oluşturmanız gereken ve daha sonra da diğerleriyle çevrimiçi olarak savaşma şansı bulacağınız eğlenceli bir oyun.

Oyunda zengin kaynakları ele geçirmeli, para kazanmalı ve şehrinizin defansını güçlü kurmalısınız. Üssünüzü planladıktan sonra binalarınızı kurarak birliklerinizi geliştirebilir, defans stratejinizi belirleyip diğer oyunculara saldırabilirsiniz.

Oyunda isterseniz rastgele gelen rakiplere karşı isterseniz de özel olarak sizin belirlediğiniz rakiplere karşı savaşabilir, ayrıca turnuvalara da katılabilirsiniz.

7. Lords & Knights

Lords & Knights, Android cihazlarınızda oynayabileceğiniz çoklu oyunculu çevrimiçi bir strateji oyunu. Diğerlerine kıyasla, Türkçe desteği olmasıyla öne çıkan bu oyunu tercih etmek için bu özellik gayet etkili bir sebep.

Oyuna başlarken bir kale ile başlıyorsunuz ve daha sonra bu kale içerisinde pek çok bölüm ve yapı inşa etmeniz gerekiyor. Tabi ki güçlü bir ekonomi ve sağlam bir ordu diğer strateji oyunlarında olduğu gibi burada da çok önemli.

Oyunda geliştikçe ve ilerledikçe isterseniz diğer oyuncularla ittifaklar kurarak, başkalarına saldırabilir ve onların kalelerini ele geçirebilirsiniz.

8. Plague, Inc

Enteresan bir konuya ve oyun tarzına sahip olan Plague, Inc. simülasyon ve strateji oyunu tarzında, 10 milyondan fazla kişi tarafından indirilmiş, uzun vakitler sizi oyalayacak heyecanlı bir oyundur.

Oyunda öncelikle bir hastalık yaratmanız gerekiyor. Bunun için hastalığın adını belirliyor ve ardından DNA yapısını ayarlıyorsunuz. Sonra bu hastalığı bütün dünyaya yaymanız ve insanlığı yeryüzünden silmeniz gerekiyor.

Grafik tasarımları oldukça etkileyici, hoş dünya haritası tasarımları ve görselleri ile dikkat çeken oyunda hastalık yayıldıkça ülkelerin verdikleri tepkiler de gayet gerçekçi bir şekilde kurgulanmış, bu yüzden yapay zekayı çok iyi kullandığını söyleyebilirim.

9. Plants vs Zombies 2

Plants vs Zombies artık bütün dünya tarafından bilinen ve sevilen bir oyun haline geldi. Devam oyunu olan Plants vs Zombies 2 de aynı şekilde 10 milyondan fazla indirilmeyle en iyiler arasında girdi.

Oyunu bilmeyenler için anlatmak gerekirse zombiler ve bitkilerin karşılıklı savaşını izliyoruz. Amacımız ise çeşitli özelliklere sahip değişik bitkileri stratejik olarak oyun tahtasına yerleştirip zombilerin üstesinden gelebilmek.

Ikinci oyunda Dave adlı karakterle zamanda yolculuk yapıp Antik Mısır, vahşi batı gibi farklı haritalarda savaşıyoruz. Eğer birinci oyunu sevdiyseniz bunu da indirip denemenizi tavsiye ederim.

10. Robotek

Yine enteresan konuya sahip bir diğer eğlenceli strateji oyunu da Robotek. Değişik grafikleri ve görselleri ile dikkat çeken oyunda amacınız robotlardan bir takım oluşturarak diğer robotlara karşı savaşmak.

Diğer robotları yoketmek için lazerli ve elektrikli silahlar kullanabildiğiniz oyunda düşman robotlarını bile çalabiliyorsunuz. Grafiklerine eşlik eden etkileyici müzikler de oyunun bir diğer çekici tarafı.

Oyunda 200'den fazla bölüm ve 30 farklı seviyeden oluşan ödüllü yetenek sistemi bulunuyor. Oyunda kendi oynayış tarzınıza uygun stratejiler geliştirebiliyorsunuz Strateji ve aksiyonu biraraya getiren bu ilginç oyunu da denemelisiniz.

11. Royal Revolt 2

Sevilen strateji oyunu Royal Revolt'un devamı olan Royal Revolt da en az birincisi kadar eğlenceli bir kule savunma strateji oyunu. Oyunun konusu birincisinden sonra gerçekleşen olaylar.

Oynanış tarzı birincisiyle aynı olan oyunda yine kalelere gerçek zamanlı olarak saldırıyor ve savaşlar sırasında asker üreterek bunları kale içine ya da dışına yerleştirebiliyoruz. Ayrıca kahramanımız özel yeteneklerini kullanarak savaşın gidişatını değiştirebiliyor.

Yüksek kalite grafikleri ile de dikkat çeken oyunun kontrollleri de bir o kadar başarılı. Ayrıca tamamen Türkçe olması ise bir diğer artısı.

12. Throne Rush

Throne Rush, ücretsiz olarak indirip oynayabileceğiniz bir diğer eğlenceli stratejik savaş oyunu. Throne Rush, diğerlerinin aksine bilgisayarlarımızda oynadığımız oyunlar model alınarak tasarlanmış.

Oyunda amacınız kalabalık orduları yöneterek düşmanları yenmek ve kalelerini ele geçirmeye çalışmak. Oyunun grafiklerinin de gayet başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Kalabalık ordular ve güçlü devler ile oynayabileceğiniz hızlı bir savaş oyunu arıyorsanız, beğenebilirsiniz.

13. Throne Wars

Throne Wars da Android cihazlarınızda oynayabileceğiniz sürükleyici bir savaş stratejisi oyunudur. Oyunun konusuna göre genç bir kral olarak ülkenin başına geçiyorsunuz ve topraklarınızı yönetmeye çalışıyorsunuz.

Bu yüzden de düşman şehirlerini ele geçirecek, yağmalayacak, isterseniz diğer oyuncularla ittifaklar kuracaksınız. Fakat bütün bunlar için stratejilerinizi iyi belirlemeniz gerekiyor.

Her strateji oyununda olduğu gibi burada da güçlü bir ekonomiye sahip olmak çok büyük önem teşkil ediyor. Ayrıca yine oyun içindeki görevleri tamamlayabilirsiniz.

14. War 2 Victory

War 2 Victory de yine Android cihazlarda ücretsiz olarak oynayabileceğiniz başarılı bir strateji oyunu. 2. Dünya Savaşında geçen oyun çok oyunculu ve çevrimiçi oynanan bir strateji oyunu.

Oyunda savaş sistemi sıra tabanlı olduğu için diğer benzerlerinden ayrılıyor diyebilirim. Ayrıca 30'dan fazla tarihi gerçekçiliği korunmuş birim de oyunda sizi bekliyor. Yine sadece savaşlar değil kaynak planlama yapmanız gereken oyunda endüstrinizi geliştirmeli, ordularınızı kurmalı ve şehrinizi büyütmelisiniz.

15. World at Arms

Başarılı oyunların yapımcısı olan Gameloft tarafından geliştirilmiş olan World at Arms da bir diğer başarılı askeri strateji oyunudur. Hem çevrimdışı hem de çevrimiçi modu bulunan oyunda istediğiniz birini tarcih edebilirsiniz.

Ücretsiz olan oyunda ekipmanları para ile satın alabiliyorsunuz. Ayrıca para kazanmak için çeşitli binalar yapabilir, şehrinizi geliştirebilir, bölgenizden geçen araçlardan vergi alarak kazandığınız parayı artırabilirsiniz.

Çoklu oyunculu olan oyuna Facebook hesabınızla giriş yapabilir, Facebook arkadaşlarınızla da oynayabilirsiniz.

YORUMLAR