Android İçin En İyi Yarış Oyunları

Yarış oyunları, bilgisayarlardan bile önce, atariler çıktığından beri hayatımızda olan oyun kategorilerinden bir tanesi. Atarilerimizde oynadığımız F-1 Race oyununu hatırlamayan yoktur sanırım. Çocukluğumuzda en eğlenceli vakitleri geçirmemizi sağlayan oy

Android İçin En İyi Yarış Oyunları

Yarış oyunları, bilgisayarlardan bile önce, atariler çıktığından beri hayatımızda olan oyun kategorilerinden bir tanesi. Atarilerimizde oynadığımız F-1 Race oyununu hatırlamayan yoktur sanırım. Çocukluğumuzda en eğlenceli vakitleri geçirmemizi sağlayan oyunlardan birisiydi. Daha sonra bilgisayarların çıkışıyla Need for Speed gibi biraz daha gelişmiş oyunlarla tanıştık.

Teknolojinin ne kadar çabuk geliştiğini takip edebileceğiniz en önemli göstergelerden birisi sanırım oyunlar. 10 yıl gibi kısa bir sürede oyunların ne kadar gelişmiş bir seviyeye geldiğini şaşırarak görüyoruz. Şimdi de atari ve bilgisayarlardan sonra mobil cihazlarımızda her türlü oyunu oynama imkanına sahibiz. Yarış oyunları da bunlardan biri.

Biz de bugün sizler için Android cihazlarınızda oynayabileceğiniz en iyi ücretsiz 15 yarış oyununu derledik. Eğer siz de bu kategoriyi seviyorsanız listemize göz atmanızı tavsiye ederiz.

Angry Birds Go

Angry Birds oyunu artık dünya çapında popüler, milyonların severek oynadığı bir oyun haline geldi. Öyle ki bu karakterlerle başka başka oyunlar yapılmaya başlandı. Angry Birds Go da bunlardan bir tanesi.

Angry Birds oyununun yarış kategorisinde geliştirilen bu oyununda temel amacınız rakiplerinizin arabalarını geçerek yarışı birinci tamamlamak. Oyunun harika atmosferi ve seçebileceğiniz pek çok süper araba oyuna renk katan şeylerden bazıları.

Ayrıca oyunda her karakterin kendine özel gücü var, bu güçlerle yarış sırasında rakiplerinizi zor durumda bırakabiliyorsunuz. Race, Time Boom, Fruit Splat, Campion Chase ve Mega Match adını taşıyan 5 farklı oyun modu var.

Asphalt 8: Airborne

Asphalt 8: Airborne, Android cihazlarınızda oynayabileceğiniz en popüler ve en başarılı yarış oyunlarından bir tanesinin son oyunu. Oldukça gerçekçi bir yarış deneyimi sunan oyunda Lamborghini'den Ferrari'ye pek çok araba sizi bekliyor.

Oyunda ayrıca yüksek hıza çıkıp akrobatik hareketler yapabilir, rampalardan atlayabilir, çılgın dönüşler yapabilir, havada manevralar yapabilirsiniz. Oyunda Venedik'den İzlanda'ya 9 farklı yarış pisti bulunuyor.

Oyunda kariyer modunda 8 sezon ve 180'den fazla etkinlik sizleri bekliyor. Yaptığınız kazaların bile gerçekçi olduğu oyunda 8 kişiye kadar çoklu oyun özelliği de bulunmakta.

Beach Buggy Blitz

Aslında yarış oyunundan çok bir sonsuz koşu oyunu tarzında olan fakat ATV tarzı bir arabayla parkurları tamamlamaya çalıştığınız Beach Buggy Blitz oldukça eğlenceli ve bir o kadar da heyecanlı bir oyun.

10 milyondan fazla indirilmiş olan oyunu ücretsiz olarak indirip deneyebilirsiniz. Oyunda aracınızı ister cihazınızı sağa sola yatırarak isterseniz de dokunmatik kontrollerle yönetebilirsiniz. Parkuru tamamlamaya çalışırken engellere dikkat etmeli ve altınları toplamalısınız.

Detaylı, canlı ve renkli grafikleri ile dikkat çeken oyunda güneşli sahillerden bataklıklara, mağaralardan yıkık tapınaklara kadar pek çok yerde yarışma imkanına sahipsiniz.

CSR Racing

Bir diğer başarılı ve başarısını 10 milyondan fazla indirmeyle kanıtlamış olan yarış oyunu da CSR Racing. Drag tarzına giren bir yarış oyunu olan CSR Racing detaylı tasarlanmış grafikleri ile öne çıkıyor.

Oyunda Mustang'den Audi'ye Chevrolet'den BMW'ya kadar 65 adet ünlü araba markasının lisanslı arabasıyla yarışabiliyorsunuz. Amacınız ise 5 çeteyi birden yenebilmek ve şehri yönetecek pozisyona gelebilmek.

Oyunda aracınızın özelliklerini yükseltebilir, lastiklerini değiştirebilir ve daha iyi hale getirebilirsiniz. Yine çoklu oyuncu özelliği ile dünyanın her yerinden insanlarla yarışabilir, özel arabaları kazanma şansına sahip olabilirsiniz.

Death Rally

Bir diğer sevilen yarış oyunu olan Death Rally, Max Payne gibi sevilen ve popüler oyunların yapımcısı olan Remedy Games tarafından geliştirilmiş. Orijinali bir bilgisayar oyunu olan Death Rally de mobil cihazlarda yerini aldı.

Adından da anlayacağınız gibi sadece yarışmakla kalmayıp silahlarınızı da konuşturacağınız bu oyun gerçekten çok heyecanlı ve eğlenceli.

90'lara geri dönüş yapacağınız oyunda yarıştıkça para kazanacak ve kazandığınız paralarla silahlar satın alabileceksiniz.

Drag Racing

100 milyondan fazla indirilmeyle Android cihazlarınızda oynayabileceğiniz yarış oyunları arasında liderliği paylaşan oyunlardan birisi de Drag Racing. Oyunda amacınız yarışı birinci bitirmek fakat bunun için başlangıçtan itibaren en iyi çıkışı yapmak ve doğru noktalarda vites büyütmeniz gerekiyor.

Oyunda elliden fazla lisanslı araba var ve arabaların parçalarını yükselterek onları daha iyi hale getirebilirsiniz. Ayrıca bir arabayı satın almadan önce onu deneme sürüşüne dahi çıkarabiliyorsunuz.

Çeşitli oyun modlarının bulunduğu oyunda yapay zekaya karşı başlangıç modunda yarışarak önce kendinizi geliştirebilir, ardından güçlü rakipleri yenerek ekstra puanlar kazanabilir ve daha sonra da çevrimiçi yarışlara katılabilirsiniz.

Fast & Furious 6

Fast & Furious herkes tarafından bilinen çok popüler bir sinema filmiydi. Artık bir de mobil oyunu var. Hatta 6.sı Android cihazlarınıza geldi bile. Oyunda Londra sokaklarında 3 boyutlu arabalarla yarışıyorsunuz.

Amacınız yarışları ön sıralarda bitirerek para ve diğer sürücülerin saygısını kazanmak. Klasik model arabalardan en modern araçlara kadar pek çok araba bulabileceğiniz oyunun grafikleri de gerçekten etkileyici.

Ayrıca soygun moduyla pek çok macera da oyunda sizi bekliyor. Bu oyunun da 10 milyondan fazla indirildiğini söylemeden geçmeyelim.

Groove Racer

Bu kategorideki farklı oyunlardan birisi olan Groove Racer da ufak boyutlu oyuncak arabalarla yarışıyorsunuz. Oyunda bütün yarışları birincilikle tamamlayarak lider olmanız gerekiyor.

Her yaştan oyuncuya hitap eden bu oyunda benzersiz 16 adet araba bulunuyor. 80'in üzerinde pist bulunan oyunda 66'sı ücretsiz ve diğer 22'sini satın alarak açtırabiliyorsunuz.

Tek parmağınızla arabaları kolayca kontrol edebileceğiniz oyunda frenlemek için parmağınızı doğru anda kaldırmanız gerekiyor. Başarılı grafikleri ile de dikkat çeken Groove Racer farklı bir yarış oyunu arayanlar için ideal.

GT Racing 2

Başarılı oyun yapımcısı ve Asphalt 8'in yapımcısı olan Gameloft tarafından geliştirilen GT Racing 2 de çok başarılı bir yarış oyunu. Gerçekçiliği ile dikkat çeken oyunu ücretsiz olaran indirip oynayabilirsiniz.

Ferrari'den Mercedes'e, Audi'den Nissan'a kadar pek çok ünlü markanın 71 adet lisanslı arabanın bulunduğu oyunda 13 farklı pist bulunuyor. Hem arabaların modelleri hem de pistler görsel olarak gerçeğe çok yakın ve gelişmiş.

24 farklı kamera açısıyla oynayabileceğiniz oyunda 4 farklı hava durumu ve gün dilimleri bulunuyor. Her hafta 28 adet görevi tamamlayabileceğiniz oyunda yeni bir araba kazanma şansınız da var.

Hill Climb Racing

Yine diğerlerine benzemeyen ve kendine özgü bir diğer yarış oyunu da Hill Climb Racing. Oyun çok eğlenceli bir tarza sahip ve dağları tepeleri aşarak ilerlemeniz gerekiyor. Canlı ve renkli grafikleri ile de dikkat çeken bir oyun olduğunu söylemeliyim.

Oyunda amacınız bütün bölümleri en yüksek puanlarla tamamlamak. Fakat bunun için engebeli yollarda aracınızın kontrolünü düzgün bir şekilde sağlamalı ve bu esnada farklı hareketlerle altınları toplamalısınız.

Oyunda arabalarınızı geliştirebiliyor ve daha iyi performans alabiliyorsunuz. Farklı bir yarış oyunu arıyorsanız denemenizi tavsiye ederim.

Raging Thunder 2

Raging Thunder 2 bir diğer 10 milyondan fazla indirmeyle dikkat çeken ücretsiz ve eğlenceli yarış oyunu. Yüksek kalite 3 boyutlu grafikleri ile öne çıkan oyun ile pek çok heyecanlı an yaşayabilirsiniz.

Oyunda tapınaklardan tropik sahillere, dağlardan Çin Seddi'ne kadar pek çok yarış pisti bulunuyor ve her şey gerçeğe uygun olarak tasarlanmış. Ayrıca isterseniz kendi rotanızın dışına çıkıp alternatif yollar da keşfedebiliyorsunuz.

Çeşitli güçlendiriciler ile de oyun içinde yüksek hızlara çıkabiliyorsunuz. Çoklu oyuncu desteği de olan oyunu arkadaşlarınızla birlikte oynayarak daha fazla eğlenebilirsiniz.

Real Racing 3

Popüler oyun firması EA tarafından geliştirilen ve serinin üçüncü oyunu olan Real Racing 3 de listemizde yerini aldı. Oyunda Porsche'den Lanborgini'ye kadar pek çok markanın lisanslı 70 adet arabası bulunuyor.

Oyunda, Catalunya, Dubai gibi pek çok popüler pist de dahil olmak üzere 12 adet gerçek yarış pisti oyunculara sunulmuş.

Kupa yarışları, elemeler, güç yarışları gibi pek çok kategoride 1500'den fazla etkinliğin bulunduğu oyunu her yarış severin denemesi gerekiyor.

Re-volt 2

Re-volt, eskiden bilgisayar ve oyun konsollarında çok popüler olan bir yarış oyunu. Artık mobil cihazlarınız için uyarlanmış halini Android telefon ve tabletlerinizde de ücretsiz olarak oynayabilirsiniz.

Oyunda Challenge ve Grand Prix modu olmak üzere iki mod var. Challenge modunda tekli oyuncular için pek çok yarış ve kupa bulunurken Grand Prix modunda çevrimiçi olarak eş zamanlı yarışlar yapabiliyorsunuz.

Ayrıca oyunda güçlendiriciler kullanıp yarışlarda zorlandığınız zaman kullanabilirsiniz. Yine oyunda Facebook ile bağlanma imkanı da mevcut.

Road Warrior

Road Warrior, Android cihazlarınızda oynayabileceğiniz en iyi yarış oyunlarından bir diğeri. Oyunun temel amacı çevrimiçi yarışlarda 8 farklı oyuncuyla bir araya gelip birinci bitirmeye çalışmak.

Ayrıca arabalarınızdaki silahlar ile rakiplerinize saldırmalı, yok etmeli ve birincilikle tamamlamalısınız. Ayrıca bölüm sonu canavarlarının bulunduğu oyunda onları da yok edebilirseniz onların arabalarını ele geçirme şansınız da var.

Oyunda canavar arabalar ve pek çok farklı yarış arabasıyla birlikte farklı yarış türleri de sizi bekliyor. Gerçekçi grafikleri ile de dikkat çeken oyunun fizik motoru da çok başarılı.

Smash Cops Heat

Smash Cops Heat de enteresan bir tarza sahip bir diğer yarış oyunu. Tepeden bakarak kontrol ettiğiniz oyunda polis araçlarını kullanıyor ve en azılı suçluları yakalamaya çalışıyorsunuz.

Ayrıca siz onları kovaladığınız esnada onlar da size saldırıp saf dışı etmeye çalışacaklar, bu yüzden dikkatli olmanız gerekiyor. En güçlü ve popüler Amerikan arabaları ile yarışacağınız oyunda arabalarınızı güçlendirebiliyorsunuz.

Etkileyici 3 boyutlu grafikleri ile kaos halindeki bir şehirde kovalamaca içerisine gireceğiniz bu oyunu da denemenizi tavsiye ederim.

YORUMLAR