Android için WhatsApp Grup Konuşmasında Kim Okudu Özelliği

Hemen hemen her akıllı telefonun en vazgeçilmez uygulamalarından bir tanesi olan Whatsapp'ın grup mesajlaşmalarında hangi arkadaşlarınızın yazdığınız mesajları okuduğunu görebildiğinizi biliyor muydunuz? Eğer yanıtınız hayır ise yazımızı okuyarak siz de

Android için WhatsApp Grup Konuşmasında Kim Okudu Özelliği

Hemen hemen her akıllı telefonun en vazgeçilmez uygulamalarından bir tanesi olan Whatsapp'ın grup mesajlaşmalarında hangi arkadaşlarınızın yazdığınız mesajları okuduğunu görebildiğinizi biliyor muydunuz? Eğer yanıtınız hayır ise yazımızı okuyarak siz de grup mesajlarında kimlerin mesajları okuduğunu kimlerin henüz görmediğini kontrol edebilirsiniz.

Bildiğiniz üzere bir süre önce "çift mavi tık" özelliği ile mesajları okuyup okumadığımızı kabak gibi göstermeye başlayan Whatsapp, grup konuşmalarında da aynı işlevi yapıyor. Fakat grup konuşmalarında birden fazla kişi olduğu için mavi tiklerin konuşma ekranında görünmesi için tüm grubun mesajı okuması gerekiyor. Fakat herkes okumadan önce siz kimlerin okuduğunu merak ediyorsanız kolayca görebiliyorsunuz. Bu işlemi nasıl yapacağınızı merak ediyorsanız, hemen adım adım göstermeye başlayalım.

Whatsapp Android Grup Mesajlarını Kimler Okudu Görüntüleme

Yukarıdaki ekran görüntüsünde mesajları kimler okuyor sizlere göstermek için Tamindir editörleri olarak kurduğumuz gruptan bir kare aldım. Gördüğünüz üzere ilk olarak grup konuşması ekranına gelerek yazdığınız mesajın üzerine kısa bir süre ile parmağınızı basılı tutmanız gerekiyor. Yazdığınız mesaj seçildikten sonra üzeri mavi oluyor. Yolladığım 4 adet civcivin üzerine basılı tutup seçtikten sonra ekranın üstünde kırmızı daire içine aldığım "i" harfine tıklamanız gerekiyor. Bu ikona dokunduktan sonra bir sonraki aşamada paylaşacağım bilgilendirme ekranına gidiyorsunuz.

İlk resimdeki gibi grup konuşmasına yazdığınız mesajı basılı tutup seçtikten sonra ekranın üstündeki bilgilendirme tuşuna dokunduğunuzda yukarıdaki ekran ile karşılaşıyorsunuz. Kırmızı oklarla da belirttiğim şekilde, seçtiğiniz yazılı mesajı bulunduğunuz gruptan kimlerin görüp okuduğunuz, kimlerin henüz görmediğini görebiliyorsunuz.

Okuyan kişi ve iletilen kişiler adı altında gösterilen bölümler sayesinde, Whatsapp grup mesajlaşmalarında mesajlarınız kimler tarafından görülüp okunuyor anlık olarak kontrol edebilirsiniz. Ayrıca ekran görüntüsünde de farkedeceğiniz üzere, okuyan kişiler bölümümünün sağ tarafında başımızın belası çift mavi tık bulunuyor.

Android için grup konuşmasında kim okudu özelliğini kullanmak gördüğünüz üzere oldukça basit bir işlem fakat pek çok Whatsapp kullanıcısının bu özelliğin farkında olmadığını gördüm. Eğer bilmiyorsanız yazımızı okuduktan sonra siz de dahil olduğunuz gruplarda göndermiş olduğunuz mesajları kimlerin hemen okuduğunuzu görebileceksiniz. Bilmeyen arkadaşlarınızın haberdar olması için yazımızı Facebook, Twitter ve Google+ aracılığı ile paylaşabilirsiniz.

Not: Blogda kullandığım ilk ekran görüntüsündeki Android klavyesi Swiftkey uygulaması. Ayrıca ücretsiz olarak sunulan Neon temasını kullanıyorum. Swiftkey İndir

WhatsApp Masaüstü Uygulaması Nasıl Kullanılır?

YORUMLAR