Android'de Uygulamalar Nasıl Kaldırılır?

Android işletim sistemli cihazlarınızdaki gereksiz ya da kullanmadığınız uygulamaları nasıl kaldırabileceğinizi anlatan bir rehber yazı hazırladık.

Android'de Uygulamalar Nasıl Kaldırılır?

Android cihazlarınızda yüklü uygulamalardan gereksiz olanları ya da artık kullanmadıklarınızı kaldırmak istiyorsanız ve bunu nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız, sizler için hazırladığımız rehber yazımıza göz atmanızda fayda var.

Android işletim sisteminde önyüklü olarak gelen birçok uygulama bulunuyor. Bu uygulamaların hiçbirini kullanmadığımız da bir gerçek. Bunun yanı sıra, daha önceden yükleyip artık kullanmadığınız ve sistemde yük olan çeşitli uygulamalarınız da mevcut olabilir. İşte bu tür uygulamaları sistemden temizleyerek, cihazınıza rahat bir nefes aldırmanız için gerekli adımları sizler için anlatıyoruz.

İlk olarak cihazın Ayarlar bölümüne girerek, Uygulamalar menüsünü buluyoruz.

Uygulamalar menüsünde cihazınızda yüklü olan tüm uygulamaları görebiliyorsunuz. Bu listeden, kaldırmak istediğimiz uygulamaya dokunuyoruz.

Uygulama ayarlarında gördüğünüz gibi birkaç farklı seçenek bulunuyor. Uygulamayı cihazımızdan silmek için Kaldır butonunu kullanıyoruz.

Uygulamayı silmek isteyip istemediğinizi soran bu uyarıya Tamam diyoruz ve birkaç saniye içinde uygulama silinmiş oluyor.

Bir başka yöntemde ise Ayarlar kısmına girmemize gerek kalmadan, uygulamalar menüsünden kolayca halledebiliyoruz.

Silmek istediğiniz uygulamanın üzerine basılı tuttuktan sonra yukarıda beliren Yüklemeyi Kaldır yazısının üzerine doğru sürüklüyoruz.

Silme onayı kutucuğuna Tamam dedikten sonra bu işlemi de tamamlamış bulunuyoruz.

Not: Anlatımda kullandığımız cihazda farklı bir ROM yüklü olduğundan, sizin kullandığınız cihazla aynı görünüme sahip olmayabilir. Ancak izlemeniz gereken adımlar, hemen hemen tüm telefonlarda aynı olduğundan zorluk çekmeyeceğinizi düşünüyorum.

Not 2: İkinci yöntemde anlattığımız adımlar her telefonda mevcut olmayabilir. Böyle bir durumla karşılaştığınızda ilk yöntemi kullanabilirsiniz.

Android'de Uygulama Klasörleri Nasıl Oluşturulur?

5 Sene İçinde Neler Değişecek, İşte Android 2020

YORUMLAR