APK Nasıl İndirilir? APK Nasıl Kurulur?

APK nasıl indirilir sorusunu soran çok sayıda Android kullanıcısı, APK nasıl kurulur sorusunun da yanıtını merak ediyor. İşte merak edilen soruların yanıtı!

APK nasıl kurulur sorusu, Android işletim sistemine sahip akıllı telefon ya da tablet kullanan çok sayıda kişi tarafından soruluyor. Google Play Store'a gerek kalmadan uygulama ya da oyun yükleyebilmenize imkân tanıyan APK'ya dair merak edilen bazı soruları yanıtlayacağız.

Android Package Kit kelimelerinin kısaltılmış hâli olan APK, Android işletim sistemi için hazırlanmış uygulama ya da oyun dosyalarının dağıtılmasında ve yüklenmesinde kullanılan bir tür dosya formatı olarak tanımlanabilir.

Windows’da kullanılan .exe uzantısının Android versiyonu olan APK, Google Play'deki  bütün uygulama ve oyunlar tarafından kullanılıyor. Android tabanlı akıllı telefonlar kullananlar, çeşitli dosyalara Google Play üzerinden ulaşabiliyor olsalar dahi kimi durumlarda APK dosyalarına ihtiyaç duyabiliyorlar. Peki, APK nasıl indirilir?

APK Dosyası Nasıl İndirilir?

Tamindir'de detaylı şekilde hazırlanmış rehberler, güncel haberler ve listelere ek olarak APK dosyaları da mevcut. Web sitesi üzerinden istediğiniz oyun ya da uygulamanın APK dosyasını güvenli bir şekilde indirebilirsiniz.

Modern arayüzü sayesinde çok kolay bir kullanım sunan web sitesinin üst kısmında "Oyun" ve "Uygulama" sekmeleri bulunuyor. Bu sekmeler üzerinden çok fazla sayıda oyun ve uygulamaya erişebilirsiniz.

Uygulamaların ve oyunların kategorize edilmiş olması daha iyi bir deneyim elde edilmesini sağlıyor. Örneğin VPN uygulaması indirmek istiyorsanız "Uygulama" sayfasındaki VPN kategorisine tıklayabilir ve çok sayıda hizmet arasından birini seçip kullanmaya başlayabilirsiniz.

Sitedeki arama kutucuğu sayesinde istediğiniz oyunu veya uygulamayı çok hızlı ve kolay şekilde bulabilirsiniz. APK indir işlemi için indirme sayfasında yer alan yeşil renkli "İndir" butonuna tıklamanız yeterlidir. Bu adımı uyguladığınız takdirde indirme süreci otomatik olarak başlayacaktır.

İndirme sayfasında dosya boyutu, editör puanı, ekran görüntüleri ve üretici ismi gibi bilgilerin yanı sıra inceleme yazısı da bulunuyor. Bu bilgiler, indirmek istediğiniz oyun veya uygulama hakkında bilgi sahibi olmanızı sağlıyor.

APK Dosyası Nasıl Kurulur?

  • APK dosyasını indirin.
  • Ayarlar sayfasına girin.
  • "Güvenlik ve gizlilik" kategorisini açın.
  • "Bilinmeyen uygulamaları yükle" bölümünü görüntüleyin.
  • "Chrome" (farklı tarayıcı kullanıyorsanız o hizmeti) ve "Dosyalarım" seçeneklerini etkinleştirin. APK'yı yükleyin.
  • Bazı telefonlarda bu adımlar farklılık gösteriyor.
  • Eğer telefonunuzda bu seçenekler bulunmuyorsa ayarlar menüsündeki Güvenlik kategorisine girin.
  • "Bilinmeyen Kaynaklara İzin Ver" seçeneğini seçin.
  • APK dosyasının üzerine dokunun.
  • Kurulum sürecini başlatın.

Bazı uygulamalar çıktıkları zaman ilgi görse de bir süre sonra Google Play'den kaldırılabiliyor. Flappy Bird, buna güzel bir örnek olarak gösterilebilir. Artık Flappy Bird'ü Google Play'de bulabilmek mümkün değil ancak Tamindir üzerinden Flappy Bird dahil olmak üzere çok sayıda oyunun ve uygulamanın APK dosyasını indirip yükleyebilirsiniz.

APK dosyası yükleme süreci oldukça kolaydır. Bunun için sadece birkaç adım uygulanması gerekiyor. Öncelikle Tamindir'den bir oyun veya uygulamanın APK dosyasını indirin. İndirme işlemi sona erdikten sonra dosyanın üzerine dokunun. Daha önce APK dosyası indirmediyseniz bir uyarı ekranı ile karşılaşacaksınız.

APK dosyasını açabilmek için uyarı ekranında bulunan "Ayarlar" seçeneğine basın. Bu adımı uyguladığınızda doğrudan izin verme sayfasına yönlendirileceksiniz. Açılan sayfadan Dosyalarım ve Chrome'a (APK'yı farklı tarayıcıdan indirdiyseniz o hizmeti) izin verin.

Bu adımı uyguladıktan sonra yükleme sürecine geçilecektir. Eğer yükleme işlemi başlamazsa APK dosyasına tekrar dokunun. Süreç tamamlandıktan hemen sonra uygulamayı veya oyunu sorunsuz şekilde açabilirsiniz.

Bu süreç bazı telefonlarda farklı olabilir. Örneğin bazılarında Ayarlar menüsündeki Güvenlik kategorisinde "Bilinmeyen Kaynaklar" bölümü vardır. Bu bölümden "Bilinmeyen kaynaklar" seçeneğinin aktif hâle getirilmesi gerekir.

Yapacağımız bütün işlemler bu kadar. Artık Android cihazlarınıza indireceğiniz APK kurulum dosyalarını yükleyebileceksiniz. Bunun için APK dosyalarının üzerine dokunmanız ve kurulum sürecini başlatmanız yeterlidir.

Windows PC’de APK Dosyası Açma
YAZILIM

Windows PC’de APK Dosyası Açma

Windows işletim sistemine sahip olan PC’de APK dosyası açma işleminin nasıl gerçekleştirileceğini merak ediyorsanız doğru yerdesiniz.

Bu yazıda APK nasıl indirilir ve APK nasıl kurulur sorularını yanıtladık. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar sekmesi üzerinden bizlerle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR