Apple Pay Nedir? Apple Pay Türkiye'de Nasıl Kullanılır?

Apple Pay nedir? Apple Pay Türkiye'de nasıl kullanılır? Pek çok iPhone kullanıcısının merak ettiği bu detaya daha yakından göz atacağız.

Apple Pay Türkiye'de Nasıl Kullanılır?

Apple Pay nedir? Apple Pay Türkiye'de nasıl kullanılır? - iOS 8.1 ile hayatımıza giren Apple Pay, iPhone 6 ve daha yeni modellerde aktif olarak kullanılabiliyor. Tabii bu hizmetten faydalanabilmek için desteklenen cihazla birlikte desteklenen bir bölgede bulunmanız gerekiyor.

Apple Pay Nedir? Apple Pay Ne İşe Yarar?

  • Apple Pay Nedir? Apple Pay kredi kartı tabanlı temassız ödeme sistemidir.
  • Apple Pay Ne İşe Yarar? Apple Pay iPhone'unuzu POS cihazına okutarak ödeme yapabilmenizi sağlar.

Apple iPhone 12 Özellikleri ve Fiyatı
MOBİL

Apple iPhone 12 Özellikleri ve Fiyatı

iPhone 12 özellikleri ve fiyatı, iOS işletim sistemine sahip akıllı telefon almak isteyen kişilerin bir kısmı tarafından oldukça merak ediliyor.

Temel olarak açıklamamız gerekirse Apple Pay, kredi kartlarındaki temassız ödeme yöntemine benzer bir şekilde çalışan bir sistem. Desteklenen bölgelerde desteklenen kartları iPhone'unuza ya da Watch'unuza tanımlayabiliyor, kartlarınızı yanınızda taşımadan NFC teknolojisi aracılığı ile ödeme yapabiliyorsunuz.

Teknolojinin temel çalışma mantığı ise NFC'e dayanıyor. Bu sistemde NFC ile pos cihazı telefonunuz arasında kablosuz olarak bağlantı kuruyor. Tabii burada çeşitli güvenlik önlemleri de yer alıyor ve ödeme öncesi Touch ID ya da Face ID ile biyometrik kimlik doğrulaması yapılıyor.

Apple Pay Türkiye'de Kullanma Nasıl Yapılır?

  • Adım 1- Bir VPN kullanarak İngiltere sunucusuna bağlanın.
  • Adım 2- PayPal İngiltere hesabı oluşturun.
  • Adım 3- Ardından App Store İngiltere hesabı açın.
  • Adım 4- App Store hesabınız ile PayPal hesabınızı eşleştirin.
  • Adım 5- Sonrasında boon. uygulamasını indirin.
  • Adım 6- App Store hesabı açarken kullandığınız adresi boon. için de kullanın.
  • Adım 7- Sonrasında Add to Apple Wallet butonuna tıklayın.
  • Adım 8- Kullanmaya hazırsınız.

Apple Pay Türkiye'de Nasıl Kullanılır? (Detaylı Anlatım)

Bu servisten şu an için Türkiye'de faydalanamadığınızı muhtemelen biliyorsunuzdur. Bu nedenle İngiltere üzerinden açılmış bir App Store hesabına ihtiyaç duyacaksınız.

Öncelikli olarak VPN ile bir İngiltere sunucusuna bağlanın ve PayPal'ın İngiltere sitesi üzerinden kendinize bir hesap oluşturun. PayPal kısmını çözdükten sonra bir adet de App Store hesabı açmanız gerekecek. Hesabı açarken United Kingdom olarak seçim yapmanız gerektiğini unutmayın.

Şimdi bu süreçte sizden bir kredi kartı bilgisi istenecek ancak bu noktada PayPal seçeneğinden devam edin ve açtığınız hesap ile giriş yapın. Bunun ardından bir adres bilgisine ihtiyaç duyacaksınız. Bu kısım için internetten uygun bir adres bilgisi bulun ve onu girin. 

Peki aklınızda şöyle bir soru var: Neden İngiltere hesabı açtık?

Apple Watch 6 vs Watch SE Kıyaslaması: Hangisi Daha İyi

Çünkü Apple Pay'i kullanmamıza olanak sunan boon. isimli uygulama, burada yer alıyor. Bu uygulamayı App Store'dan bulun ve indirin. Daha sonra uygulamaya giriş yaparak kendinize yeni bir hesap oluşturun. Hesabı açtığınızda statünüz Start olacak. Bunu bir üst seviye olan Basic olarak revize etmeniz gerekecek. Bunun için bir adres bilgisine ihtiyacınız olacak, o nedenle aynı adresi burada da kullanın.

Eğer sabırsızlandıysanız, az kaldı. Boon'un ana sayfasından Add to Apple Wallet butonuna tıklayın ve sizin için oluşturulan sanal kartı ekleyin. Bu aşamadan sonra Pay'i kullanarak ödeme yapabileceksiniz, tabii bu sanal karta para yükledikten sonra.

Boon'a minimum 10 Pound, maksimum ise 250 Pound yükleme yapılabiliyor. Yüklemeyi 3D Secure özellikli herhangi bir kart ile yapabilmeniz mümkün. Boon'a yüklediğiniz bu bakiyeden sonra kartınızı Türkiye'de ya da herhangi bir ülkede temassız olarak kullanabilirsiniz.

YORUMLAR