WhatsApp Hesap Çalma Yöntemleri: Bunlara Dikkat!

WhatsApp hesap çalma yöntemleri, anlık mesajlaşma uygulamasında yer alan hesabınızın güvenliğini tehlikeye atıyor. İşte önlem almanız gereken yöntemler!

Bilgisayar korsanları tarafından kullanılan WhatsApp hesap çalma yöntemleri neler? Hackerlar, kullanıcıların hesaplarını ele geçirebilmek için birçok yöntem deniyor. Bu yazıda hesap ele geçirmek için kullanılan yöntemleri sıraladık. Hesap güvenliği açısından listede bulunan yöntemlere karşı dikkatli olmanız gerekiyor.

Anlık mesajlaşma denildiğinde akla ilk gelen hizmet olan WhatsApp Messenger, dünya çapında oldukça büyük bir popülerliğe sahiptir. Bu durum, anlık mesajlaşma platformunu büyük bir hedef hâline getiriyor.

Bilgisayar korsanları, popüler hizmette yer alan hesapları ele geçirebilmek için çeşitli yöntemler kullanıyor. Bu nedenden dolayı mesajlaşma uygulamasını kullanan kişilerin çok dikkatli olmasında fayda var. Elbette bu durum yalnızca WhatsApp için geçerli değil.

Hazırladığımız listede bulunan yöntemleri inceleyebilir ve bilgisayar korsanları tarafından genellikle kullanılan yöntemlerin neler olduğunu öğrenebilirsiniz. Bu sayede WhatsApp hesabınızın güvenliğini sağlayabilmek için önlem alabilirsiniz.

WhatsApp Hesap Çalma Yöntemleri Neler?

  • GIF ile uzaktan kod yürütme
  • WhatsApp Web
  • Sohbetleri dışa aktarma
  • Sahte WhatsApp uygulamaları
  • Sosyal mühendislik

Yukarıda kötü niyetli kişiler tarafından WhatsApp Messenger isimli anlık mesajlaşma hizmetinde yer alan hesapları ele geçirmek için kullanılan yöntemler bulunuyor. Listede bulunan yöntemlerin ayrıntılarına aşağıdan bakabilirsiniz.

GIF ile Uzaktan Kod Yürütme

Güvenlik araştırmacısı Awakened, 2019 yılının ekim ayında WhatsApp Messenger'da bilgisayar korsanlarının bir GIF kullanarak uygulamanın kontrolünü ele geçirmesine imkân tanıyan bir güvenlik açığını gün yüzüne çıkarmıştı.

Bilgisayar korsanı, bir kullanıcıya kötü amaçlı kod içeren GIF gönderdiği takdirde kullanıcının tüm sohbet geçmişi büyük bir tehlike ile karşı karşıya kalabilir. Hackerlar, kullanıcının kimler ile mesajlaştığını ve mesajların içeriğini görebilir.

Bunların yanı sıra kullanıcının WhatsApp aracılığı ile gönderdiği dosyalara, fotoğraflara ve videolara da erişilebilir. Hesabınızı bu tehlikeden korumak için WhatsApp Messenger'ı her zaman güncel tutmalısınız.

Hesabınızı güncel tutmak için Google Play Store ya da App Store üzerinden yeni bir güncelleme olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Bunun için uygulamanın sayfasını görüntülemeniz ve "Güncelle" butonunun olup olmadığına göz atmanız yeterlidir. Bu butonun üzerine dokunarak işlemi tamamlayabilirsiniz.

WhatsApp Web

Yıllar önce kullanıma sunulan WhatsApp Web, günün büyük bir kısmını bilgisayarda geçiren kişiler için oldukça kullanışlı bir hizmettir. WhatsApp Messenger uygulamasında hesabı olan kişiler, yalnızca bir karekod taratarak Whatsapp Web'i kullanabilir.

Kullanıcılar için büyük bir kolaylık sağlayan hizmet, büyük ekran ve klavye sayesinde kullanım deneyimini önemli ölçüde olumlu yönde etkiler. Popüler anlık mesajlaşma platformunun web sürümü ne kadar kullanışlı olursa olsun, sohbetlerinizi ele geçirmek için kullanılabilir. Peki, bu nasıl mümkün olabilir?

Farklı bir bilgisayardan popüler hizmetin web sürümüne giriş yaptıktan sonra oturumunuz açık kalabilir. Kişi, siz bilgisayarı kullandıktan sonra hesabınıza kolayca erişebilir ve tüm mesajlarınızı görüntüleyebilir.

Bu nedenle web sürümü için genellikle kendi bilgisayarınızı kullanın. Eğer farklı PC'yi kullanmak zorunda kalırsanız oturumun kapandığından emin olun. Oturum açık kalmasının haricinde farklı bir tehlike daha bulunuyor.

Hesabınızı girdiğiniz bilgisayarda kötü amaçlı yazılım olabilir. Bazı kötü amaçlı yazılımlar ekranı sürekli olarak izler ve ekran görüntüsü alıp bilgisayar korsanlarına gönderir.

Sohbeti Dışa Aktarma

Bu yöntem de tıpkı WhatsApp Web gibi fiziksel erişim gerektiriyor. Bu yöntem için bilgisayar korsanlarının akıllı telefonunuzla çok fazla zaman geçirmesine de gerek yok. İşlemin tamamlanması için yalnızca birkaç saniye yeterlidir. Kötü niyetli kişiler söz konusu yöntem ile çok kısa sürede mesajlarınıza erişebilir.

Yöntemin uygulanabilmesi için akıllı telefonunuzun ele geçirilmesi gerekiyor. Örneğin bir kafede telefonunuzu masanın üzerinde bırakıp lavaboya gittiyseniz kötü niyetli kişiler, telefonunuzu alıp sohbeti dışa aktar seçeneğini kullanarak mesajlarınızı ele geçirebilir.

Söz konusu yönteme karşı alınabilecek bir önlem mevcut. Elbette ilk önlem cihazınızı her zaman yanınızda bulundurmanızdır. Diğer önlem ise parmak izi kilidini aktif hâle getirmektir. Bunun için ilk olarak anlık mesajlaşma uygulamasına girin ve ardından sağ üst köşedeki üç nokta simgesine dokunun.

Üç nokta simgesine dokunmanız hâlinde bir pencere açılacak. Açılan pencere üzerinden Ayarlar menüsünü görüntüleyin. Daha sonra Gizlilik kategorisine girin ve hemen ardından "Parmak izi kilidi" seçeneğini etkinleştirin.

Sahte WhatsApp Uygulamaları

Sahte uygulamalar kullanıcıların güvenliğini önemli ölçüde tehlikeye atar. Aynı durum WhatsApp için de geçerlidir. Tıpkı WhatsApp Messenger gibi görünen sahte WhatsApp uygulamaları mevcut. Dalgınlığınıza gelebilir ve sahte uygulamayı cihazınıza indirebilirsiniz. Bu sahte uygulamalar genellikle kişisel bilgileri ele geçirme gibi işlemler için geliştirilir.

Sosyal Mühendislik

Hesapların ele geçirilmesine yol açan bir yöntem daha bulunuyor. Bilgisayar korsanları, akıllı telefona zararlı yazılım indirmesini sağlayan kötü amaçlı bağlantılar oluşturur. Anlık mesajlaşma uygulamasını kullanan kişiler, bu bağlantılara tıklaması için ikna edilmeye çalışır. Burada sosyal mühendislik devreye girer.

Yabancı kişilerden gelen bağlantılar konusunda çok dikkatli olmalısınız. İnternette her gördüğünüz bağlantıya tıklamamanız gerekiyor. Aksi takdirde kişisel verileriniz, kötü amaçlı kişiler tarafından ele geçirilebilir.

Sıkça Sorulan Sorular

WhatsApp hesabının hacklenmesi ile ilgili merak edilen bazı soruları cevaplayacağız. 

WhatsApp Hesabı Ele Geçirilebilir mi?

Evet. GIF ile uzaktan kod yürütme, sosyal mühendislik ve sahte WhatsApp uygulamaları gibi yöntemler aracılığıyla WhatsApp hesabı ele geçirilebilir.

WP Başka Biri Girebilir mi?

Evet. Hackerlar, sosyal mühendislik ve GIF ile uzaktan kod yürütme gibi yöntemler kullanarak hesabınıza girebilir. Bunların yanı sıra WhatsApp Web oturumunu farklı bir PC'de açık bıraktıysanız sohbetlerinize de erişilebilir. 

Bir Kişinin WhatsApp Konuşmalarını Nasıl Görebilirim?

WhatsApp Web hizmeti tercih edilebilir ancak bunun için telefonda yüklü olan WhatsApp uygulaması aracılığıyla karekod okutma yapılması gerekiyor. WhatsApp Web'in yanı sıra telefondan sohbeti dışa aktarma işlemi de uygulanabilir.

Güçlü ve Güvenli Parola / Şifre Nasıl Oluşturulur?
İNTERNET

Güçlü ve Güvenli Parola / Şifre Nasıl Oluşturulur?

Güçlü ve Güvenli Parola / Şifre Nasıl Oluşturulur? - Eğer hala basit şifreler kullanmaya devam ediyorsanız, etmemelisiniz.

Bu yazıda WhatsApp hesap çalma yöntemlerini sıraladık. Hesabınızın güvenliğini sağlayabilmek için bu yöntemlere karşı dikkatli olmanız gerekiyor.

Eğer Instagram isimli sosyal medya uygulamasını kullanıyorsanız Instagram hesap çalma yöntemleri yazımıza da göz atabilir ve popüler platformda uygulanan yöntemlerin neler olduğunu öğrenebilirsiniz. Böylece sosyal medya hesabınızın da güvenliğini sağlayabilirsiniz.

YORUMLAR