BlueStacks Nasıl Kaldırılır?

BlueStacks'i bilgisayarınızdan tamamen kaldırmak için izlemeniz gereken adımları anlatıyoruz.

Bazı PC kullanıcıları, BlueStacks programını silme işleminin nasıl gerçekleştirileceğini merak ediyor. Bu sebepten ötürü BlueStacks nasıl kaldırılır sorusunu soran kullanıcılar için detaylı bir rehber hazırladık. Hazırladığımız rehber sayesinde emülatör programını çok hızlı bir şekilde silebilirsiniz.

BlueStacks’i Windows işletim sistemli bilgisayarınıza indirerek Android tabanlı cihazlar için geliştirilmiş milyonlarca uygulama ve oyunu bilgisayarınızda zahmetsizce çalıştırabiliyorsunuz. Kullanımı da oldukça basit olan bu yazılım Android cihazlarda yaşanılan deneyimi tam anlamıyla yaşatmasa da temelde sorunsuz çalışıyor.

Popüler program, sorunsuz bir şekilde çalışmanın yanı sıra güncel oyun ve uygulamaları akıcı bir şekilde denemenize izin veriyor ancak herhangi bir sebeple BlueStacks’i sisteminizden kaldırmak isteyebilirsiniz. Hazırladığımız rehber ise bu hususta size yardımcı olacak.

Windows PC’de APK Dosyası Açma
YAZILIM

Windows PC’de APK Dosyası Açma

Windows işletim sistemine sahip olan PC’de APK dosyası açma işleminin nasıl gerçekleştirileceğini merak ediyorsanız doğru yerdesiniz.

Android cihazınız varsa denemek istediğiniz uygulama veya oyunu bilgisayarınıza kuracağınızdan hem telefon veya tabletinizi alanını gereksiz yere işgal etmemiş oluyor ve hem de kurup kaldırma işlemlerinden sonra cihazınızda zamanla oluşabilecek problemleri yaşamamış oluyorsunuz.

Android cihazınız yoksa Bluestack zaten sizin için altın bir yazılım niteliğinde. En popüler oyun ve uygulamaları bilgisayarınızda tam ekran olarak kullanabiliyorsunuz. BlueStacks’in diğer bir güzel yanı da sürekli güncellenmesi.

Bu sayede hem en yeni uygulama ve oyunları sorunsuzca açabiliyor, hem de tüm işletim sistemlerinde sorunsuzca kullanabiliyorsunuz. Bu denli harika bir yazılım olan BlueStacks’i denedikten sonra herhangi bir nedenden ötürü Windows bilgisayarınızdan tamamen kaldırmaya karar verebilirsiniz.

Söz konusu işlem oldukça basit olmasına karşın nadir de olsa BlueStacks’i kaldırma sorunu ile karşılaşabilirsiniz. Aslında BlueStacks’i Windows işletim sistemli bilgisayarınızdan sadece dört adımda ve hiçbir yardımcı program kullanmadan kaldırabilmeniz mümkün. Bunun için aşağıdaki adımları izlemeniz yeterli.

BlueStacks Programı Nasıl Kaldırılır?

  • Denetim Masası'nı açın.
  • "Programlar" kategorisine girin.
  • "Programlar ve Özellikler" bölümünü görüntüleyin.
  • BlueStacks App Player'a tıklayın.
  • Üstteki "Kaldır" butonuna basın.
  • BlueStacks Notification Center'a tıklayın.
  • "Kaldır" butonuna tıklayın.

Dünya genelinde oldukça büyük bir popülerliğe sahip olan emülatör programını kurduktan bir süre sonra silmek isteyebilirsiniz. Böyle bir durumda programın nasıl kaldırılacağını merak ediyor olabilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirebilmeniz için ilk önce Denetim Masası'nı açmanız gerekiyor. Görev Çubuğu'na "Denetim Masası" yazarak söz konusu aracı açabilirsiniz.

Denetim Masası penceresinde yer alan "Programlar" kategorisine girin. Bu işlemin ardından programlar ile ilgili birtakım bölümler göreceksiniz. Bu bölümler içerisinden "Programlar ve Özellikler" bölümünü görüntülemeniz gerekiyor.

Programlar ve Özellikler bölümünde bilgisayarınızda yüklü olan tüm programları görebilirsiniz. Açılan liste üzerinden BlueStacks App Player'ı bulun ve üzerine tıklayın. Bu işlemi yaptığınız takdirde pencerenin üst kısmında "Kaldır" butonunu göreceksiniz. Bu butonun üzerine basın.

Program kaldırma sürecinin tamamlanmasını bekleyin. Süreç tamamlandıktan sonra listede yer alan BlueStacks Notification Center'ın üzerine basın. Tekrar ekranın üst kısmındaki "Kaldır" butonuna tıklayın.

Denetim Masası altında Program ve Özellikler’i açın. BlueStacks App Player ve BlueStacks Notification Center yazılımlarını kaldırın.

Denetim masasından kaldırma işleminin ardından kırıntılar kalmış olup olmadığına bakıyorsunuz. C:\Program Files (x86)\BlueStacks veya C:\Program Files\BlueStacks ve C:\ProgramData\BlueStacks , C:\ProgramData\BlueStacksSetup klasörlerine rastlarsanız elle kaldırıyorsunuz.

BlueStacks da her yazılım gibi kayıt defterine izini bırakıyor. Bunun için BlueStacks'in kendi hazırladığı kayıt defteri dosyasını indirip çalıştırıyorsunuz ve uyarıyı “Evet” diyerek geçiyorsunuz.

Bilgisayarınızda yeniden başlattığınızda BlueStacks, bilgisayarınızdan tamamen kaldırılmış oluyor. Diğer bir deyişle hiç kurmamış gibi oluyorsunuz. Yine de söz konusu programı kaldırma konusunda sorun yaşarsanız aşağıda yer alan bağlantıya tıklayabilir, bir program kaldırma yazılımı ile problemi çözebilirsiniz.

En İyi Program Kaldırma Araçları
LİSTELER

En İyi Program Kaldırma Araçları

Bilgisayarınıza merak ettiğiniz veya işinize yarayacağını düşündüğünüz onlarca program önünüze çıkıyor. Bunları Tamindir aracılığıyla hızlı bir şekilde indirip rahatlıkla kurabiliyorsunuz.

BlueStacks'i kaldırdıktan sonra günün birinde tekrar yüklemek isterseniz "BlueStacks Kurulumu Nasıl Yapılır?" rehberimize göz atmanız yazılımı sorunsuzca kullanabilmeniz açısından fayda sağlayacaktır.

Bu yazıda tüm dünyada çok popüler olan emülatör programını nasıl silebileceğinizi açıkladık. Rehber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR