Çizgi Roman Severler İçin En İyi 10 Android Uygulaması

Çizgi roman hayranları için de teknolojideki gelişmeler yüzleri güldürüyor diyebiliriz. Zira artık çizgi romanlara her ay yüzlerce lira dökmek zorunda kalmıyorlar.

Çizgi Roman Severler İçin En İyi 10 Android Uygulaması

Çizgi roman hayranları için de teknolojideki gelişmeler yüzleri güldürüyor diyebiliriz. Zira artık çizgi romanlara her ay yüzlerce lira dökmek zorunda kalmıyorlar.

Eğer siz de çizgi roman hayranıysanız ve favori çizgi romanlarınıza kolayca erişmek ve keyifli dakikalar geçirmek istiyorsanız, pek çok mobil uygulama mevcut. Seçeneğiniz o kadar fazla ki hangi birisini indirip okusam diye düşüneceksiniz. Hem klasik hem de güncel çizgi romanları bulabileceğiniz bu uygulamalardan bazıları en iyi çizgi romanları ayağınıza kadar getirecek bazıları ise kendi sahip olduğunuz çizgi romanları rahatlıkla okumanıza yardımcı olacak.

Fakat bunca seçenek arasından nereden başlasam, hangi çizgi romanı okusam diye düşünüyorsanız, yazımız size yardımcı olacak. Pek çok popüler yayıncının çizgi roman uygulamasını bulabileceğiniz yazımızda aynı zamanda çizgi roman okumak için farklı çözümleri de bulabileceksiniz.

Sizler için derlediğimiz, Android cihazlarınızda kullanabileceğiniz bu 10 çizgi roman uygulamasına göz atmanızı tavsiye ediyorum.

Challenger Comics Viewer

Android cihazlarınızda ücretsiz olarak indirip kullanabileceğiniz uygulamalardan ilki Challenger Comics Viewer. Bu uygulama ile kendi çizgi romanlarınızı rahatça yönetebilecek ve okuyabileceksiniz.

Challenger Comics Viewer hayli kapsamlı özellliklere sahip. Yalnızda çizgi roman değil, manga ve diğer kitapları da bu uygulama ile görüntüleyebiliyorsunuz. Ayrıca uygulamanın PDF desteği de bulunuyor.

Uygulamanın çoklu dokunma desteği, otomatik sayfa yüklenmesi, 2 farklı görüntüleme modu, tek ya da çift sayfa görüntüleme, farklı resim tipleri ve renk ve parlaklık ayarlama gibi çeşitli özellikleri bulunuyor.

ComiCat

ComiCat, daha çok ileri seviye ve profesyonel çizgi roman okuyucularına yönelik bir uygulama diyebilirim. Geniş bir arşiviniz varsa ve uzun zamandır çizgi roman hayranıysanız bu ücretli uygulamayı deneyebilirsiniz.

İyi bir kütüphane yönetim uygulaması olan uygulama hayli kapsamlı özelliklere sahip ve ileri seviyede kullanışlı. Uygulama CBZ, CBR, PDF, CB7, CBT, Zip, Rar, 7z gibi pek çok formatı destekliyor.

Ayrıca uygulamada gömülü PDF okuyucu, otomatik tarama, birden çok listeleme özelliği, parola koruması, farklı görüntüleme modları, klavye kısayolları, yer imleri gibi pek çok kapsamlı özellik de sizleri bekliyor.

ComiCrack Free

Benim de uygulamalar arasında en beğendiğim çizgi roman okuyucusu olan ComiCrack uygulamasını ücretsiz olarak indirip kullanabilirsiniz. Uygulamadaki reklamları kaldırmak için tam versiyonu satın alabilirsiniz.

Fakat reklamlar dışında ücretli versiyondan hiçbir farkı olmadığını da belirtmek gerekir. Çizgi romanlarınızı rahatça yönetebileceğiniz bu uygulama ile  CBZ, CBR, CB7, CBT, PDF, DJVU gibi pek çok formattaki çizgi romanı okuyabilirsiniz.

Ayrıca uygulamanın canlı duvar kağıtları, widget, gelişmiş zum modları, otomatik kaydırma, renk ayarları, arama ve listeleme seçenekleri gibi pek çok kapsamlı özelliği de bulunuyor.

Comics

Çizgi roman dünyasının süper kahramanlarından birisi olan ve çok popüler Comixology firması tarafından geliştirilmiş olan Comics pek çok kapsamlı özelliği bir arada toplamış olan faydalı bir uygulama diyebilirim.

Marvel, DC Comics, Image Comics, IDW gibi popüler çizgi roman yayımcılarının çizgi romanlarını toplayan uygulamada 50 binden fazla ücretli ve ücretsiz çizgi romanı bulabilme şansına sahipsiniz.

Uygulama içerisinden sinema kalitesindeki çizgi romanları satın alıp indirebilirsiniz. Farklı dillerde çizgi romanlar da bulabileceğiniz uygulama üzerinden istediğiniz çizgi romanları istek listesine ekleyebiliyorsunuz.

Dark Horse Comics

Dark Horse Comics, pek çok popüler çizgi romanın yayımcı firması. Artık bu yayımcı firma tarafından yayınlanmış pek çok değişik çizgi romana ücretli veya ücretsiz olarak sahip olabileceksiniz.

Android cihazlarınıza ücretsiz olarak indirebileceğiniz bu uygulama üzerinden  Hellboy, Mass Effect, Buffy the Vampire Slayer, Conan, Serenity, Avatar: The Last Airbender gibi popüler çizgi romanları indirebilirsiniz.

Uygulamadaki çizgi romanların bazılarını ücretsiz olarak indirebileceğiniz gibi pek çoğunu 1 dolar ve 4 dolar arasında değişen fiyatlara indirebiliyorsunuz. Ayrıca uygulama bütün diğer Android cihazlarınızla senkronize oluyor.

Komik Reader

Komik Reader da yine benzerleri gibi ücretsiz olarak indirip kullanabileceğiniz bir çizgi roman okuma ve yönetme uygulaması. Sadeliği ve kullanım açısından basitliği ile özellikle dikkat çektiğini söyleyebilirim.

Kapsamlı özelliklere sahip olmasa da bu tarz uygulamalarda basitlik arayanların beğeneceği türden bir uygulama diyebilirim. Uygulamadanın CBR ve CBZ desteği bulunuyor.

Uygulamada koleksiyon arama, hızlı zum özelliği, yer işaretleri ekleme özelliği, çift taraflı sayfa desteği gibi özellikleri de bulunuyor.

Madefire

Madefire da yine çizgi roman severlerin pek çok farklı tarzdaki çizgi romanı bir arada bulabileceği kaynak niteliğinde bir uygulama. Superman'den Star Trek'e, My Little Pony'den Hellboy'a pek çok farklı kategori içeriyor.

Uygulamadaki çizgi romanların bir kısmını ücretsiz olarak indirip okuyabiliyorsunuz. Geri kalanları ise belli bir miktar karşılığı satın almanız gerekiyor. Çizgi romanların kalitesi ise hayli yüksek diyebilirim.

Uygulamaya her hafta ücretsiz çizgi romanlar ekleniyor. Ayrıca 360 derece görüntülenebilir hareketli ve sesli kitaplar da uygulamanın artı yönlerinden bir tanesi.

Marvel Comics

Marvel adını duymayan yoktur diye tahmin ediyorum. Günümüzde en popüler çizgi roman yayıncılarından birisi olan Marvel'in de artık mobil cihazlarınıza indirebileceğiniz bir uygulaması bulunuyor.

Sinema haline getirilmiş Iron Man'den Thor'a, Captain America'dan Spider-Man'e kadar pek çok popüler çizgi romanı bu uygulamada bulabilirsiniz.

1 dolardan 4-5 dolara kadar geniş aralıkta satılan çizgi romanları satın alabiliyorsunuz. Uygulamada 3500'den fazla çizgi roman sizleri bekliyor. Ayrıca uygulama her hafta güncellenerek yeni çizgi romanlara kavuşuyor.

Marvel Unlimited

Yine bir diğer Marvel uygulaması da Android cihazlarınıza ücretsiz olarak indirebileceğiniz markette sizleri bekliyor. Uygulama ücretsiz olsa da bir üyelik sistemiyle çalıştığını belirtmek gerekiyor.

Uygulamadaki farklı üyelik sistemlerine göre eriştiğiniz içerik değişiyor. Fakat yine de aylık 20 liradan başlayan ücretlerle sınırsız sayıda çizgi romana erişebiliyorsunuz bu da uygulamayı değerli kılıyor.

Uygulama üzerinde 15 binden fazla çizgi roman bulunuyor. Yine akıllı panel teknolojisi sayesinde çevrimdışıyken de çizgi romanları okuyabiliyorsunuz.

Perfect Viewer

Perfect Viewer da yine başarılı bir çizgi roman okuma ve yönetme uygulaması diyebilirim. Arşivinizi kolayca yönetebileceğiniz bir uygulama olan Perfect Viewer ile kaliteli bir şekilde okuma şansına da sahipsiniz.

Kapsamlı özellikleri ile dikkat çeken uygulama aynı zamanda kullanıcı dostu bir arayüze sahip. Bu yüzden hangi seviye kullanıcı olursanız olun kolayca kullanabilirsiniz.

Uygulama JPEG,PNG,GIF,BMP,WebP, JPEG,PNG,GIF,BMP,WebP ve PDF desteği sunuyor. Bununla birlikte filtreleme seçenekleri, yer imleri, favoriler, dosya yönetimi, slayt şeklinde görüntüleme gibi özellikleri de mevcut.

YORUMLAR