Clash of Clans Hesabını Android ve iOS Arasında Transfer Etme

Clash of Clans hesabınızı Android'den iOS'a ya da iOS'tan Android'e transfer etmek için yazımıza mutlaka göz atın.

Clash of Clans Hesabını Android ve iOS Arasında Transfer Etme

Android ve iOS kullanıcılarının en sevdiği strateji oyunu olan Clash of Clans'ı oynadığınız Android cihazlardan iOS'a ya da iOS cihazlardan Android'e transfer edebileceğinizi bilmiyorsanız ve buna ihtiyacınız varsa hemen yazımızı okuyarak transferi tamamlayabilirsiniz.

Sadece Android ve iOS arası transfer işlemleri dışında farklı iki Android ya da iOS cihaz üzerinde tek bir hesabı kontrol etme imkanı da sunan Clash of Clans, bu işlemler için öncelikle cihazlar arası bağlantı kuruyor. Daha kaba bir tabirle cihazlarınızı bağlayarak eşleşme sağlıyor ve eski cihazınızdan yeni cihazınıza transler ediliyor.

Aşağıda adım adım anlatacağım Clash of Clans hesap transferi için Android'ten iOS'a geçişi temsili olarak göstereceğim. Fakat yapacağınız işlemler iOS'tan Android'e geçişte de tamamen aynı. Yani yazılanların aynısını Android ve iOS cihazlar üzerinde uygulayarak cihazlarınızı bağlayıp transfer işlemini tamamlayabilirsiniz. Lafı daha da uzatmadan adım adım Clash of Clans hesabının Android ve iOS arası transferinin nasıl yapıldığına geçelim.

NOT: Aşağıdaki işlemleri hem Android hem de iOS cihazlardan transfer için kullanabilirsini. Örnek olarak Android'den iOS'a transfer açıklanmıştır.

1. Yeni Cihazda Eğitimi Tamamlayın

Diyelim ki yeni bir iPhone ya da iPad aldınız ve artık Android yerine artık yeni aldığınız iOS cihazınız üzerinde Clash of Clans oynamak istiyorsunuz. Bunun için ilk olarak aldığınız iPhone ya da iPad'a Clash of Clans oyununu indirip kurmanız ve başlangıçta size oyunu öğretmek amacıyla hazırlanan eğitim bölümünü bitirmeniz gerekiyor. Clash of Clans'ın Android ve iOS versiyonlarını indirmek için altta yer alan indirme bağlantılarını kullanabilirsiniz.

Görsel temsili olarak Ayarlar tuşunu göstermek için kullanılmıştır. Yeni cihazda Clash of Clans açıp kurduktan sonra karşınıza yukarıdkai gibi dolu bir köy değil, bomboşa yakın bir köy gelecektir.

2. Google Play ve Game Center Bağlantı Kontrolü

Android ve iOS cihazlar arasında Clash of Clans hesabınızı transfer etmek için yapmanız gereken şeylerden bir tanesi de geçiş yapacağınız yeni cihazda Android ya da iOS farketmeksizin Google Play ya da Game Center'a bağlılık gerektirmesi. Bunun için bir önceki adımda geçiş yacağınız cihaza Clash of Clans indirip kurduktan ve eğitimi tamamladıktan sonra sağ alttaki 3 dişliden oluşan ayarlar ikonuna tıklamalı ve yukarıdaki resimde görüldüğü gibi cihazınız Android ise Google Play, iOS ise Game Center bağlantısını yapmanız gerekiyor.

UYARI: Android ve iOS cihazlarınız arasında yapacağınız Clash of Clans hesap değişikliği size aynı zamanda oyuna girerken kullandığınız mail adresini de değiştirme fırsatı sunmaktadır. Android'ten iOS'a ya da iOS'tan Android'e geçerken Google Play ya da Game Center'a kayırlı olan farklı e-posta hesaplarınızı kullanabilirsiniz.

3. Android ve iOS Cihazlara Bağlayarak Hesap Transferini Yapma

İlk baştaki basit adımları atlattıktan sonra önemli kısma da geldik. Aslında bu adımda son derece kolay. Eğer aralarında geçiş yapacağınız Android ve iOS cihazlarınız önünüzde hazırsa ve her ikisinde de Clash of Clans yüklüyse oyunu açarak ilk adımdaki gibi sağ alttaki ayarlar tuşuna basarak her iki cihaz üzerinde de bu ekrana gelmeniz gerekiyor. Ayarlar ekranına geldikten sonra yapmanız gerekne şey ise üstte gördüğünüz ekranda mor okla gösterilen "Bir Cihaz Bağla" tuşuna basmanız. Hem Android hem de iOS cihazınız üzerinde bu tuşa basarak devam ediyoruz.

Bir cihaz bağla dediğinizde karşınıza gelecek olan ekranu yukarıda görüyorsunuz. Bu ekranda dikkat etmelisiniz. Bizim örneğimizde olduğu gibi siz de Android cihazdan iOS cihaza geçiş yapacaksanız Android cihazınız üzerinde "Bu Eski Cihaz" seçeneğini ve iOS cihazınız üzerinde de "Bu Yeni Cihaz" tuşunu seçmeniz gerekiyor. Yani geçiş yapacağınız cihaz yeni, daha önceden oynadığınız cihaz eski olarak düşünebilirsiniz. iOS'dan Android'e geçişte de aynı şekilde işlemi yapabiliyorsunuz.

Bu tuşlara da bastıktan sonra karşınıza hem Android hem de iOS cihazınız üzerinde farklı bir ekran geliyor. Cihaz bağlantısının gerçekleşmesi için size verilecek olan kod bizim örneğimizde Android cihaz ekranına yani eski cihaza geliyor. Yeni cihaz ekranında ise sizden eski cihaza gelen kodu girmeniz isteniyor.

Eski cihazınızda gördüğünüz kodu geçiş yapmak istediğiniz yeni cihaza yani bizim örneğimize göre iOS cihaza girdikten sonra iPhone ya da iPad'iniz üzerinde uzun süredir Android cihazınızda oynadığınız köyünüz yüklenecek ve oyuna kaldığınız yerden devam edebiliyor olacaksınız. Aynı işlemi iOS'tan Android'e yaptığınızda da köyünüz Android cihazınıza yüklenecek ve kaldığınız yerden devam edebileceksiniz.

4. Mutlu Son

Artık hesabınız ve sahip olduğunuz köy ile transferi gerçekleştirdiğiniz yeni cihaz üzerinden Clash of Clans oynamaya devam edebilirsiniz!

UYARI: Clash of Clans hesabınız ile Android ve iOS (iPhone ve iPad) mobil cihazlarınız arasında yapacağınız transfer işlemi Supercell'in sadece bir defaya mahsus sunmuş olduğu bir fırsat ve yapacağınız bağlantı yani transfer işlemi kalıcı olarak işlem görecektir. Bu nedenle hesap transferi yapmadan önce mutlaka iyice düşünüp hareket etmenizi öneririm.

YORUMLAR