Counter Strike Android Nasıl Yüklenir?

Counter Strike, Android sürümü ile beraber akıllı telefon ve tabletler üzerinden oynanabilir hale geldi. Peki, başarılı oyun mobil cihazlarda nasıl oynanır?

Counter Strike, Android sürümü ile mobil cihazlarda oynanabilir hale geldi. Bu yazıda bir dönemin en popüler oyunlarından bir tanesi olan ve popülerliğini günümüze kadar devam ettirmeyi başaran FPS oyununu akıllı telefonda nasıl oynayabileceğinizi açıkladık.

Eğer çocukluğunuzda Counter Strike internet kafelerden çıkamamanıza neden olduysa Counter Strike Android versiyonunun yayınlanmış olması sizin için sevindirici bir haber olacaktır. Online FPS türünün atası olan ve halen de milyonlarca oyuncu tarafından keyifle oynanan Counter Strike nihayet mobil cihazlara da çıkış yaptı.

Android cihazlar için sunulan Counter Strike versiyonu resmi bir Valve uygulaması değil. Sdlash3d adlı bağımsız bir geliştirici ekip tarafından mobil cihazlara uyarlanan Counter Strike Android versiyonu bu nedenle Google Play üzerinde de yer almıyor. Counter Strike Android versiyonu temel olarak klasik Counter Strike 1.6 versiyonunun Android cihazlarla uyumlu hale getirilmiş hali.

Rakiplerinizden Daha İyi Bir Counter-Strike: GO Oyuncusu Olmanın Püf Noktaları
OYUN

Rakiplerinizden Daha İyi Bir Counter-Strike: GO Oyuncusu Olmanın Püf Noktaları

Birincil kişi bakış açısıyla dünyada belkide en çok oynanan çevirimiçi aksiyon oyunu olan Counter Strike: Global Offensive, satış rekorları kırmasının yanında hergün yüzlerce oyuncuyu kendine bağımlı hale getiriyor.

Counter Strike Android versiyonu Google Play üzerinde yayınlanmadığı için kurulumu da bir hayli karışık bir süreç. Ama merak etmeyin, bu kurulum sürecini nasıl gerçekleştirebileceğinizi bu yazımızda resimli olarak anlatacağız.

Counter Strike Android versiyonu temel olarak Half Life ve Counter Strike apk dosyalarının ve data dosyalarının kurulumu yapıldıktan sonra oynanabiliyor.

Counter Strike Android Telefona Nasıl Yüklenir?

  • Oyunun APK dosyasını indirin.
  • İndirdiğiniz xash.xip dosyasını açın.
  • Xash klasörüne girin.
  • Klasörün içindeki dosyaları cihazın ana klasöründe oluşturacağınız xash adlı bir klasöre çıkartın.
  • Cihazınızın ana klasörünü dosya yöneticinizle açın.
  • Az önce oluşturduğunuz ve içine arşiv dosyalarını çıkarttığınız xash klasörünü açın.
  • Csdm-signed.apk dosyasının üzerine dokunun ve bu apk dosyasını yükleyin.
  • Xashdroid-release adlı apk dosyasını da yükleyin.
  • Ana ekrana eklenen CSDM Launcher'a dokunun.
  • "Launch CSDM!" butonuna basın.

Yukarıda dünya genelinde çok büyük bir popülerliğe sahip olan FPS oyunu Counter Strike'ın mobil sürümünü cihazınıza nasıl yükleyeceğinizi açıkladık. Bu adımları sırası ile uygulayarak popüler oyunun Android versiyonunu cihazınıza yükleyebilir ve oynamaya başlayabilirsiniz.

Counter Strike'ı Android cihazlarınıza yükleyebilmek için ilk önce bu bağlantı üzerinden Half Life ve Counter Strike apk dosyaları ile data dosyalarını içeren zip formatlı arşiv dosyasını Android cihazınıza indirin.

Yukarıda yer alan adımları uygularken problem yaşayan kişiler için yükleme sürecinin nasıl yapılacağını görsellerle detaylı bir şekilde anlattık. 

İndirme işlemi tamamlandıktan sonra Winrar Android versiyonu gibi bir arşiv açma uygulaması kullanarak indirdiğiniz xash.xip arşiv dosyasını açın:

Arşiv dosyası açılınca içinde göreceğiniz xash klasörünün üzerine dokunarak klasörü açın:

xash klasörüne girince bu klasör içerisindeki dosyaları Android cihazımızın ana klasöründe yaratacağımız xash adlı bir klasöre çıkartacağız. Bu iş için klasör içindeki dosyaların hepsini kırmızı ile işaretlenmiş alanı kullanarak sağ taraftan seçin ve üst taraftaki yeşil ile işaretlenmiş tuşa dokunarak dosyaları çıkartacağınız klasörü belirleyin:

Çıkartacağınız klasörün hangi klasör olacağını yeşil alanla işaretlenmiş bölüm içerisinden görebilirsiniz, dilerseniz gözat tuşuna dokunarak dosyaların çıkartılacağı xash adlı klasörü Android cihazınızın ana klasöründe yaratabilirsiniz. Benzer şekilde adres bölümünü değiştirin ve tamam tuşuna dokunarak çıkartma işlemini başlatın:

Şimdi Android cihazınızın ana klasörünü dosya yöneticinizle açın ve az önce oluşturduğunuz ve içine arşiv dosyalarını çıkarttığınız xash klasörünü açın, klasörün şu şekilde görünmesi gerekiyor:

Android cihazınızın ana dizininde oluşturduğunuz xash klasörü açılınca ilk olarak yukarıdaki resimde kırmızı ile işaretlenmiş csdm-signed.apk dosyasının üzerine dokunun ve bu apk dosyasını yükleyin.

Eğer Android cihazınız bu apk dosyasını yüklemenize izin vermezse aşağıdaki blogumuzda anlattığımız yöntemi izleyerek Android cihazınızın bilinmeyen kaynaklardan apk yüklemenize izin vermesini sağlayın.

Android APK Yükleme Nasıl Yapılır?
MOBİL

Android APK Yükleme Nasıl Yapılır?

Herhangi bir nedenden ötürü Android APK yükleme işlemini yapmak isteyebilirsiniz. Bu işlemi nasıl uygulayacağınızı bilmiyorsanız, hazırladığımız rehbere göz atabilirsiniz.

İlk apk dosyasını yükledikten sonra yeşil ile işaretlenmiş xashdroid-release adlı apk dosyasının üzerine dokunarak bu apk dosyasını da yükleyin.İki apk dosyasını da yükledikten sonra oyunu çalıştırmak için Android cihazınızın ana ekranındaki CSDM Launcher adlı kısayola dokunun:

CSDM Launcher açılınca aşağıdaki resimde işaretlenmiş Launch CSDM! tuşuna dokunun ve oyunu başlatın. İyi eğlenceler!

Bu yazıda bir dönemin en popüler video oyunlarından bir tanesi olan Counter Strike'ın mobil sürümünü nasıl yükleyebileceğinizi açıkladık. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR