En Popüler Emojiler ve Anlamları - 2024

Dünya çapında milyonlarca kullanıcı tarafından gün içerisinde sık sık kullanılan popüler emojilerin anlamı nedir? Bu yazıda merak edilen soruyu yanıtlayacağız.

Anlık mesajlaşma hizmetleri ve sosyal medya platformlarının yaygınlaşmasıyla beraber emojilerin kullanımı önemli ölçüde arttı. Emojilerin bir kısmı nadiren tercih edilirken bir kısmı ise gün içerisinde yoğun şekilde kullanılıyor. Peki, en popüler emojiler ve anlamları neler?

Günümüzde sadece bir emoji, meydana gelen bir olayı veya olay karşısında hissedilen duyguyu özetliyor. Örneğin üzücü bir durum karşısında uzun uzun yazmak yerine yalnızca üzgün olan bir emoji kullanılabilir. Öte yandan sevindirici bir olay meydana geldiğinde ise gülümseyen bir emoji tercih edilebilir.

Emojiler gün içerisinde WhatsApp ve Instagram gibi uygulamalar üzerinden sık sık kullanılıyor. Bunun sebebi ise insanların duygu ve düşüncelerini çok pratik ve hızlı bir şekilde yansıtabilmesine imkân tanımasıdır.

En Çok Kullanılan Emojiler ve Anlamları

  • Kırmızı kalp emojisi
  • Utangaç gülümseme emojisi
  • Başparmak yukarıda emojisi
  • Öpücük gönderen emoji
  • Gözlerini kapatan maymun emojisi
  • Elleri açık gülen yüz emojisi
  • Kalpli gözlerle gülen yüz emojisi
  • Ağlayan yüz emojisi
  • Gülmekten gözlerinden yaş gelen emoji
  • Üç kalpli gülümseyen yüz emojisi
  • Birleşen eller emojisi

Emojileri Birleştirme Uygulaması: Emoji Kitchen Nedir? Nasıl Kullanılır?
MOBİL

Emojileri Birleştirme Uygulaması: Emoji Kitchen Nedir? Nasıl Kullanılır?

ABD’li teknoloji şirketi Google, önceki yıllarda Gboard klavye uygulamasına Emoji Kitchen özelliğini ekledi. Bu özellik sayesinde kullanıcılar iki farklı emojiyi birleştirebiliyor.

Kırmızı Kalp Emojisi Ne Anlama Gelir?

Kalp emojilerinin anlamları, renkten renge değişiklik gösteriyor. En popüler emojilerden bir tanesi olan kırmızı kalp, genellikle karşı tarafa olan özel duyguları açıklamak için tercih ediliyor. Bu emoji ayrıca doğum gününü kutlamak için de kullanılıyor.

Utangaç Gülümseme Emojisi Ne Anlama Gelir?

Gülümserken yüzleri kızaran yüz, genellikle mutluluğu ve olumlu duyguları temsil eder. İnsanlar genellikle kendileri hakkında güzel sözler söylendiğinde utangaç gülümse emojisini kullanır. Utangaç gülümseme emojisi, en sık kullanılan emojiler arasında yer alıyor.

Başparmak Yukarıda Emojisi Ne Anlama Gelir?

Akıllı telefon kullanıcıları tarafından sık sık kullanılan emojiler arasında başparmak yukarıda da yer alıyor. Bu emoji, bu durumu onaylama ya da anlaşma yapma anlamına gelir. Dolayısıyla insanlar başparmak yukarıda emojisini genellikle bir konu hakkında hemfikir olduklarında kullanır.

Öpücük Gönderen Emoji Ne Anlama Gelir?

Öpücük gönderen emoji genellikle sevgi ve şefkat duygularını ifade eder. Anlık mesajlaşma hizmetlerinde çok popüler bir emoji olan öpücük gönderen yüz ayrıca veda öpücüğü ya da iyi geceler öpücüğü için de kullanılabilir.

Gözlerini Kapatan Maymun Emojisi Ne Anlama Gelir?

Üç bilge maymundan bir tanesini olan Mizaru, Japoncada görmemek anlamına gelir. Kullanıcılar gözlerini kapatan maymun emojisini genellikle utandıklarını ifade etmek için kullanır. Bu emoji, WhatsApp Messenger ve Telegram gibi anlık mesajlaşma uygulamalarında oldukça popülerdir.

Elleri Açık Gülen Yüz Emojisi Ne Anlama Gelir?

Elleri açık gülen yüz emojisi genellikle olumlu bir duyguyu ifade etmek için kullanılır. Sarılmak için ellerini açan emoji bir durum karşısında teşekkür etmek ve desteğini dile getirmek amacıyla da tercih edilir. Bu emoji de tıpkı listedeki diğer emojiler gibi çok sayıda kişi tarafından gün içerisinde yoğun bir şekilde kullanılır.

Kalpli Gözlerle Gülen Yüz Emojisi Ne Anlama Gelir?

Dünya genelinde oldukça büyük bir popülerliğe sahip olan kalpli gözlerle gülen yüz emojisi aşkı ve hayranlığı temsil eder. İnsanlar sevdikleri insanlara aşklarını ifade etmek için söz konusu emojiyi tercih eder.

Ağlayan Yüz Emojisi Ne Anlama Gelir?

Ağlayan yüz emojisi, adından da anlaşılacağı üzere teselli edilemez boyuttaki bir kederi ifade eder. İnsanlar bir olay karşısında üzgün hissettiklerinde genellikle ağlayan yüz emojisini tercih eder. Dolayısıyla söz konusu emoji, anlık mesajlaşma platformlarında kullanıcılar tarafından en fazla tercih edilen emojiler arasında yer alır.

Gülmekten Gözlerinden Yaş Gelen Emoji Ne Anlama Gelir?

Gülmekten gözlerinden yaş gelen emoji, komik bir olay karşısında kişinin güldüğünü ifade eder. Dolayısıyla kullanıcılar bu emojiyi genellikle bir olay hakkında çok güldüklerini belirtmek için kullanır. Söz konusu emoji yıllardır popülerliğini devam ettiriyor ve 2022 yılında da en fazla kullanılan emojiler arasında konumlanıyor.

Üç Kalpli Gülümseyen Yüz Emojisi Ne Anlama Gelir?

Üç kalpli gülümseyen yüz emojisi mutluluğu, aşkı ve sevgiyi ifade eder. İnsanlar bir şeyi çok beğendiklerinde ya da karşıdaki kişiye olan sevgilerini belirtmek istediklerinde bu emojiyi kullanır. Anlık mesajlaşma uygulamalarında son derece popüler olan emojide yer alan kalplerin konumu, platformlardan platforma değişiklik gösterebilir.

Birleşen Eller Emojisi Ne Anlama Gelir?

En popüler emojiler ve anlamları listesinde yer alan birleşen eller, genellikle dua etme ve teşekkür etme anlamlarında kullanılır.

Bu yazıda en çok kullanılan emojiler ve anlamları neler sorusunu yanıtladık. En popüler emojilerin anlamı ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

Android Cihazlarda Kişilere Emoji Ekleme Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

Android Cihazlarda Kişilere Emoji Ekleme Nasıl Yapılır?

Android cihazlarda kişilere emoji ekleme işlemi nasıl yapılır? Bu işlemi gerçekleştirebilmek için birden fazla yöntem mevcut.

YORUMLAR