En İyi İnteraktif Diziler ve Filmler

En iyi interaktif diziler / filmler arayışınızdaysanız arayışınızı bitirecek liste ile karşınızdayız. İşte evde zaman geçirmek için izleyebileceğiniz yapımlar!

İnteraktif diziler ve filmler, seyircilerin karaktere eşlik etme özelliği ile gün geçtikçe daha popüler bir hâle geliyor. Dizileri sadece izlemekle yetinmek yerine dizinin gidişatını belirlemek, izleyicilere daha ilgi çekici geliyor. Peki, bu konuda en başarılı yapımlar hangileri?

İnteraktif yapımların seyircileri doğrudan konunun içine çekmedeki başarısı ortadadır. Bu tür dizileri tercih eden izleyicilerin video oyunlarını da benzer sebeplerle oynadığı görülür. Netflix, son birkaç senedir interaktif film ve dizi alanında öne çıkan isimlerinden biri oldu.

Dijital yayın platformunun en çok ses getiren etkileşimli filmi, sevilen dizi Black Mirror'ın interaktif filmi Black Mirror: Bandersnatch olmuştu. Netflix kullanıcılarının ilgisini çeken bu tür daha sonra en çok izlenen türlerden biri hâline geldi.

Siz de bu tür yapımlardan hoşlanıyorsanız aşağıdaki listemize göz atabilir ve size en uygun olanını bulduktan sonra arkanıza yaslanıp belirlemiş olduğunuz interaktif yapımı seyretmeye başlayabilirsiniz.

En İyi İnteraktif Diziler Listesi

  • Trivia Quest
  • Doğaya Karşı Mücadele
  • Minecraft: Story Mode
  • Doğaya Karşı Mücadele: Neredeyim Ben?

Yukarıda interaktif olarak oluşturulan yapımlar bulunuyor. Listede yer alan yapımların detayların aşağıdan ulaşabilirsiniz. Ayrıca tek solukta bitirebilecek bir dizi arıyorsanız en sevilen Netflix mini dizileri listesine de göz atabilirsiniz.

Trivia Quest

Netflix isimli popüler dijital yayın platformu üzerinden yayımlanan Trivia Quest'te karşınıza çıkan tarih, bilim, popüler kültür dahil olmak üzere çeşitli türlerdeki soruları yanıtlamaya çalışıyorsunuz. Jonathan Melo tarafından seslendirilen animasyon dizisinde şu anda bir sezon bulunuyor.

Doğaya Karşı Mücadele

Bu dizinin bölümleri ortalama olarak 18 dakika uzunluğundadır. Bu dizideki amacımız, Bear Grylls'in hayatta kalmasını sağlamaktır. Grylls'in hayatta kalmasını sağlamak için birbirinden zorlu engelleri aşmamız gerekiyor. Engelleri aşmak için doğru karar vermenin öneminin oldukça büyük olduğunu söylemek gerekiyor.

Grylls, seçim yapılması gerektiğinde kameranın önüne geçerek izleyiciye bir seçenek dizisi sunuyor. Seyirci hangisini seçerse onu yapıyor. Bu seçeneklerin içerisinde oldukça çılgın eylemlerin olduğunun da altını çizelim.

Doğaya Karşı Mücadele şu anda Netflix üzerinden izlenebiliyor. 8 bölümden oluşan ilk sezonu daha fazla zaman kaybetmeden bir an önce izlemenizi tavsiye ediyoruz.

Minecraft: Story Mode

İnteraktif diziler listesinin dördüncü sırasında Netflix'in çocuklara yönelik başka bir yapımı olan "Minecraft: Hikaye Modu" yer alıyor. Minecraft evreninde geçen bu dizide Dünya'nın geleceği sizin tercihlerinize bağlıdır. Hikayenin gidişatını değiştirecek olan sizin kararlarınızdır. Seçiminizi yaparken iki kez düşünmenizde fayda vardır.

Doğaya Karşı Mücadele: Neredeyim Ben?

İnteraktif bir maceraya adım atmanızı sağlayan Doğaya Karşı Mücadele: Neredeyim Ben? isimli yapımda uçak kazasından kurtulan fakat hafıza kaybı yaşayan Bear'ın yaptığı seçimlerle kayıp pilotu bulmaya çalışırken aynı zamanda hayatta kalması gerekiyor.

En İyi İnteraktif Filmler Listesi

  • Black Mirror: Bandersnatch
  • Patron Bebek: Yakala Bebeği
  • Unbreakable Kimmy Schmidt: Kimmy Rahip'e Karşı
  • Stretch Armstrong: Firar
  • Carmen Sandiego: Çalmak ya da Çalmamak
  • Undertaker: Lanetli Evden Kaçış

Black Mirror: Bandersnatch

Netflix kullanıcılarının interaktif yapımlara daha fazla ilgi duymasını sağlayan Black Mirror: Bandersnatch, listemizin olmazsa olmaz isimlerindendir. İzleyiciler bu filmde 1984 yılında genç bir programcının vereceği kararları belirliyor. Film verilen kararlara göre sona erebiliyor. Netflix bu gibi bir anda seyirciye geri dönme fırsatı tanıyor.

Patron Bebek: Yakala Bebeği

Netflix'in daha çok çocuklara hitap eden interaktif animasyonu Patron Bebek'te becerilerinize göre şirketteki 16 işten birine yerleştiriliyorsunuz. Filmde verdiğiniz kararlar ise sizin patron olup olmayacağınızı belirliyor.

Unbreakable Kimmy Schmidt: Kimmy Rahip'e Karşı

Daha önce hiç interaktif sitcom filmi izlediniz mi? Unbreakable Kimmy Schmidt, düğün hazırlığında olan Kimmy'nin rahibe karşı verdiği mücadeleyi konu alıyor. Onu rahibe karşı eyleme geçirecek olan kişi ise izleyicinin kendisinden başka biri değildir.

Ellie Kemper, Daniel Radcliffe, Heidi Gardner, Tituss Burgess, Jane Krakowski, Dylan Gelula ve Carol Kane gibi isimlerin yer aldığı bu sitcom filmini de mutlaka izlenecek filmler arasına eklemelisiniz.

Stretch Armstrong: Firar

Stretch Armstrong: Firar'da Jake, Ricardo ve Nathan'dan oluşan Flex Fighters isimli ekip, Charter City'de yer alan kaosu sona erdirmeye çalışır. 2018 yılında yayımlanan film 30 dakika uzunluğunda.

Carmen Sandiego: Çalmak ya da Çalmamak

Carmen Sandiego: Çalmak ya da Çalmamak (Carmen Sandiego: To Steal or Not to Steal) isimli yapımda Carmen, Şanghay'da soygun yaparken V.I.L.E. tarafından yakalanan Zack ve Ivy'i kurtarmaya çalışır. 2020 yılında yayımlanan yapım 31 dakika uzunluğunda.

Undertaker: Lanetli Evden Kaçış

WWE temalı interaktif bir yapım olan Undertaker: Lanetli Evden Kaçış'ta (Escape The Undertaker) Undertaker'ın ürkütücü malikânesinde yer alan sürprizlerden kurtulmaya çalışıyorsunuz. 2021 yılında yayımlanan Undertaker: Lanetli Evden Kaçış 31 dakika uzunluğunda.

İnteraktif Dizi / Film Nedir, Nasıl İzlenir?

İnteraktif dizi veya filmler, seyircinin de dizi veya filmde söz sahibi olmasını sağlayan yapımlardır. Bu tür dizi ve filmlerde izleyicilere belirli seçenekler sunulur, seyircinin seçimlerine göre dizi ya da film ilerler.

İnteraktif yapımlar başka bir deyişle izlenen bir dizi ya da filme sınırlı da olsa müdahale edilebilen yapımlardır. İnteraktif film veya dizi izlemek için Netflix gibi dijital yayın platformlarını kullanabilirsiniz.

Netflix Üyelik Ücreti Ne Kadar? 2024 Güncel Fiyat Bilgisi
İNTERNET

Netflix Üyelik Ücreti Ne Kadar? 2024 Güncel Fiyat Bilgisi

Netflix üyelik ücreti, 2024 itibarıyla ne kadar oldu sorusunun yanıtını merak eden internet kullanıcıları için bir rehber hazırladık.

YORUMLAR