En İyi Tek Amaçlı Fotoğraf Düzenleme Uygulamaları

Tek amaçlı fotoğraf düzenleme uygulamaları kullanmak isteyen bilgisayar kullanıcıları için oldukça başarılı hizmetlerin yer aldığı bir liste hazırladık.

Tek amaçlı fotoğraf düzenleme uygulamaları, görsellerin çok basit ve hızlı bir şekilde düzenlenmesine imkân tanır. Örneğin bir hizmet otomatik olarak arka planı kaldırırken diğeri ise fotoğrafın çözünürlüğünü arttırır. Peki, sadece bir işlemi yerine getiren başarılı hizmetler neler?

Şu an piyasada sayısız çoklukta fotoğraf düzenleme uygulaması var ve bunlar genellikle sosyal medya üzerinden paylaşılmak istenen görselleri en ince detayına kadar düzenleme imkânı sunan uygulamalardan oluşuyor.

Fotoğrafları enine boyuna düzenlemek yerine hızlı bir şekilde düzenlemek isteyebilirsiniz. Bu nedenden dolayı bu yazıda, mutlaka yer imlerine eklemeniz gereken basit ve tek amaçlı fotoğraf düzenleme hizmetlerini derledik.

Tek Amaçlı Fotoğraf Düzenleme Uygulamaları Listesi

  • Remove.bg
  • Redacted
  • Squoosh
  • Let’s Enhance
  • Prisma
  • EraseBG
  • BigJPG

Yukarıda yalnızca tek bir işlemi yerine getiren çeşitli fotoğraf düzenleme hizmetleri bulunuyor. Listede yer alan hizmetlere dair detaylara aşağıdan göz atabilirsiniz. Ayrıca cihazda yer alan bazı görsellerin diğer kişiler tarafından görünmemesine imkân tanıyan en iyi fotoğraf gizleme uygulamaları listesini de inceleyebilirsiniz.

Remove.bg

Bir fotoğrafın arka planını kaldırmak zor gibi görünüyor, değil mi? Remove.bg ile sadece bir tık ile fotoğrafların arka planını kaldırabileceğinizi söyleseydik? Bu ücretsiz uygulama ile bir fotoğrafın arka planını hiçbir zahmete girmeden kaldırabilir ve kaldırılan arka planın yerine isteğinize bağlı olarak yeni bir arka plan ekleyebilirsiniz.

Fotoğrafınızın arka planını kaldırmak için tek yapmanız gereken fotoğrafı yüklemektir. Fotoğrafınızın arka planına farklı bir arka plan eklemek için Remove.bg’nin düzenleme araçlarını kullanabilirsiniz. Kaldırılan arka plan yerine başka bir fotoğraf ekleyebilir veya düz bir renk seçebilirsiniz.

Arka plana farklı bir fotoğraf eklemek için isterseniz Remove.bg’de bulunan fotoğraflardan birini seçebilir isterseniz de kendiniz bir fotoğraf yükleyebilirsiniz. Ek olarak, Remove.bg’de arka planı bulanıklaştırma özelliği de bulunuyor. İşlemi tamamladığınızda ise düzenlediğiniz fotoğrafınızı indirebilirsiniz.

Düzenlediğiniz fotoğrafları 4K ve HD çözünürlüğünde indirmek istiyorsanız, Premium aboneliğinizin olması gerekiyor. Remove.bg verilerinizi saklamamaktadır, kişisel fotoğraflarınızı gizlilik endişesi duymadan rahatlıkla yükleyebilir ve düzenlemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Redacted

Çoğu insan, fotoğrafları yahut ekran görüntülerini paylaşmadan hemen önce diğer insanların görmesini istemediği kısımlar için yeniden bir düzenleme işlemi yapar. Bunu yapmak için geniş kapsamlı fotoğraf düzenleme uygulamalarını kullanmaya gerek yok; son derece basit bir kullanım sunan Redacted isimli bu uygulama ile işinizi minimum kolaylıkla halledebilirsiniz.

Redacted kullanarak bir fotoğrafı düzenlemek istiyorsanız öncelikle düzenlemek istediğiniz fotoğrafı yüklemelisiniz. Dahasında, fotoğrafınızı çok kolay bir şekilde düzenleyebilirsiniz. Redacted’de bulanıklaştırma efekti, düz siyah kaplama ve mozaikleştirme efekti olmak üzere üç filtre bulunmaktadır.

Ek olarak, oldukça pratik bir kullanım sunan Redacted’de opaklık seviyesini artırabilir veya azaltabilirsiniz. Filigran içermeyen ve orijinal çözünürlüğünü koruyarak elde edilen görüntüyü “Download” butonuna tıklayarak indirebilirsiniz.

Squoosh

Squoosh, fotoğraflarınızı kolayca sıkıştırmanızı ve yeniden boyutlandırmanızı sağlayan bir uygulamadır. Fotoğrafınızı yükler yüklemez bir dizi kullanışlı yardımcı araca erişebiliyorsunuz. Detayları büyük ölçüde koruyarak fotoğraf boyutunu küçültebilirsiniz. Kalite seviyesini manuel olarak da tanımlayabilirsiniz.

Squoosh'un uyguladığı sıkıştırma yöntemini seçmek gibi bir dizi gelişmiş ayar da mevcut. Sürüklenebilir bir pencere kullanarak fotoğrafınızı düzenlemeden önce ve düzenledikten sonraki hallerini de karşılaştırabilirsiniz.

Let’s Enhance

Günümüzde her ne kadar HD çözünürlük bir standart haline gelmiş olsa da düşük çözünürlüklü bir görsel ile karşılaşma ihtimaliniz bulunuyor. Neyse ki düşük çözünürlüğe sahip olan görsellerin çözünürlüğünü ve kalitesini artırabileceğiniz bir yöntem var.

Let’s Enhance isimli bir web uygulaması, herhangi bir görselin çözünürlüğünü ve kalitesini dakikalar içinde artırabiliyor. Tüm detayları zenginleştirmeyi seçebilir veya sadece eksik dokuların yanı sıra doygunluğu da ekleyebilirsiniz. İlginç bir şekilde, bu durum görüntünün fazla keskin veya aşırı işlenmiş görünmesini sağlamıyor.

Let’s Enhance, maalesef ücretsiz değil. Ancak görseli dönüştürmenize olanak sağlayan bir deneme sürümü bulunuyor.

Prisma

Prisma, AI yani yapay zeka kullanarak fotoğraflarınızı sanat eserine dönüştürme konusunda en çok bilinen uygulamalardan biridir. Ancak Prisma’yı kullanabilmeniz için uygulamayı indirip yüklemeniz gerekmektedir.

Prisma’da kullanabileceğiniz efekt sayısı kısıtlıdır. AI kullanarak fotoğraflarınızı sanat eserine dönüştürme olanağı sunan GoArt’ta ise deneyimleyebileceğiniz oldukça fazla filtre vardır. Fotoğrafınıza filtre ekledikten sonra ister sosyal medya hesabınızdan paylaşabilir isterseniz de indirebilirsiniz.

EraseBG

Çok kolay bir şekilde kullanılabilen EraseBG, tıpkı Remove.bg gibi görsellerin arka planını kaldırır. Dolayısıyla bu iki hizmet sayesinde Photoshop gibi fotoğraf düzenleme programları üzerinden arka plan kaldırma işlemi için çeşitli adımlar ile uğraşmanıza gerek kalmaz.

PNG, JPEG, JPG ve WEBP formatlarını destekleyen EraseBG'de yapmanız gereken yalnızca arka planını kaldırmak istediğiniz fotoğrafı web sitesine yüklemek. Bu adımı uygulamanız hâlinde web sitesi, söz konusu işlemi otomatik bir şekilde gerçekleştirecektir. İşlem tamamlandıktan sonra görselin yeni hâlini bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

BigJPG

Kullanıcıların hayatını önemli ölçüde kolaylaştıran bir diğer hizmet ise BigJPG'dir. Popüler hizmet, düşük çözünürlüğe sahip olan görsellerin çözünürlüğünü arttırarak daha büyük hâle getirir. İşlemi başlatmadan önce ihtiyacınıza uygun olan seçenekleri seçebilirsiniz.

Dall-E Nedir? Nasıl Kullanılır?
İNTERNET

Dall-E Nedir? Nasıl Kullanılır?

Dall- E; OpenAl şirketi tarafından tasarlanan yapay zeka destekli bir programdır. 5 Ocak 2021 yılında OpenAl’in piyasaya sürdüğü Dall-E; metinlerden görüntü oluşturuyor.

Bu yazıda tek amaçlı fotoğraf düzenleme uygulamaları listesi hazırladık. Peki, sizce en başarılı hizmet hangisi? Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın. Ayrıca bulanık fotoğraf netleştirme uygulamaları listesine de göz atabilirsiniz.

YORUMLAR