Türkiye’deki En Popüler Twitch Yayıncıları

Bu rehberde Türkiye'deki en popüler Twitch yayıncıları listesi hazırladık. Ayrıca dünyanın en popüler Twitch yayıncısı kim sorusunu da yanıtladık.

Twitch yayıncıları, çok fazla sayıda kişi tarafından büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Bazı yayıncılar oyun yayınları yaparken bazıları ise yayın esnasında yalnızca sohbet etmeyi tercih ediyor. Peki, Türkiye'de en popüler yayıncı hangisi?

Bu yazıda en popüler 10 Twitch yayıncısı listesini hazırladık. Hazırladığımız listeye göz atabilir ve Twitch'te en çok izlenen yayıncıların kimler olduğunu öğrenebilirsiniz.

En Çok Takipçiye Sahip Twitch Yayıncısı Kim?

Canlı yayın uygulamaları denildiğinde akla ilk gelen hizmet olan Twitch'te çok fazla sayıda yayıncı bulunuyor. Ağustos 2023 verilerine göre 18.6 milyon aboneye sahip olan Ninja kullanıcı adı ile tanınan Richard Tyler Blevins isimli yayıncı, dünya genelinde en çok takipçiye sahip Twitch yayıncısı oldu.

Türkiye’de ise Elraenn isimli yayıncı yaklaşık olarak 4.2 milyon takipçiye sahip. Elraenn bu abone sayısıyla Türkiye’nin en çok aboneye sahip yayıncısı rekorunu elinde tutuyor. Ardından ise yaklaşık 2.9 milyon aboneye sahip olan wtcN geliyor.

En Popüler Türk Twitch Yayıncıları (2023)

  • Elraenn
  • wtcN
  • KendineMüzisyen
  • Pqueen
  • Jahrein
  • Mithrain
  • Elwind
  • RRaenee
  • Eray
  • Levo

Gaming in Turkey tarafından paylaşılan "Türkiye Oyun Sektörü 2022 Raporu"nu göz önünde bulundurarak en popüler Türk Twitch yayıncıları listesi hazırladık. Listedeki yayıncıların takipçi, ortalama izlenme ve maksimum izlenme sayılarına dair bilgilere aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Elraenn

4.2 milyon takipçiye sahip olan Elraenn, 2022 yılında 1 milyon takipçi kazandı. Yayıncının 2022'de ortalama izlenme sayısının 26 bin 819, maksimum izlenme sayısının ise 163 bin 915 olduğu açıklandı.

wtcN

wtcN yani Ferit Karakaya, profesyonel oyunculuğu bıraktı ve tam zamanlı bir şekilde Twitch üzerinden yayın yapmaya başladı. Çok eski bir LoL oyuncusu olan Karakaya, yayınlarında Fortnite, Apex Legends ve PUBG gibi oyunlar oynamaktadır. wtcN’nin şu anda 2.9 milyon takipçisi bulunuyor.

KendineMüzisyen

Farklı ve özgün tarzı ile dikkat çeken KendineMüzisyen (Kemal Can Parlak) Twitch'te 2.6 milyon takipçiye sahip. Yayıncının 2022'de ortalama izlenme sayısı 10 bin 535, maksimum izlenme sayısı ise 30 bin 117 olarak açıklandı.

Pqueen

Pqueen (Pelin Baynazoğlu) Twitch platformunda 2.3 milyon takipçiye sahip. Pqueen'in 2022 yılında ortalama izlenme sayısı 5 bin 261, maksimum izlenme sayısı ise 30 bin 934 olarak açıklandı.

Jahrein

Jahrein'in (Ahmet Sonuç) Twitch hizmetinde 1.9 milyon takipçisi bulunuyor. Yayıncının 2022'de ortalama izlenme sayısı 10 bin 275, maksimum izlenme sayısı ise 29 bin 372 olarak açıklandı.

Mithrain

PUBG ve Escape from Tarkov dahil çeşitli oyunlar oynayan Mithrain, 1.7 milyon takipçiye sahip. 2022 yılında 124 bin takipçi kazanan Mithrain ortalama 3 bin 872 izlenme sayısına sahip. Yayıncının maksimum izlenme sayısı ise 42 bin 563 olarak açıklandı.

Elwind

999 bin takipçiye sahip olan Elwind'in 2022'de ortalama izlenme sayısı 6 bin 153, maksimum izlenme sayısı ise 16 bin 419 olarak açıklandı. Yayıncı, 2022 yılında 34 bin takipçi kazandı.

RRaenee

RRaenee kullanıcı ismine sahip olan Twitch yayıncısının 971 bin takipçisi bulunuyor. Yayıncının 2022 yılında ortalama izlenme sayısı 7 bin 843, maksimum izlenme sayısı ise 19 bin 600 civarı olarak açıklandı.

Eray

967 bin takipçiye sahip olan Eray'ın Twitch platformunda 2022 yılında ortalama izlenme sayısının 6 bin 514, maksimum izlenme sayısının ise 30 bin 42 olduğu açıklandı.

Levo

Levo, Twitch platformunda 832 bin takipçiye sahip. 2022 yılında 133 bin takipçi kazanan yayıncının ortalama izlenme sayısı 4 bin 88, maksimum izlenme sayısı ise 18 bin 678 olarak açıklandı.

Twitch'te Canlı Yayın Nasıl Yapılır?
OYUN

Twitch'te Canlı Yayın Nasıl Yapılır?

Twitch, canlı yayın açma işlemi için kullanılabilecek en başarılı hizmetlerden biridir ancak ilk etapta bu işlem biraz zahmetlidir.

Twitch Yayıncıları Ne Kadar Kazanıyor? 

Eğer Twitch’ten para kazanmak isterseniz öncelikle düzenli olarak yayınlar yapmanız ve bu yayınlardan olabildiğince abone elde etmeniz gerekmektedir. Yayınlarınız izlendikçe, bağış aldıkça ve ücretli abone elde ettikçe gelirleriniz de artmaktadır. Dolayısıyla rakiplerinizden daha ilgi çekici yayınlar yapmanız gerekmektedir.

Uzmanlar Twitch’de ortalama ilgi çeken bir yayıncının haftada 40 saat oyun oynayarak aylık 3 bin dolar para kazandığını belirtiyor. Elbette bu gelir tamamen ortalama bir rakamdır.

En Çok Kazanan Yabancı Twitch Yayıncıları

  • Ninja: 500 bin dolar (Tahmini aylık kazanç)
  • xQc: Aylık 318 bin dolar (Tahmini aylık kazanç)
  • ibai: 261 bin dolar (Tahmini aylık kazanç)
  • Auronplay: 204 bin dolar (Tahmini aylık kazanç)
  • Rubius: 183 bin dolar (Tahmini aylık kazanç)

Twitch Video İndirme Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

Twitch Video İndirme Nasıl Yapılır?

Dünya üzerinde binlerce yayıncının yayın yaptığı platform Twitch, birçok rakibine kıyasla lider konumda. Öyle ki bir zamanlar para aklama konularıyla gündeme gelen Twitch, hala ilk sıralarda bulunuyor.

Bu yazıda Türkiye'deki en popüler Twitch yayıncıları kimler sorusu dahil olmak üzere birçok soruyu yanıtladık. Peki, sizin en sevdiğiniz yayıncı hangisi? Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR