En Sevdiğimiz Oyun Müzikleri

Ders çalışırken veya iş başındayken dinleyebileceğiniz ve sizi işinize ya da dersinize odaklayabilecek müzikler mi arıyorsunuz? O zaman doğru yerdesiniz, en iyi oyun müzikleri listemizde aradığınızı bulacaksınız.

En Sevdiğimiz Oyun Müzikleri

Ders çalışırken veya iş başındayken dinleyebileceğiniz ve sizi işinize ya da dersinize odaklayabilecek müzikler mi arıyorsunuz? O zaman doğru yerdesiniz, en iyi oyun müzikleri listemizde aradığınızı bulacaksınız.

Eğer sıkça oyun oynuyorsanız bazı oyunların kendilerine özgü müzikleri hafızanıza kazınıyor ve size oynadığınız oyunun gizemli dünyasını hatırlatıyor. Müzikler sayesinde oyunların atmosferi anlam kazanıyor ve kendimizi oyundaki hikayeye dahil edebliyoruz. İşte bu noktada oyun müziklerinin odaklanmamızı kolaylaştırdığını söyleyebiliriz; çünkü bu müzikler sayesinde dış dünyadan bağlantımızı keserek oyundaki görevlerimize ve hikayeye ağırlık verebiliyoruz.

Tamindir editörleri olarak sürekli odaklanmamız gereken bir iş üzerinde çalıştığımız için oyun müziklerinin çalışırken bir hayli işimize yaradığını söyleyebilitiz. Peki çalışırken hangi müzikleri dinliyoruz? İşte bu listemizde en sevdiğimiz, iş yaparken kafamızı ferah tutan ve dikkatimizi toplamamıza yardımcı olan oyun müziklerini bir araya getirdik.

Listemizdeki oyun müziklerini seçerken bu müziklerin özgün olmalarına dikkat ettik. Yani, NBA oyunları, FIFA oyunları gibi ünlü şarkıcıların popüler şarkılarına yer veren albümleri tavsiye etmeyeceğiz. Oyunlara özel olarak bestelenmiş parçalar listemizde yer alacak. Dilerseniz lafı uzatmadan listemizdeki oyun müziklerine göz atalım:

Starcraft

90'lı yıllarda çıkış yapmış Blizzard oyunlarının popüler olmalarının sebebi basit bir oynanışı güçlü bir atmosfer ile birleştirmiş olmalarıydı. İşte bu güçlü atmosferlerin yakalanmasındaki en büyük role sahip aktörlerden biri şüphesiz ki Blizzard oyunlarının müzikleriydi. İlk Starcraft oyununun müzikleri bu duruma örnek olarak gösterilebilir. Bu albümde 4:22'den itibaren dinleyeceğiniz Terran One favorimizdir.

The Elder Scrolls IV: Oblivion

Her ne kadar 2011 yılından beri Skyrim ile haşır neşir olsak da benim oyun müzikleri konusundaki tercihim serinin 4. oyunu olan The Elder Scrolls IV: Oblivion'dan yana. Skyrim güzel müziklere sahip olsa da Oblivion bir tık yukarıda bir değere sahip. The Elder Scrolls IV: Oblivion müziklerini her dinlediğimde oyunda ziyaret ettiğim birbirinden güzel şehirleri anımsıyorum.

Red Alert 2

Bir nesil Red Alert 2 oynayarak büyümüştü ve işte ben de o efsane neslin bir parçasıyım. Gerçek zamanlı strateji oyunlarının en iyi örneklerinden olan Red Alert 2'nin müzikleri daha oyunun menüsünde bizi havaya sokuyor, aksiyona dalma isteğimizi tavan yaptırıyordu.

Grim Fandango

90'lı yıllarda bize macera oyunlarının altın çağını yaşatan Lucas Arts seneler geçse de eskimeyecek oyunların altına imzasını atmıştı. Bu oyunlardan biri olan Grim Fandango'da hem noir atmosferi, hem de Latin atmosferi yaşatan müzikler bir araya geliyordu. Eğer macera oyunlarını seviyorsanız ve halen bu başyapıtı oynamadıysanız çok şey kaybediyorsunuz.

Arcanum

Uzun adı Arcanum: Of Steamworks and Magick Obscura olan Arcanum ile 2001 yılında tanışmıştık. Bu başarılı rol yapma oyununun müzikleri tam bir şaheser niteliğinde. Arcanum'un müziklerini keşfetmemize eski editörlerimizden Yiğit aracı olmuştu, buradan kendisine teşekkür etmeyi borç biliriz, teşekkürler Yiğit!

Quake 2

FPS oyunlarının ustası id Software daha ortada Half-Life, Counter-Strike, Battlefield, Call of Duty ve Far Cry yokken ortalığın tozunu attırırdı (Hatta Half-Life oyun motoru modifiye edilmiş Quake 2 oyun motoruydu). id Sofware'in FPS oyunlarının en sevilenlerinden olan Quake 2, müzikleriyle içerdiği aksiyonu pekiştirmiş, bolca adrenalin salgılamamıza sebep olmuştu. 

Vampire The Masquarade: Redemption

Vampire rol yapma oyunlarından Vampire The Masquarade - Bloodlines daha popüler olsa da serinin bir önceki oyunu olan Vampire The Masquarade: Redemption çıktığı dönemin en kaliteli oyunları arasındaydı. Oyunun müzikleri Orta Çağ atmosferinin içine kolayca dahil olmamızı sağlıyordu.

The Curse of Monkey Island

Bir başka Lucas Arts klasiği olan The Curse of Monkey Island hem renkli grafikleri hem de mizah dolu hikayesi ile bizi ekran başına kilitlemeyi başarmıştı. Eğer biraz neşeli müzikler arıyorsanız The Curse of Monkey Island'ın müziklerine göz atmanızı tavsiye ediyoruz.

Diablo 2

Oyun müziklerinin dahi çocuğu Matt Uelmen belki de bütün hünerini Diablo 2 oyun müziklerini hazırlarken kullanmıştı. Şu ana kadar yapılmış bütün video oyunlarının en başarılı oyun müzikleri listesinde en üst sıralardaki yerini garantilemiş Diablo 2 müzikleri bize hem korkuyu, hem gizemi, hem de heyecanı aynı anda verebilmekteydi. İster çalışırken, ister çalışmazken Diablo 2 müziklerini en az bir kere dinleyin, zaten sonra tekrar dinlemek isteyeceksiniz. Hele o 22:52'de başlayan Tristram yok mu!

DOOM

90'lı yıllarda çocukluğumu yaşamış olmanın meyvelerini topladığımı söylemiş miydim? İşte o dönemde id Software bizi canlı ve heyecanlı FPS oyunlarına boğarken metal müzik sevgimizi filizlendirmişti. DOOM'un tema müziği halen duyduğumda tüylerimi diken diken eder, 5:02'den sonra başlayan At DOOM's Gate adlı parçanın orijinal midi halini dinlemeyi de ihmal etmeyin:

Baldur's Gate

BioWare'in efsane rol yapma oyunu birçok farklı ödül kazanmıştı. Güzel hikaye, zengin içerik Baldur's Gate'i bir klasik yaparken oyun müzikleri içine girdiğimiz fantastik dünyayı canlı tutmuştu.

The Witcher 3

The Witcher 3 hem son yıllarda oynadığım en iyi oyundu, hem de dinlediğim en başarılı oyun müziğine sahip oyundu. Oyunun müzikleri genel olarak ortalamanın üzerinde bir kaliteye sahipti; fakat oyunun hikayesi içinde de yer bulan The Wolven Storm adlı parça ayrı bir yerde.

Listemizdeki oyun müzikleri bunlar, umarız beğenirsiniz. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere, hoşçakalın!

Tamindir'in Seçtiği 2016'nın En İyi PC Oyunları

YORUMLAR