Excel'de Grafik Oluşturma Nasıl Yapılır?

Bu rehberimizde, Excel'de grafik oluşturmanın nasıl yapılacağını sizlere anlattık.

Office uygulamaları arasında en sık kullanılan Excel, hayatımızı kolaylaştıran özellikleri bizlere sunuyor. Sunum ve ödevlerinizde işinizi kolaylaştıracak ve görsel olarak daha etkili bir sunum yapmanızı sağlayacak grafik özelliği de bu özelliklerden biri. Bizler de bu rehberde, Excel’de grafik oluşturma nasıl yapılır? Sizler için anlatıyoruz.

Excel’de hazırladığınız tabloların daha iyi anlaşılması için grafikler, çubuk, pasta dilimleri ve dağıtım grafikleri kolayca ekleyebilirsiniz. Tablolarınızın içeriğine göre kullanmak istediğiniz grafiklerden herhangi birini seçerek, saniyeler içerisinde grafiklerinizi oluşturabiliyor ve biçimlendirebiliyorsunuz. Peki, bu işlem nasıl gerçekleştirilecek?

Excel'de Adım Adım Grafik Oluşturma Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak Excel'i açın.
  • Daha sonra Excel hücrelerine verileri girin.
  • Girdiğiniz verileri mouse ile seçin.
  • Ekle sekmesine gelin.
  • Önerilen grafiklere tıklayın.
  • Önerilen grafiklerden birini seçin.
  • Tamam seçeneğine tıklayın.
  • İşlem tamamlanmış olacaktır. 

Yukarıdaki adımları sırasıyla gerçekleştirdikten sonra Excel'de grafik oluşturmuş olacaksınız. Ancak, grafik oluşturmadan önce hangi tür grafik oluşturmak istediğinizi belirlemeniz gerekiyor. Öyle ki Excel üzerinde birçok grafik türü bulunmaktadır. Kimileri 3 boyutlu grafikler olabiliyor. Bu nedenle grafik seçerken dikkat etmeniz gereken bazı hususlar bulunmaktadır. 

Excel'de Grafik Seçerken Nelere Dikkat Etmeniz Gerekiyor?

Eğer yüzdelik dilim kullanmak istiyorsanız pasta grafiği sizin işinizi görecektir. Bu sayede hangi verinin daha büyük rol oynadığını öğrenebilirsiniz. Ayrıca borsa gibi platformlar için çizgi veya sutün grafiklerini kullanabilirsiniz.

Bu sayede birçok kümelenmiş sütun bulunmakta ve daha anlamlı veriler çıkarabilmektesiniz. Ayrıca birden çok tabloyu karşılaştırmak ve verilerden anlamlı veriler elde etmek istiyorsanız birleşik grafik kullanabilirsiniz. 

Son olarak grafiğe dair çeşitli detayları düzenlemek isterseniz, bunun için de sağ tıklayarak Ekseni Biçimlendir butonunu kullanabilirsiniz. Grafiğin alt ve sol tarafında bulunan değerleri düzenlemek istiyorsanız, önce bu eksenlere tıklıyoruz ve sonra sağ tıklayarak Ekseni Biçimlendir butonuna tıklayarak düzenleme seçeneklerine ulaşabiliyoruz.

Excel Nedir, Ne İşe Yarar?
YAZILIM

Excel Nedir, Ne İşe Yarar?

Birçoğumuzun hayatında bir defa olsun duyduğu Excel, ilk adı Odyssey olarak biliniyordu. Milyonların kullandığı program, elektronik tablolar oluşturmak ve o tablolar üzerinden işlemler yapmanızı sağlar.

Bu içeriğimizde Excel grafik oluşturma nasıl yapılır? Adlı soruya cevap verdik. Sizler Excel'de grafik oluştururken nelere dikkat ediyorsunuz? Aşağıda bulunan yorumlar kısmında görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın. Ayrıca, Excel'de veri tahmini nasıl yapılır? Meraklıları yazımıza göz atabilir.

YORUMLAR