Facebook Arama Geçmişi Silme Nasıl Yapılır?

Bu yazıda Facebook arama geçmişi silme işlemini nasıl gerçekleştirebileceğinizi açıkladık. Peki, sosyal ağ üzerinden yapılan arama sorguları nasıl silinir?

Facebook arama geçmişi silme işlemi için gerekli olan adımlar nelerdir? Dünya genelinde oldukça büyük bir popülerliğe sahip olan sosyal medya platformundaki arama geçmişinizi görüntüleyebilir ve silebilirsiniz.

Diğer sosyal medya hizmetlerinde olduğu gibi Facebook da yaptığınız tüm aramaları kendi bünyesinde saklar. Bu arama sorgularına yalnızca birkaç tık ile ulaşabileceğinizi biliyor muydunuz? Sosyal medya platformunda arama geçmişini görüntüleyebilmeniz ve temizleyebilmeniz mümkündür.

Facebook Kullanıcı Adı Nasıl Değiştirilir?
NASIL YAPILIR

Facebook Kullanıcı Adı Nasıl Değiştirilir?

Facebook kullanıcı adı değiştirme işlemi için kullanıcıların uygulaması gereken adımlar nelerdir? Bu yazıda dünya genelinde oldukça büyük bir popülerliğe sahip olan sosyal medya uygulamasında kullanıcı ismini nasıl değiştirebileceğinizi öğreneceksiniz.

Facebook'un arama panelinde yaptığınız tüm sorgular yedeklenir ve saklanır. Böylece daha öncesinde yaptığınız arama sorgularını görüntüleyebilirsiniz. Bu sayfa çok gizli bir yerde değil ancak Facebook'un karmaşık yapısı ulaşmanızı bir miktar zor hale getirebilir. Eğer onca çabaya rağmen bunu nasıl yapabileceğinizi bulamadıysanız, hazırladığımız rehberi inceleyebilirsiniz.

Facebook Arama Geçmişi Silme Adımları Neler?

  • Facebook’a giriş yapın.
  • Sağ üst köşede yer alan aşağı ok simgesine tıklayın.
  • "Ayarlar ve Gizlilik" kategorisini görüntüleyin.
  • "Hareketler Dökümü" menüsünü açın.
  • "Arama geçmişi" seçeneğini seçin.
  • "Arama Kayıtlarını Sil" yazısına tıklayın.

Popüler sosyal medya platformunda yaptığınız aramaları silebilmek için ilk olarak web tarayıcısı üzerinden Facebook’un resmi internet sitesini ziyaret edin. Platforma giriş yaptıktan sonra ekranın sağ üst köşesinde konumlanan aşağı ok simgesine tıklamanız gerekmektedir.

Aşağı ok simgesine tıkladığınız takdirde bir pencere açılacaktır. Açılan pencere üzerinden "Ayarlar ve Gizlilik" kategorisine tıklamanız gerekmektedir. Bu işlemin hemen ardından "Hareketler Dökümü" menüsüne tıklayın.

Açılan sayfa üzerinden "Arama geçmişi" seçeneğini seçin ve son olarak "Arama Kayıtlarını Sil" yazısına tıklayarak işlemi tamamlayın. Böylece sosyal medya uygulaması üzerinden bu zamana kadar yaptığınız arama sorguları silinecektir.

Facebook Arama Geçmişi Nasıl Bulunur?

  • Sağ üst köşede bulunan aşağı ok simgesine tıklayın.
  • "Ayarlar ve Gizlilik" yazısına tıklayın.
  • "Hareketler Dökümü" menüsüne tıklayın.
  • "Arama geçmişi" seçeneğini seçin.

Popüler sosyal medya hizmetinde yer alan hesabınız üzerinden arama geçmişine bakabilmeniz mümkün. Bunun için yalnızca birkaç adımı sırası ile gerçekleştirmeniz gerekiyor. Bu yöntemi uygulamak için ilk önce web tarayıcısını açın ve ardından Facebook’un internet sitesini ziyaret edin.

Facebook’un sitesini ziyaret ettikten sonra üyelik bilgileriniz ile hesabınıza giriş yapabilirsiniz. Sağ üst köşede bulunan aşağı ok simgesine tıklayın ve hemen ardından "Ayarlar ve Gizlilik" kategorisine girin. Daha sonra "Hareketler Dökümü" yazısına tıklayın. Son olarak "Arama geçmişi" seçeneğini seçin.

Tüm bu adımlarla birkaç saniyenizi arayarak detaylı arama geçmişinize ulaşabilir ve tarihsel bazda yaptığınız sorguları görüntüleyebilirsiniz. Yine aynı ekranda yer alan butona tıklayarak geçmişe yönelik sorgularınızı belirli bir tarih aralığında ya da tamamı ile olmak kaydı ile silebilirsiniz.

Ayrıca çeşitli ayarları kontrol ederek popüler platformun arama geçmişi verilerinizi gelecekte de kayıt altına almamasını sağlayabilirsiniz. Bu sayede sık sık arama geçmişi temizleme ile uğraşma ihtiyacınız kalmayacak ve sosyal medya platformunda rahat vakitler geçirebileceksiniz.

Yukarıda yer alan adımlar ile beraber herhangi bir uygulamaya ihtiyaç duymadan arama geçmişi görüntüleme ve silme işlemlerini aktarmış olduk. Bu işlemleri çok kısa süre içerisinde gerçekleştirebilirsiniz.

Facebook Geçmiş Paylaşımları Silme Nasıl Yapılır?

  • Web tarayıcısını açın.
  • Facebook’un sitesini ziyaret edin.
  • Üyelik bilgileri ile hesabınıza giriş yapın.
  • Sağ üst köşede bulunan aşağı ok simgesine tıklayın.
  • "Ayarlar ve Gizlilik" menüsüne girin.
  • "Hareketler Dökümü" bölümünü açın.
  • Sol kısımdaki "Hareketleri Yönet" sekmesine girin.
  • "Tümü" seçeneğine basın.
  • "Çöpe Taşı" seçeneğini seçin.
  • "Çöp Kutusuna Taşı" butonuna tıklayın.

Tüm dünyada oldukça büyük bir popülerliğe sahip olan sosyal medya platformunda geçmişte yapılan paylaşımları silebilmek için bazı adımları uygulamanız gerekiyor. Bu adımları uygulayarak kısa süre içerisinde işlemi tamamlayabilirsiniz.

Geçmiş paylaşımları silebilmek için ilk önce bilgisayarınızda yüklü olan internet tarayıcısını açın. Tarayıcı üzerinden Facebook’un web sitesini ziyaret edin. İnternet sitesini görüntüledikten sonra hesabınıza kayıtlı olan e-posta adresinizi veya telefon numaranızı yazın. Bu işlemin ardından parolanızı girin.

Üyelik bilgilerini yazdıktan sonra Enter tuşuna veya "Giriş Yap" butonuna basarak hesabınıza giriş yapın. Facebook hesabınıza giriş yaptıktan sonra sayfanın sağ üst köşesinde yer alan aşağı ok simgesine tıklayın. Bu işlemi gerçekleştirmeniz halinde küçük boyutta bir pencere açılacak.

Açılan pencere üzerinden "Ayarlar ve Gizlilik" menüsüne girin. Bu işlemin hemen ardından "Hareketler Dökümü" bölümünü görüntülemeniz gerekiyor. Söz konusu işlemi uyguladıktan sonra yeni bir sayfa ile karşı karşıya kalacaksınız. Açılan sayfanın sol kısmında konumlanan "Hareketleri Yönet" sekmesine tıklayın.

Hareketleri Yönet sekmesinde bu zamana kadar paylaşılan gönderileri görüntüleyeceksiniz. Bu gönderileri silebilmek için "Tümü" seçeneğine basın. Daha sonra "Çöpe Taşı" seçeneğini seçin. Açılan pencerede bulunan "Çöp Kutusuna taşı" butonuna tıklayın. Bu işlemi yapmanız durumunda sildiğiniz gönderiler çöp kutusuna taşınacak.

Aynı sayfanın sol kısmından "Çöp Kutusu" sekmesine tıklayarak çöpe taşınan gönderileri görebilirsiniz. Çöp kutusunda yer alan paylaşımlar, 30 gün sonra otomatik olarak silinir ancak o kadar süre beklemenize gerek yok. İsterseniz söz konusu sayfa üzerinden "Tümü" seçeneğini seçebilir ve hemen ardından "Sil" butonuna tıklayabilirsiniz.

Bazı paylaşımların silinmesini istemiyorsanız geri yükleyebilmeniz mümkün. Facebook, yukarıda yer alan adımlar ile çöpe taşınan gönderilerin içerisinden istediğiniz paylaşımları geri yükleyebilirsiniz. Bu işlem için geri yüklemek istediğiniz gönderinin sol kısmında yer alan kutuyu işaretleyin. Daha sonra sağ üst köşesinde yer alan "Geri Yükle" butonuna basın.

Bu yazıda dünya genelinde milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılan popüler sosyal medya platformunda yer alan hesabınızda arama geçmişi ve gönderi silme işlemlerini nasıl uygulayabileceğinizi açıkladık. Rehberde ayrıca arama geçmişini nasıl bulabileceğinizi de anlattık. Konuya dair düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR