Firefox Kullanmak için 6 Neden

Mozilla Firefox özellikleri, tarayıcı deneyimini önemli ölçüde iyileştiriyor. Peki, Firefox'un bu kadar popüler olmasını sağlayan işlevler neler? İşte detaylar!

Kullanıcı deneyimini üst seviyeye çıkaran Mozilla Firefox özellikleri neler? Bu yazıda dünya çapında milyonlarca internet kullanıcısı tarafından kullanılan web tarayıcısının önemli işlevlerini bir arada topladık. Hazırladığımız rehberde yer alan özelliklere göz atarak tarayıcı hakkında önemli bilgilere erişebilirsiniz.

Internet Explorer/Microsoft Edge’e sıcak bakmayan kullanıcıların tercihleri arasında üst sıralarda olan güvenli, hızlı, basit açık kaynak kodlu internet tarayıcısı Firefox’u öne çıkaran 6 özelliği listeledik.

Web tarayıcı seçimi de antivirüs programı seçimi kadar zor. Günümüzde hem mobil hem de masaüstü cihazlarla uyumlu hız, güvenilirlik, gizlilik, kullanılabilirlik yönünden gelişmiş çok sayıda internet tarayıcısı var. Onlarca isim arasından tabii ki öne çıkanların sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor.

Firefox Video İndirme Eklentileri
YAZILIM

Firefox Video İndirme Eklentileri

Firefox Video İndirme Eklentileri - Günümüzün en popüler internet tarayıcılarından birisi olan Mozilla Firefox, diğer internet tarayıcılarının aksine daha düşük sistem sistem kullanımı ile öne çıkıyor.

Bu noktada popüler isimleri sıralamamız gerekirse; Türk kullanıcılar olarak sevmesek te, bir türlü alışamasak ta IE ve Microsoft Edge’den sonra Google Chrome, Firefox, Opera geliyor. Bunlar en çok bilinen kullanıcı sayısı milyonlara ulaşmış tarayıcılar.

Bizim bu yazıda bahsedeceğimiz tarayıcı ise Chrome’dan sonra en çok kullanılan tarayıcı konumundaki Mozilla Firefox. Firefox neden seviliyor? Firefox’u öne çıkaran işlevler neler? Bu sorulara nacizane yanıt vereceğiz.

Kullanıcı Deneyimini Üst Seviyeye Taşıyan Firefox Özellikleri Neler?

  • Özelleştirme
  • Gizlilik
  • Kaynak tüketimi
  • Render
  • Kişiselleştirme
  • Tüm platformlarda sürekli güncel

Yukarıda kullanıcı deneyimini üst seviyeye taşıyan özellikler yer alıyor. Dünya genelinde oldukça büyük bir popülerliğe sahip olan tarayıcının özelliklerine dair detaylara aşağıdan erişebilirsiniz.

1. Özelleştirme

Firefox’un özelleştirilebilir yapıda olduğuyla başlayabiliriz. Adeta yeniden tasarlanmak için tasarlanmış bir web tarayıcı. Son kullanıcı yani bizler için fazlasıyla kişiselleştirme seçeneği sunuyor.

Tarayıcıya özel geliştirilmiş 15 farklı kategoride birçok eklenti bulunuyor ki bunları kullanarak tarayıcının görünümü değiştirmeniz, indirme hızını artırmanız, yer imlerini keyfinize göre özelleştirmeniz, sık kullandığınız sosyal ağ hesaplarınızı entegre etmeniz, güvenliğinizi artırmanız, tarayıcıyı daha fonksiyonel kılmanız mümkün. Özelleştirmenin kolaylıkla yapılıyor olması da önemli.

2. Gizlilik

Mozilla tarayıcısında kullanıcıların gizliliğine de fazlasıyla önem veriyor. Firefox, diğer tarayıcıların aksine geçmiş, yer imleri ve diğer verileri analiz edip saklamıyor; kullanıcıya verilerini gizli sunuculara yükleme imkanı veriyor. Ayrıca 2000’e yakın reklam engellemeden gizli gezinmeye gizliliği koruyan eklenti mağazada bulunuyor. Mozilla bununla da yetinmiyor; bizlerin güvenlik ve gizliliğini tehlikeye atacak açıkları kapatmak için çaba sarf ediyor ve açık tespit eden kullanıcıları ödüllendiriyor. Şimdiye kadar 1.6 milyon dolardan fazla ödeme yapan firmanın verdiği ödül güvenlik riskinin derecesine göre değişiyor. Ben de bir ödül acısıyım diyorsanız en az 500 dolar, en fazla 7500 dolar cebinize giriyor.

3. Kaynak Tüketimi

Firefox’un kaynak tüketimi konusunda da başarılı olduğunu atlamamak gerek. Özellikle birden fazla sekme açık olduğunda belleğin çoşması durumu Firefox’ta yok. Rakiplerine göre çok az bellek kullanan tarayıcının ayarlarından ayrıca bellek kullanımın kolaylıkla ayarlamak mümkün. Giriş seviyesi PC kullanıcısı iseniz tercih sebeplerinizden biri.

4. Render

Video ve fotoğrafların bolca olduğu web sitelerinde (hangi web sitesi sade içerik sunuyor ki! Sayfaların hızlıca ve doğru şekilde render edilmesi için HTML5 kullanılıyor bildiğiniz gibi. Bağımsız tarayıcı benchmark araçları tarafından yapılan testlere göre Firefox, HTML5 render’lamada üstün konumda. Bunun son kullanıcı için anlamı ise en basit ve tek kelimeyle; Hız.

5. Kişiselleştirme

Firefox web tarayıcıyı yoğun kullananlar için büyük kolaylıklar sunuyor. Örneğin; çoklu sekmede çalışmayı seven biri olarak önünüzde onlarca sekme açık. Sekmeler arasında kaybolmamak adına yükleyebileceğiniz, sekmeleri kategorilere ayırmanıza izin veren harika bir eklenti (Tab Groups) var. Ayrıca Firefox’un arama işlevleri de aradığınız sekmeyi hızlıca bulmanıza yardımcı oluyor.

6. Tüm Platformlarda Sürekli Güncel

Son olarak Firefox’un bulunduğu platformlardan bahsetmemiz gerekirse Mozilla’nın hızlı, basit, güvenilir, özelleştirilebilir web tarayıcısını mobil tarafta iOS (iPhone ve iPad için mevcut) ve Android için masaüstü tarafta Windows ve MAC için indirilebilir durumda ve sürekli olarak güncelleniyor.

Bu yazıda kullanım deneyimini iyileştiren Firefox özellikleri listesi hazırladık. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR