General Mobile GM 5 Plus ve General Mobile GM 5 Karşılaştırması

General Mobile’ın bu sene piyasaya sürdüğü GM 5 Plus ve GM 5 akıllı telefonları alışılagelmiş pazarlama yöntemlerinden farklı olarak önce GM 5 Plus ve sonra da GM 5 olarak ard ardına piyasaya çıktılar. GM 5 Plus bir sonra raflara yerleşen GM 5’ten daha ü

General Mobile GM 5 Plus ve General Mobile GM 5 Karşılaştırması

General Mobile’ın bu sene piyasaya sürdüğü GM 5 Plus ve GM 5 akıllı telefonları alışılagelmiş pazarlama yöntemlerinden farklı olarak önce GM 5 Plus ve sonra da GM 5 olarak ard ardına piyasaya çıktılar. GM 5 Plus bir sonra raflara yerleşen GM 5’ten daha üstün özelliklere sahipti. Ancak bu iki telefonun fiyat ve performans olarak piyasadaki muadillerinden daha kullanışlı ve ekonomik oldukları hemen dikkati çekmiyor değil. 

Biz de bu iki ağabey, kardeş ürün ailesine küçük bir karşılaştırma yazalım dedik, böylece farklarını kavrayabilmek daha kolay olacaktı. İşte, General Mobile GM 5 Plus ve GM 5 karşılaştırması.

GM 5 Plus ve GM 5 Tasarım Farkları

Orta sınıf bir model olarak her iki telefonun da elimize almadan fark edilebilen bir boyut farkı var.  5.5 inçlik ağabey General Mobile GM 5 Plus daha dolgun bir telefon olarak öne çıkarken, oldukça profesyonel bir görünüme de sahip. Doğal olarak daha ağır ve prestijli bir havası var. Bunu telefonu avucunuza almadan bile anlayabiliyorsunuz. 

General Mobile GM 5, ağabeyinden daha sonra raflara yerleşmesini rağmen tasarım olarak sadece boyut farkı ile ilk bakışta dikkat çekiyor. General Mobile GM 5, daha minyon bir tasarıma sahip ve 5 inçlik ekranıyla “ben de buradayım” diyor. Hemen avucunuza oturan, abartılı özelliklere sahip olmayan tasarımı, ekonomik fiyatı ve pratik ergonomisi açısından göz alıcı bir cihaz. 

GM 5 Plus ve GM 5 Teknolojik Özellikleri

General Mobile GM 5 Plus telefon Türkiye’de Android 7.0 Nougat işletim sistemine sahip tek telefon. GM 5 Plus, kutusundan Android 6.0 ile çıksa da hemen aynı gün kendini hızla güncelliyor. Bu özelliği ile hızlı ve kararlı bir işletim sistemi sunduğu gibi, kullanıcısına hemen fazladan 90 dakika batarya ömrü de kazandırıyor. 4.5G-LTE altyapısı ile çevrimiçi hayatınıza sürat katan General Mobile 5 Plus, 5.5 inçlik ekranı 401ppi piksel yoğunluğu ve 2.5D kavisli ekranı ile son derece kaliteli bir görüntü veriyor.

Gelelim küçük kardeşi General Mobile GM5’in ana teknik özelliklerine; 4 çekirdekli Snapdragon Qualcomm 1,2 GHz işlemcisiyle son derece kararlı bir performans sunan bu cihaz Altın, Uzay Grisi ve Siyah renklerde satılıyor. Siyah renk seçeneği oldukça karizmatik duruyor. Tavsiye edilen fiyat etiketi 699TL (peşin) olan GM 5'in operatörlerin sunduğu 36 aya kadar taksit seçenekleri de dikkat çekiyor. 

Oldukça şık tasarlanmış, ses şiddetini ayarlayabilen mikrofonlu kulaklıklar, Mini USB ve şarj aparatı ile yedek kulaklık yastıkları telefon ile gelen aksesuarlar arasında yer alıyorlar. Aşağıda General Mobile GM 5 Plus ve General Mobile GM 5 karşılaştırma tablosundan teknik özellikleri hemen değerlendirebilirsiniz. GM 6 inceleme yazımızda yeni modelin detaylı incelemesini de sizler için hazırladık.

General Mobile GM 5 Plus General Mobile GM 5
Boyutlar
152 x 76,5 x 7,9 mm   140,5 x 69.75 x 9.3 mm
İşletim Sistemi
Android 7.0 Nougat Android 7.0 Nougat
Ağırlık
160 gr. 135 gram
Ekran Boyutu

5.5-inç (diyagonal) Kapasitif Dokunmatik Ekran

5" (diyagonal) Kapasitif Dokunmatik ekran (12,7 cm)

Ekran Çözünürlüğü
1920 x 1080-piksel çözünürlük 1280 x 720 piksel çözünürlük
Piksel Yoğunluğu
401 ppi

294ppi, IPS, 16,7 mil. Renk, 

Dinamik Parlaklık 400cd/m2 (dk)

Ekran Teknolojisi
IPS LTPS FullHD Ekran, Corning Gorilla Glass 4 Corning® Gorilla® Glass 4, Oncell teknolojisi
Kamera

1.12µ piksele sahip 13-megapiksel arka ve ön kamera

5P Largan Lens, f2.0 diyafram

HDR

Panorama

Photo Sphere

13 Megapixel, Çift LED Flaşlı

4160 x 3120 px’e kadar çözünürlük

4x Dijital Zoom, AutoFocus

Photosphere, Panoramik Çekim, GeoTag

5 Megapixel Selfie Kamera

İşlemci

64 bit mimariye sahip 8 çekirdekli A53 çip

Qualcomm MSM8952 Snapdragon 617

1.5 GHz A53 yüksek performanslı dört çekirdek-CPU

1.2 GHz A53 düşük güç tüketimli dört çekirdek-CPU

64 bit mimari - Yeni nesil çip

Qualcomm 1,2 GHz X 4 (64bit) işlemci

RAM (Bellek)
3 GB RAM 2 GB RAM
Dahili Depolama Alanı
32 ve 64 GB + MicroSD Yuvası 16 GB
Batarya
3100mAh Li-Po Pil 2500mAh Li-Po
Video Kayıt Kalitesi
Full HD Video

FullHD Video Oynatıcı

FullHD Video Kayıt

Fiyat
Dual SIM Tavsiye Edilen Fiyat 999 TL Dual SIM Tavsiye Edilen Fiyat 699 TL


GM 5 Plus ve GM 5 Genel Karşılaştırma

Her iki telefonun fiyat etiketindeki 300 TL’lik fark aslında bu orta sınıf bu iki cihaz arasında seçim yapmayı kolaylaştırıyor. Genel çevrimiçi alışkanlıklarına kusursuz cevap verebilen General Mobile GM 5 ile aralarında gözle görülür bir fark olan GM 5 Plus’ı da daha tercih edilebilir kılıyor. Daha geniş ekrana sahip olan neredeyse küçük kardeşinden iki kere daha fazla performans sunabilen GM 5 Plus öne çıkıyor olsa da; “bana hafif ve bir telefonun yapabileceği gündelik çevrimiçi servisleri kullanıp hızlı çalışabilecek bir cihaz lazım” diyenler beklentilerini yüksek tutmuyorlarsa GM 5’i tercih etmeliler. GM 5 Plus ise daha karizmatik görüntüsü, oyun performansı ve geniş ergonomik ekranıyla biraz daha çekici bir seçim olacaktır. 

General Mobile GM 5 Teknik Özellikleri ve İncelemesi

Bir Telefondan Beklenen Her Şey General Mobile GM 5 Plus’da Var

YORUMLAR