Getcontact Nedir, Nasıl Kullanılır?

Sizi arayan kişilerin kim olduğunu söyleyen uygulama Getcontact nedir, nasıl kullanılır? Getcontact gerçekten güvenilir mi? Sizler için anlatıyoruz.

İnsanı insan yapan özelliklerden biri de meraktır. Merak, kimi zaman çok iyi bir şey olsa dahi her zaman masum olmayabilir. Tabi ki insanoğlunun merak duygusunu bilen firmalar birçok pazarlama türü ortaya koydu. Bu yazılım dünyasında da boş kalmayıp mobil uygulamalarda da baş gösterdi.

İnsanları önüne geçemeyecekleri meraklarından biri de "Arkadaşım beni telefon rehberine nasıl kaydetti" bu, aslında oldukça doğal bir şey olsada birçok meraklı soruyuda beraberinde getiriyor. İnsanların bu meraklarına cevap vermek için Getcontact uygulamasıda bu programlardan biri. Peki, insanların meraklarına cevap olacak uygulama Getcontact nedir, Getcontact nasıl kullanılır, Getcontact güvenilir mi? Gelin birlikte bakalım.

Getcontact Nedir?

Bir kişinin sizi telefonuna nasıl kaydettiğini merak ediyorsanız ya da sizi arayan kişinin kim olduğunu bulmak istiyorsanız. Size yardımcı olacak uygulamalardan biri de Getcontact'dır. Getcontact, 250 milyondan fazla kullanıcıya sahip. İlk olarak 2016 yılında hayatımıza giren uygulama millyonlarca kişi tarafından kullanılmakta. Uygulamanın asıl amacı gelen aramaların kim olduğunu ve arkadaşlarınızın sizleri telefon rehberine nasıl kaydettiklerini göstermesidir.

İnsanlar gelen aramaların kim olduğundan çok arkadaşlarının, sevgililerinin telefon rehberine kendilerini nasıl kaydettiklerini öğrenmek amacıyla kullanmaya başlamıştır. Kimi kullanıcılarsa "Getcontact nedir?" hiçbir fikirleri olmayabilir. Ancak, yukarıda bahsettiğimiz gibi bu tip şeylerin meraklıları olan kişiler, Getcontact uygulamasına başvurmuştur.   

getcontact-nedir-numara-silme-nasil-yapilir

Getcontact Nasıl Kullanılır?

İlk olarak uygulamayı cihazınıza kurmanız gerekmektedir. Getcontact uygulmasını cihazınıza kurduktan sonra ilk olarak her uygulamada olduğu gibi sözleşmeyi kabul etmeniz gerekir. Eğer sözleşmeyi kabul etmek istemezseniz uygulamayı maalesef kullanamazsınız. Daha sonra telefon rehberinizin uygulamaya bağlanması gerekir ve giriş yapmanız gerekecektir. Getcontact hesabınız daha önceden yoksa kolay bir şekilde Google veya Facebook hesapları üzerinden kayıt olabilirsiniz. 

Kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra Getcontact'ın oldukça basit bir arayüzü olduğundan dolayı kullanıma hemen başlayabilirsiniz. Uygulama içinde arkadaşlarınızın sizi telefon rehberine hangi isimle kaydettiklerini öğrenebilir veya gelen aramaların kime ait olduğunu görebilirsiniz. Uygulamanın bir diğer özelliği ise numara engellemedir. Fakat, çoğu uygulamada olduğu gibi bazı özelliklerden yararlanmak isterseniz Getcontact premium satın almanız gerekecektir. 

Getcontact Uygulaması Güvenilir Mi?

Milyonlarca kişi bu tarz uygulamaları cihazlarına indirip kullanmaktadır. Peki, bu tarz uygulamalardan biri olan Getcontact gerçekten güvenilir mi? Aslında bu sorunun cevabı kısaca söylemek istersek hayır Getcontact güvenilir değildir. Çünkü sanal dünyada hiçbir uygulama, veri ya da internete bağlı olan her şey asla %100 güvenilir olamaz. 

Bu tarz uygulamalar sizin cihazınızdaki verilerden beslenmektedir. Sizin telefonunuzdaki verileri toplayıp bir veri havuzu haline getirir, bu sayede insanlar birbirleriyle etkileşime girer. Ancak, günümüz dünyasında birçok veriyi internet dünyasına paylaşsak dahi bazı verilerin kişisel kalması gerekmektedir. Bu verilerden biri de telefon numaralarıdır.

İnsanların verdiği bilgilerle elbette merak edilen sorular cevaplanabilir. Ancak, Getcontact veya herhangi bir uygulama sadece sizin verilerinizi almamaktadır. Sizin telefon rehberinizde bulunan herhangi bir kişi numarasını üçüncü kişiler tarafından paylaşılmasını istemeyebilir. Fakat, sizler farkında olmadan başkalarının kişisel verilerini de üçüncü kişilere paylaşmış olacaksınız. Bu nedenle Getcontact uygulamasının %100 güvenilir olduğunu söyleyemeyiz. 

Tinder Nedir? Nasıl Kullanılır?
İNTERNET

Tinder Nedir? Nasıl Kullanılır?

The Tinder Swindler (Tinder Avcısı) isimli belgeselini izlediyseniz Tinder nedir sorusunun yanıtını merak ediyor olabilirsiniz. Peki, özellikle son yıllarda çok büyük bir popülerlik elde eden uygulama tam olarak ne işe yarıyor? Bu rehberde söz konusu hizmete dair merak edilen soruları cevaplayacağız.

Bu içeriğimizde Getcontact nedir, Getcontact nasıl kullanılır, Getcontact güvenilir mi? Adlı sorulara cevap verdik. Sizler Getcontact uygulaması hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlar kısmında görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın. Ayrıca Instagram tarafından toplanan verilerinizi merak ediyorsanız yazımıza göz atabilirsiniz.

YORUMLAR