Gmail ile Toplu Mail Gönderme Nasıl Yapılır?

Gmail, toplu mail gönderme işlevi sayesinde kullanım deneyimini ciddi ölçüde iyileştiriyor. Peki, platformda birden fazla kişiye e-posta atma nasıl yapılır?

Gmail, toplu mail gönderme özelliği ile kullanıcılara çok büyük bir kolaylık sunuyor. Bu özellik, herhangi bir yazılım ya da eklenti yüklemeden birden fazla kişiye e-posta gönderebilmenize tanır. Bu yazıda söz konusu özelliğin nasıl kullanıldığını detaylı bir şekilde açıklayacağız.

Android Üzerinde Birden Fazla Google veya Gmail Hesabı Nasıl Yönetilir?
MOBİL

Android Üzerinde Birden Fazla Google veya Gmail Hesabı Nasıl Yönetilir?

Android işletim sistemine sahip akıllı telefon ve tabletlerde birden fazla Google hesabı ekleme işlemi nasıl yapılır? Bu rehberde bir cihazda iki Gmail hesabı kullanabilmek için hangi adımların uygulanması gerektiğini açıkladık.

Toplu e-posta gönderme ile ilgili pek çok eklenti ve uygulama bulunuyor ancak fazla seçeneğin olması güven sorunlarını da beraberinde getiriyor. Tam bu noktada Gmail'in sahip olduğu ancak pek bilinmeyen özelliği devreye giriyor. Gmail ile eklenti kurmadan birden fazla kişiye mail atabilirsiniz.

Eğer birden fazla kişiye aynı maili atacaksanız tek tek uğraşmanıza gerek yok. Gmail sahip olduğu özelliklerle işinizi oldukça kolaylaştırıyor. Dilerseniz lafı fazla uzatmadan detaylara geçelim.

Gmail Toplu Mail Gönderme Adımları Neler?

  • Web tarayıcısını açın.
  • Gmail'in internet sitesini ziyaret edin.
  • Hesabınıza giriş yapın.
  • Sol üst köşedeki "Oluştur" butonuna basın.
  • Alıcı kısmına e-posta adreslerini yazın.
  • Konu başlığını ve içeriğini girin.
  • "Gönder" butonuna tıklayın.

Dünya genelinde oldukça büyük bir popülerliğe sahip olan e-posta hizmetinde yer alan hesabınız üzerinden tek seferde birden fazla kişiye e-mail atmak isteyebilirsiniz. Bu sayede aynı e-postayı her defasında terkar tekrar yazmak zorunda kalmazsınız. Yukarıda yer alan adımları sırası ile uygulayarak süreci tamamlayabilirsiniz.

Yazının devamında bu adımları daha detaylı bir şekilde anlattık. Eğer bu adımların herhangi bir tanesinde sorun yaşadıysanız, yazının devamına göz atabilirsiniz. Böylelikle yaşadığınız problemi ortadan kaldırabilir ve tek seferde birden fazla Gmail kullanıcısına e-posta gönderebilirsiniz.

Birden fazla kişiye e-posta gönderebilmek için ilk önce bilgisayarınızda yüklü olan internet tarayıcısını açmanız gerekiyor. Tarayıcıyı açtıktan sonra Gmail isimli popüler e-posta hizmetinin resmi web sitesini ziyaret edin. Açılan sayfanın sağ üst köşesinde yer alan "Oturum açın" butonuna basın.

"Oturum açın" butonuna tıkladığınız takdirde yeni bir sayfa açılacak. Açılan yeni sayfada yer alan kutucuğa e-posta adresinizi ve parolanızı yazın. E-posta adresi ve parola bilgilerini girdikten sonra "İleri" butonuna tıklayın. Bu işlemi gerçekleştirmeniz durumunda Gmail hesabınıza giriş yapmış olacaksınız.

Gmail hesabınıza giriş yaptıktan sonra platformun ana sayfasını görüntüleyeceksiniz. Ana sayfanın sol kısmında çeşitli sekmeler yer alırken orta kısmında gelen e-postalar bulunuyor. Sayfanın sol üst köşesinde konumlanan "Oluştur" butonuna basın.

"Oluştur" butonuna basmanız halinde e-posta oluşturma penceresi çıkacak. Açılan pencerede bulunan "Alıcı" bölümüne göndermek istediğiniz e-posta adreslerini ekleyin. Söz konusu e-maillerin tamamını ekledikten sonra e-postanızın konu başlığını ve içeriğini yazın.

E-postayı oluşturduktan sonra "Gönder" butonuna tıklayın. Bu işlemi gerçekleştirdiğiniz takdirde oluşturduğunuz e-posta, eklediğiniz e-mail adreslerine gönderilecek. Böylelikle bir e-maili birden fazla kişiye atmak için uğraşmanıza gerek kalmaz. Tek tık ile söz konusu işlemi tamamlayabilirsiniz.

Gmail Toplu Mail Silme Nasıl Yapılır?

  • Web tarayıcısını açın.
  • Gmail sitesini ziyaret edin.
  • Hesabınıza giriş yapın.
  • Silmek istediğiniz bölümü görüntüleyin.
  • Postalarda arama kutusunun altındaki seçim kutucuğuna basın.
  • E-mail sayısı çok fazlaysa "x iletisinin tümünü seç" uyarısı çıkacak.
  • Uyarı mesajının üzerine tıklayarak bütün e-postaları seçin.
  • Çöp kutusu butonuna basın.

Tüm dünyada milyonlarca internet kullanıcısı tarafından tercih edilen popüler e-posta hizmetinde toplu mail silme işlemini yapabilmeniz mümkün. Bu işlem için bazı adımları sırası ile uygulamanız gerekiyor. Tüm adımları uyguladığınız takdirde e-postalar silinecektir.

Söz konusu işlem için ilk olarak bilgisayarınızda yüklü olan web tarayıcısını açın. Tarayıcıyı açtıktan hemen sonra Gmail'in resmî sitesine girin. Eğer daha önce hesabınıza giriş yapmadıysanız üyelik bilgileriniz ile oturum açın.

Hesabınıza giriş yaptıktan sonra silmek istediğiniz bölüme girin. Postalarda arama kutusunun altında yer alan seçim kutucuğuna tıklayın. E-mail sayısı çok fazla ise "x iletisinin tümünü seç" şeklinde bir uyarı mesajı çıkacaktır. Ekranda yer alan uyarı mesajının üzerine tıklayın ve bütün e-postaları seçin. Son olarak çöp kutusu simgesine basın. Bu işlemi yapmanız durumunda bir süre sonra e-postalar silinecektir.

Bu yazıda dünyanın en popüler e-posta hizmetinde toplu mail gönderme ve silme işlemlerinin nasıl yapılacağını anlattık. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR