Google+ Fotoğraf Boyutları Nelerdir?

Sosyal medya profilinizin daha kaliteli bir görünüme kavuşması ve kullanıcı etkileşimini arttırmak için görsel boyutlarına dikkat etmeniz gerekiyor.

Google+ Fotoğraf Boyutları Nelerdir?

Sosyal medya platformlarında içerikler kadar, görsel tasarım da içeriklerle birlikte büyük önem kazanıyor. Siz de en ideal tasarım boyutlarını kullanarak profilinizin kalitesini arttırabilirsiniz.

Göze hitap eden görsellerin, kullanıcılar tarafından daha fazla etkileşim aldığı herkes tarafından biliniyor. Sosyal medya platformlarında, profilinizi ziyaret eden kullanıcıların ilk dikkat ettiği nokta profil sayfanızın görsel tasarımıdır. Özellikle kişiler ya da markaların, bu noktaya dikkat ederek kullanıcı etkileşimlerini arttırmaları daha kolay olacaktır. Her platforma özel olan görsel boyutlarını dikkate alarak  profil tasarımını buna göre şekillendiren kişiler ya da markalar, başkalarının gözünden daha kaliteli bir noktaya ulaşabilirler.

Google’ın sosyal medya platformu olan Google+’ta farklı bölümler için kullanılması ideal görsel boyutları yer alıyor. Bu bölümler; profil resmi, kapak resmi, paylaşılan resimler olarak sıralanmaktadır.

Profil Fotoğrafı

Google+ profil sayfanızı ziyaret eden kişilerin ilk dikkat ettiği nokta şüphesiz profil fotoğrafıdır. Bu bölüme ekleyeceğiniz fotoğrafın ideal boyutlarda olması, hem tasarım açısından hem de kalite açısından önemlidir.  Daha büyük fotoğrafların daha iyi görüneceğini göz önünde bulundurarak, minimum 250x250 piksel boyutunda fotoğraf yükleyebilirsiniz. Desteklenen resim formatları ise JPG, GIF ve PNG olarak belirlenmiş.

Kapak Fotoğrafı

İyi bir kapak fotoğrafı seçmek, kullanıcılara sizi daha iyi anlatmak açısından önemli bir yere sahiptir.  İlgilendiğiniz bir şeyle ilgili fotoğraf, aile fertlerinizin ya da en iyi arkadaşlarınızın bulunduğu bir fotoğrafı da bu bölüme ekleyebilirsiniz. Bu bölümde en az 480 x 270 piksel, en fazla ise 2120 x 1192 piksel fotoğraf yükleyebilirsiniz. Önerilen görsel boyutu ise 1080 x 608 piksel olarak belirlenmiş.

Fotoğraf Paylaşma

Google+’ta paylaştığınız fotoğraflar için de elbette önerilen boyutlar ve sınırlamalar mevcut. Yenilikleri paylaşın bölümünden ekleyeceğiniz fotoğrafların minimum boyutu 497 x 373 piksel boyutunda olmalıdır. Paylaşacağınız fotoğraflar maksimum 2048 x 2048 piksel olmalıdır.

Link Paylaşma

Bir internet sitesini ya da bir bağlantıyı Google+’ta paylaştığınız zaman, bu bağlantıların önizleme resimleri 150 x 150 piksel boyutunda olacaktır.

Profil sayfalarının daha kaliteli bir görünüme sahip olmasını isteyen kişiler veya markalar, belirttiğimiz görsel boyutlarını dikkate alırlarsa kullanıcı etkileşimini arttırmak adına faydalı olacaktır.


Google Chrome Kullanıcı Menüsü Nasıl Kapatılır?

Ergenlik ve Sosyal Medya Kullanımıyla İlgili Dikkat Çekici Detaylar

YORUMLAR