Dünyada Bir İlk: Yapay Zekalı Humane AI Pin Özellikleri ve Fiyatı

Akıllı telefonları rafa kaldırtma ihtimali yüksek olan o ürün: Humane AI Pin. Yakanıza takabileceğiniz kişisel bir AI asistanı ve aynı zamanda bir projektör!

Apple’ın eski çalışanlarının kurmuş olduğu Humane isimli girişim tarafından efsanevi bir proje geliştirildi. Yapılan tanıtım ile beraber Humane AI Pin özellikleri ve fiyatı belli oldu. Dünyada daha önce eşi benzeri yapılmamış bir ürün olarak üretilen bir cihaz, akıllı telefonlara meydan okuyor.

Humane AI Pin isimli bu cihaz belki de gelecekte telefonların yerini alacak. İşte, hayatınızda bilim kurgu filmi etkisi yaratacak o ürün!

Humane AI Pin Özellikleri

Giyilebilir teknoloji ürünleri arasına giren Humane tarafından geliştirilen AI Pin isimli araç insanların göğsüne takılabilen şık ve oldukça minik bir rozet görünümüne sahip. Her ne kadar kullanım şekli nedeniyle rozete benzetsek de aslında oldukça küçük ve fark edilmesi zor bir cihaz. 

Ekran olarak ise sizin tercih ettiğiniz herhangi bir yüzey kullanılabiliyor. Örneğin gelen bir bildirimi görüntülemek için elinizi kullanabilir, bu bildirimi tıpkı bir ekran gibi avuç içinize yansıtabilirsiniz.

Snapdragon işlemcinin yer aldığı bu aksesuarın üstünde mikrofon ve hoparlör bulunuyor. Cihazın en dikkat çekici özelliklerinden birisi simültane çeviri olarak karşımıza çıkıyor. Kendi sesinizle eş zamanlı olarak farklı bir dile çeviri yapabiliyorsunuz.

ChatGPT erişiminin cihazın temel özelliklerinden bir tanesi olduğu belirtiliyor. Yapay zekâ destekli olduğu için aynı zamanda bir sesli asistan işlevi görüyor. Yani normalde telefonunuzu çıkarıp yapmanız gereken gündelik işleri bu küçük cihazla kolayca halledebileceksiniz.

34 gram ağırlığındaki cihazda 13 megapiksel çözünürlüğünde dahili kamera bulnuuyor. Bu kamera şu anda fotoğraf çekiyor fakat yakında yayımlanacak yazılım güncellemesiyle beraber video kaydı yapma yeteneğine de kavuşacağı söyleniyor.

Meta'nın Yeni Yapay Zekası Imagine AI Nedir? Nasıl Kullanılır?
Yapay Zeka

Meta'nın Yeni Yapay Zekası Imagine AI Nedir? Nasıl Kullanılır?

Meta, OpenAI’nin DALL-E modeline rakip olarak geliştirdiği yeni yapay zekâ destekli görsel oluşturma aracını kullanıma açtı. Ray-Ban Meta isimli akıllı gözlük ile entegre olarak çalışabilen bu uygulama firmanın Connect isimli etkinliğinde 2023 Kasım ayında tanıtılmıştı.

Gizliliğe büyük bir önem verilen bu cihazda ‘güven ışığı’ isimli bir gizlilik göstergesi bulunuyor. Bu sayede anlık olarak konuşmalarınızın güvenliğini kontrol altında tutma şansınız oluyor. Sesli komutlarla görsel projeksiyonlar arasında rahatlıkla geçiş yapabileceğiniz bir araç. Bu sayede çok yönlü kullanım sunuyor. 

Kıyafetinize mıknatısla tutturabileceğiniz bu cihaz teknoloji ile modanın buluştuğu son derece yenilikçi ve gelecek vadeden bir buluş olarak değerlendiriliyor. Paris’te Coperni defilesinde bu cihaz moda severlerle buluşmuştu.

Akıllı saat ve yüzük gibi diğer giyilebilir teknoloji ürünleri ile kıyaslandığında Humane AI Pin’i öne çıkaran özellik bu cihazın çalışması için herhangi bir akıllı telefona ihtiyaç duymaması olarak karşımıza çıkıyor.

Dokunmatik yüzey hareketleri ile ses seviyesini azaltıp yükseltebilir, fotoğraf çekebilir, bir müzik başlatabilir veya durdurabilir ve daha birçok işlem yapabilirsiniz.

En İyi Akıllı Yüzük Modelleri ve Fiyatları
TEKNOLOJİ

En İyi Akıllı Yüzük Modelleri ve Fiyatları

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte pek çok nesne küçülüp daha kullanışlı hale geldi. Son dönemde popüler hale gelen akıllı yüzük modelleri teknolojinin geldiği boyutu net şekilde ortaya koyuyor.

Humane AI Pin Fiyatı

Humane AI Pin 699 dolar fiyat etiketine sahip. Aylık 24 dolar fiyat etiketine sahip bir abonelik sistemi de mevcut. Kasım 2023 tarihinde ön sipariş süreci başlatılmıştı. Teslimatlar ise 2024 yılının mart ayında yapılmaya başlanacak.

Yapay Zeka 90'lar Uygulaması Nasıl Kullanılır?
Yapay Zeka

Yapay Zeka 90'lar Uygulaması Nasıl Kullanılır?

Sosyal medyada yapay zeka 90'lar uygulaması ile yapılan fotoğraflar yeni akım hâline geldi. Uygulama mağazalarında öne çıkan EPIK uygulaması ile daha önce yapay zekâ ile oluşturulan dönemsel fotoğraflara bir yenisi daha eklendi.

Bu rehberde Humane AI Pin ücreti ve donanımı hakkında merak edilen soruları yanıtladık. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR