Instagram Hareketli Çıkartma Nasıl Yapılır?

Instagram'da daha yaratıcı içerikler üretmek istiyorsanız bunun için kendi hareketli çıkartmalarınızı oluşturabilirsiniz. Nasıl mı? Bu yazımızda anlattık!

Instagram’da birkaç saniye içinde hareketli çıkartmalar oluşturabileceğiniz yeni bir özellik kullanıma açıldı. Bu özellik sayesinde fotoğraf ve videolarınızdaki belli bir alanı seçili hale getirip keserek yeni çıkartmalar oluşturabileceksiniz.

Fotoğraftan sticker oluşturma işlemi zaten bir süredir çeşitli uygulamalar aracılığıyla yapılabiliyordu. Videolar ise GIF’e dönütürülüp kullanılabiliyordu. Fakat bu özellik bize çok daha fazlasını sunuyor. Bu içerikte Instagram’da nasıl hareketli çıkartma oluşturulur? Sorusunun cevabını adım adım anlatıyoruz!

Instagram’a Giremiyorum Hatası ve Çözüm Yolları
SOSYAL MEDYA

Instagram’a Giremiyorum Hatası ve Çözüm Yolları

Instagram'a giremiyorum, çözümü nedir sorusunu soran sosyal medya kullanıcıları için bir rehber hazırladık.

Instagram’da Hareketli Çıkartma Nasıl Oluşturulur?

Uygulamayı açtıktan sonra hikaye oluşturma bölümünde bulunan ‘kesimler’ seçeneği ile galerinizde bulunan videolardan hareketli çıkartmalar oluşturabilirsiniz. İzlemeniz gereken adımlar sırası ile şu şekilde:

  • Hikaye oluşturmak için + butonuna basın ve hikaye oluşturma ekranına gelin.
  • Sağ üstte bulunan çıkartmalar kısmından ‘kesimler’ e dokunun.
  • Telefonunuzdaki bir videoyu seçip 6 saniyelik bir aralık belirleyin.
  • Seçtiğiniz aralıkta çıkartma oluşturmak için uygun olan nesne otomatik olarak seçilecektir. Dilerseniz direkt ‘çıkartma oluştur’ seçeneğine basıp ilerleyebilirsiniz.
  • Bu seçimi genişletmek, daraltmak veya değiştirmek için sol alt köşedeki ‘manuel olarak seç’ butonuna basabilirsiniz.
  • Manuel olarak seçme işlemi için dokunarak objenin tamamını yakalamaya çalışabilirsiniz.
  • Seçim kısmını tamamladıktan sonra sağ alt köşede bulunan ‘çıkartma oluştur’ butonuna tıklayın.
  • Bu aşamadan sonra çıkartmanız hazır hale geliyor.
  • Bu çıkartmayı kullanmak istediğinizde ‘çıkartmalar’ seçeneğine tıklayıp üstte çıkan seçeneklere göz atmanız yeterli oluyor. Yani, bir kere oluşturduğunuz hareketli çıkartmalar otomatik olarak kaydedilip farklı zamanlarda da kullanılabiliyor.

Instagram’da Oluşturulan Çıkartmalar Nasıl Silinir?

  • Yukarıda anlattığımız adımları izleyerek oluştıurduğunuz bir çıkartmayı silmek istediğinizde ‘kesimler’ seçeneğinin yanında sıralanan alternatiflerden silmek istediğiniz çıkartmanın üstüne basılı tutun.
  • Bu aşamada karşınıza bir uyarı çıkacak. Bu uyarıda ilgili çıkartmayı sildiğinizde bu çıkartma ile başkalarının oluşturduğu reels videoları ve hikayelerinin silineceği belirtiliyor. Sizin oluşturduğunuz içerikler ise silinmiyor. 
  • Bu uyarıya onay verdikten sonra oluşturduğunuz çıkartmayı kolayca kaldırabilirsiniz.
  • Siz de Instagram’da bu yöntemle birbirinden kreatif içerikler üretebilirsiniz. İçerik üreticisi arkadaşlarınızla bu bilgiyi paylaşarak yeni içerikler üretmelerine destek olabilirsiniz.

Instagram'da Ortak Paylaşım Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

Instagram'da Ortak Paylaşım Nasıl Yapılır?

Instagram’da artık kendi sayfanızda içerik yayınlarken başka hesaplarla da iş birliği yaparak daha geniş kitlelere hitap edebilirsiniz. Bunun için Instagram’ın collab özelliğinden yararlanmanız gerekiyor.

Instagram hakkında sizin merak ettiğiniz başka neler var? Nasıl yapıldığını öğrenmek istediğiniz Instagram özellikleri hangileri? Yorumlarda bizimle paylaşın!

YORUMLAR