Instagram Soru Sorma Özelliği Nasıl Kullanılır?

Android ve iOS cihazlarda Instagram soru sorma özelliği nasıl kullanılır? Bu sorunun yanıtını merak eden sosyal medya kullanıcıları için rehber hazırladık.

Instagram soru sorma özelliği, son zamanların en popüler işlevlerinden bir tanesi. Görüntü tabanlı sosyal medya platformuna geçtiğimiz yıllarda eklenen özelliği kullanan kişilerin sayısı oldukça fazla. Peki, bu özelliği kullanabilmek için hangi adımların uygulanması gerekiyor?

Şu anda Facebook’tan çok daha popüler olan sosyal ağ uygulaması Instagram, sürekli güncellenerek yeni özellikleri bünyesine katıyor. Her yeni güncelleme kullanıcıları platforma daha da bağlıyor. Instagram, güncellemeleri hazırlarken kullanıcıların geri bildirimlerini de dikkate alıyor. Sorular özelliği bunun bir göstergesi.

Instagram GIF Yapma Yöntemleri
SOSYAL MEDYA

Instagram GIF Yapma Yöntemleri

Instagram GIF yapma işlemini gerçekleştirmek isteyen sosyal medya kullanıcıları için çok detaylı bir rehber hazırladık.

Sosyal medya hizmeti, kullanıcıların uzun zamandır beklediği soru sorma özelliğini geçtiğimiz yıllarda yayımladığı bir güncelleme ile ekledi. Özelliğin nasıl kullanıldığına yönelik birçok soru işareti mevcut. Eğer siz de bu işlevi kullanmak için hangi adımların uygulanması gerektiğini bilmiyorsanız, hazırladığımız rehberde yer alan adımları sırası ile uygulayabilirsiniz.

Instagram Soru Sorma Adımları Neler?

  • Instagram’a girin.
  • Hikayeler özelliğini açın.
  • Çıkartma simgesine dokunun.
  • "Sorular" çıkartmasını seçin.
  • "Bana Soru Sor" butonuna dokunun.
  • Bir şeyler yazın.
  • "Bitti" seçeneğini seçin.
  • "Hikayen" butonuna basın.

Bazı adımları uygulayarak görüntü tabanlı sosyal medya platformunda yer alan sorular özelliği kullanmaya başlayabilirsiniz. Çok başarılı bir arayüze sahip olan sosyal medya uygulaması, bu sayede özelliklerin kullanımını oldukça kolay hale getiriyor. Kolay kullanıma sahip özellikler arasında sorular işlevi de mevcut.

Dünya genelinde oldukça büyük bir popülerliğe sahip olan sosyal medya uygulamasında yer alan özelliği kullanabilmek için ilk önce akıllı telefon ya da tabletinizde yüklü olan Instagram uygulamasını açmanız gerekiyor. Uygulamayı açtıktan sonra oturum açık değil ise üyelik bilgileriniz ile hesabınıza giriş yapın.

Hesabınıza giriş yaptıktan hemen sonra Hikayeler özelliğini açmanız gerekiyor. Yapılan paylaşımların 24 saatin ardından otomatik olarak silindiği Hikayeler özelliğini kullanabilmek için ister ekranı sağa doğru sürükleyin ister ekranın sol üst köşesinde konumlanan "Hikayen" butonuna basın.

Uygulamanın ana sayfası açıkken parmağınızı sağa doğru sürüklediğinizde kamera arayüzü açılacak. İster fotoğraf veya video çekebilir isterseniz sol alt köşedeki galeri butonuna basarak telefonunuzdan görsel ya da video seçebilirsiniz. Böylelikle hikâye ekleme ekranına erişirsiniz.

İkinci yöntemde direkt olarak galeri bölümüne ulaşacaksınız. Akıllı telefon ya da tabletinizde yer alan bir fotoğraf veya video seçerek hikâye ekleme ekranına erişebilirsiniz. İki yöntemden bir tanesini uygulayarak söz konusu sayfaya ulaştığınızda karşınıza bazı araçlar çıkacak.

Ekranın üst kısmında konumlanan Çıkartma simgesine dokunun. Bu işlemin ardından bir pencere açılacak. Açılan pencerede Konum’dan Anket’e, Müzik’ten Bağlantı’ya, Geri Sayım’dan Sorular’a kadar çok sayıda çıkartma göreceksiniz. Çıkartmalar içerisinden Sorular’ın üzerine dokunun.

Sorular çıkartmasının üzerine dokunduğunuzda seçtiğiniz görselin üzerine bir çıkartma eklenecek. Paylaşım yapmadan önce ilk olarak bu çıkartmayı düzenlemeniz gerekiyor. "Bana soru sor" yazısını silin ve bunun üzerine kendiniz bir şeyler yazın.

Yazma işleminin ardından üst kısımda bulunan ve çeşitli renkler içeren daire şeklindeki simgenin üzerine dokunun. Söz konusu simgeye her bastığınızda çıkartmanın rengi değişir. Böylelikle görselinizin rengine uygun bir çıkartma rengi belirleyebilirsiniz.

Çıkartma düzenleme ekranında alt kısımda "Aa" simgesinin yanında bir de müzik simgesini göreceksiniz. Müzik simgesine bastığınızda "Hangi şarkıyı dinlemeliyim?" şeklinde bir cümle çıkar. Böyle bir paylaşımda bulunabilir, takipçilerinizden gelen müziklere göz atabilirsiniz.

Instagram Soru Cevap Özelliği Çalışmıyor, Çözümü Nedir?

  • Instagram hesabınızdan çıkıp yeniden girin.
  • Instagram’ı güncelleyin.
  • Uygulamayı silip tekrar yükleyin.

Görüntü tabanlı sosyal medya uygulamasının en popüler özelliklerinden bir tanesi olan soru cevap özelliği çalışmıyorsa yukarıda yer alan yöntemleri deneyebilirsiniz. Bu yöntemlerin nasıl uygulanacağına aşağıdan göz atabilirsiniz.

1. Instagram hesabınızdan Çıkıp Yeniden Girin

  • Uygulamayı açın.
  • Sağ alt köşedeki profil simgesine dokunun.
  • Üç çizgi butonuna basın.
  • Ayarlar menüsüne girin.
  • "Çıkış Yap" seçeneğini seçin.

Hikayeler bölümünde söz konusu çıkartma görünmüyorsa uygulayabileceğiniz ilk yöntem, sosyal medya hesabınızdan çıkıp tekrar giriş yapmak. Bunun için ilk olarak akıllı telefon ya da tabletinizde yüklü olan görüntü tabanlı sosyal medya uygulamasını açın.

Ekranın sağ alt köşesinde yer alan profil simgesine dokunun. Bu işlemi yaptığınızda profil sayfanızı görüntüleyeceksiniz. Sağ üst köşede bulunan üç çizgi butonuna basın. Bu işlemin ardından açılan penceredeki Ayarlar menüsüne dokunun. Açılan sayfa üzerinden "Çıkış Yap" seçeneğini seçin.

2. Instagram’ı Güncelleyin

  • Google Play Store veya App Store’u açın.
  • Uygulama sayfasını görüntüleyin.
  • "Güncelle" butonuna dokunun.

Android işletim sistemine sahip bir cihaz kullanıyorsanız Google Play Store, iPhone kullanıyorsanız App Store’u açın. Uygulama mağazasını açtıktan sonra Instagram’ın sayfasına erişin. Daha sonra "Güncelle" butonuna basın.

3. Uygulamayı Silip Tekrar Yükleyin

  • Ayarları açın.
  • Uygulamalar kategorisine girin.
  • Instagram’ı bulun ve üzerine dokunun.
  • "Sil" butonuna basın.
  • Instagram’ı indirin.

Görüntü tabanlı sosyal medya uygulamasında karşılaştığınız problemi çözebilmek için uygulayabileceğiniz bir yöntem daha mevcut. Bu yöntem için ilk olarak cihazınız üzerinden ayarlara girin. Daha sonra Uygulamalar kategorisini açın.

Açılan liste üzerinden sosyal medya uygulamasını bulun ve üzerine dokunun. Bu işlemin hemen ardından "Sil" butonuna basın. Silme işlemi tamamlandıktan sonra uygulamayı tekrar indirip yükleyin.

Bu yazıda çok sayıda kullanıcı tarafından kullanılan Instagram soru cevap özelliğini nasıl kullanabileceğinizi açıkladık. Rehber ile ayrıca Instagram soru cevap özelliği çalışmıyor, çözümü nedir sorusunu yanıtladık. Konuya dair düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR