iPhone 6 Plus Özellikleri Neler? 2024'te Satın Alınır mı?

iPhone 6 Plus özellikleri neler? Uzun yıllar önce piyasaya sürülen iPhone 6 Plus 2024'te satın alınır mı? Merak edilen soruları cevaplayacağız.

iPhone 6 Plus özellikleri neler sorusunu soran kişilerin çoğu, iPhone 6 Plus 2024'te satın alınır mı sorusunun da yanıtını merak ediyor. Bu yazıda piyasaya sürüldüğü dönem yoğun bir ilgiyle karşı karşıya kalan akıllı telefon modeline ilişkin merak edilen soruları yanıtlayacağız.

Amerika Birleşik Devletleri merkezli teknoloji devi Apple tarafından üretilen iPhone 6 serisi 2014 yılının Eylül ayında satışa sunuldu. Yıllar önce piyasaya sürülen iPhone 6 Plus, sahip olduğu büyük ekran boyutu nedeniyle serinin ön plana çıkan modelidir.

Büyük ekran boyutuna sahip akıllı telefon kullanmaktan hoşlanan kişiler tarafından oldukça beğenilen cihazın özellikleri neler? 2014 yılında çıkışını gerçekleştiren bir telefonu 2024 yılında satın almak mantıklı mı? Hazırladığımız yazıda bu soruları cevaplayacağız.

iPhone 6 Plus Özellikleri

  • Ekran Boyutu: 5,5 inç
  • Ekran Çözünürlüğü: 1080 x 1920 piksel
  • Ekran Teknolojisi: IPS LCD
  • İşlemci: Apple A8
  • RAM: 1 GB
  • Depolama: 16 GB / 64 GB / 128 GB
  • Batarya: 2915 mAh
  • Arka Kamera: 8 MP
  • Ön Kamera: 1.2 MP
  • Bluetooth: 4.0
  • Ağırlık: 172 gram
  • Kalınlık: 7,1 mm

5,5 inç ekran büyüklüğüne sahip olan iPhone 6 Plus, kullanıcılarına bu ekran üzerinde 1080 x 1920 piksel çözünürlük sunuyor. Teknoloji devi tarafından satışa sunulan akıllı telefon modelinin ekranında IPS LCD paneli bulunuyor.

Gücünü Apple A8 işlemcisinden alan cihazda 1 GB RAM bulunuyor. Telefonun depolama alanı tarafında 16 GB, 64 GB ve 128 GB olmak üzere üç farklı seçenek mevcut. Böylelikle ihtiyacınıza uygun olan depolama alanını tercih edebilirsiniz.

Telefonun arka yüzeyinde 8 megapiksel çözünürlüğünde kamera mevcut. Cihazın arka tarafında konumlanan kamera 1080 piksel çözünürlükte 60 FPS ve 720 piksel çözünürlükte 240 FPS FPS video kaydı yapılabiliyor. Otomatik görüntü stabilizasyonu özelliğinin yer aldığı kamerada zamanlayıcı modu, dokunarak netleme, yüz algılama dahil olmak üzere birçok özellik bulunuyor.

Piyasaya sürüldüğü dönem kısa süre içerisinde ilgi odağı hâline gelen akıllı telefonun ön yüzeyinde 1.2 megapiksel çözünürlüğünde kamera yer alıyor. Cihazın ön kamerası 720 piksel çözünürlükte 30 FPS video kaydı yapabilme yeteneğine sahip.

Akıllı telefonun ön yüzeyinde yer alan kamera tıpkı arka kamera gibi zamanlayıcı modu, pozlama denetimi ve yüz algılama dahil olmak üzere çeşitli özelliklere sahip. Bluetooth 4.0 teknolojisini destekleyen cihaz 172 gram ağırlığında.

GPU tarafında PowerVR GX6450'nin yer aldığı telefon 158,1 x 77,8 x 7,1 mm boyutlarında. iOS 8 işletim sistemi ile birlikte gelen cihaz iOS 12.5.5 sürümüne yükseltilebiliyor. Peki, iPhone 6 Plus ne kadar fiyata satılıyor?

iPhone Çok Pahalı Diyenlere: iPhone Benzeri En İyi Telefonlar
MOBİL

iPhone Çok Pahalı Diyenlere: iPhone Benzeri En İyi Telefonlar

Yüksek fiyat etiketleri nedeniyle iPhone benzeri telefonlar hangileri sorusunun yanıtını merak ediyor olabilirsiniz. Günümüzde fiyat performans konusunda oldukça başarılı olan Android akıllı telefon modelleri bulunuyor.

iPhone 6 Plus Fiyatı Ne Kadar?

iPhone 6 Plus, 9 yıl önce piyasaya sürüldüğünden ötürü sıfır versiyonu şu anda internette bulunmuyor. Dolayısıyla şu anda internetten üzerinden yalnızca ikinci el iPhone 6 Plus bulabilmeniz mümkün.

64 GB depolama alanına sahip ikinci el iPhone 6 Plus internette 2.500 TL ile 5.000 TL civarında fiyat etiketi ile satılıyor. Söz konusu telefonun 16 GB depolama alanına sahip olan versiyonu 2.300 TL'ye bulunabiliyor. Elbette bu fiyat etiketleri zaman içerisinde değişebilir.

iPhone Yurt Dışı Fiyatları Ne Kadar? En Ucuz iPhone Nerede?
MOBİL

iPhone Yurt Dışı Fiyatları Ne Kadar? En Ucuz iPhone Nerede?

Dünyanın en çok satılan telefon markalarından olan iPhone, kimlerine göre fahiş fiyatlara satılıyor. Özellikle ülkemizdeki ÖTV vergileri sebebiyle yeni çıkan iPhone 14'ler neredeyse bir araba fiyatına alıcı buldu.

iPhone 6 Plus 2024'te Satın Alınır mı?

Sahip olduğu ekran boyutu ile dikkat çeken iPhone 6 Plus, her ne kadar iOS 12.5.6 sürümüne yükseltilebilse de bu güncelleme serinin son sürüm güncellemesi oldu. Bunun yanı sıra son zamanlarda çıkan çok kaliteli grafiklere sahip oyunlar oynamak istiyorsanız, dokuz yıl önce piyasaya sürülen telefonda donma ve kasma gibi sorunlar ile karşılaşmanız mümkün.

Kısa vadeli günlük kullanım için bir telefon arıyorsanız iPhone 6 Plus'ı tercih edebilirsiniz ancak uzun vadeli yüksek performans istiyorsanız iPhone 6 Plus pek mantıklı bir tercih olmayacaktır. Satın almaya karar verdiyseniz, şu anda internette yalnızca ikinci el iPhone 6 Plus bulunduğundan ötürü dikkat etmeniz gereken bazı hususlar mevcut.

İkinci el telefon satın alırken herhangi bir sorun ile karşı karşıya kalmamak için satıcının güvenilir olduğundan emin olmalısınız çünkü dolandırılma ihtimali bulunuyor. Satıcının güvenilir olduğundan emin olduktan sonra cihaz ile ilgili bazı önemli detaylara dikkat etmelisiniz.

iPhone 6 Plus'ın daha önce teknik servise gönderilip gönderilmediği, telefonda daha önce yazılımsal veya donanımsal bir problemin yaşanıp yaşanmadığı hakkında bilgi sahibi olmanıza imkân tanır. Bunun yanı sıra telefonunun herhangi bir yerinde çizik ve darbe gibi problemlerin olup olmadığına da dikkat etmeniz gerekiyor.

Söz konusu hususlar, ikinci el telefon satın alırken yaşanabilecek problemlerin minimum düzeye inmesini sağlayacaktır. Normalde ikinci el cihaz alırken garanti süresine de dikkat etmeniz gerekir fakat iPhone 6 Plus dokuz yıl önce piyasaya sürüldüğünden ötürü muhtemelen bu zamana kadar çoktan bitmiştir.

Her zaman güncel donanım bileşenlerine ve yazılıma sahip olan bir akıllı telefon modelini tercih etmek daha mantıklıdır. Yakın zamanda piyasaya sürülen iPhone modellerinin fiyat etiketi ise oldukça yüksek.

2023 yılında satışa sunulan iPhone 15 modelinin 128 GB depolama alanına sahip sürümü 50 bin TL civarında, iPhone 15 Plus 55 bin TL civarında, iPhone SE (2022) 28 bin TL civarında fiyata satılıyor. Android tarafında ise 2024 yılında satın alınabilecek fiyat performans telefonlar mevcut.

Yeni Asgari Ücret ile Alınabilecek Akıllı Telefon Önerileri
MOBİL

Yeni Asgari Ücret ile Alınabilecek Akıllı Telefon Önerileri

Asgari ücret ile alınabilecek akıllı telefonlar hangileri sorusunun yanıtı, yakın zamanda yeni bir mobil cihaz satın almak isteyen çoğu kişi tarafından oldukça merak ediliyor.

Bu yazıda uzun yıllar önce piyasaya sürülen iPhone modelini 2024 yılında satın alınır mı sorusu dahil olmak üzere birçok soruyu cevapladık. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR