iPhone Ekran Kilidi Şifresini Unuttum Sorunu ve Çözümü

iPhone ekran kilidi şifresini unuttum, ne yapmalıyım? iOS telefonda ekran kilidi şifresi kaldırma nasıl yapılır? Merak edilen soruları cevaplayacağız.

iPhone ekran kilidi şifresini unuttum, çözüm yöntemleri neler sorusunun yanıtını arayan iOS kullanıcıları için bir rehber hazırladık. Hazırladığımız rehberde tekrar telefona erişilebilmesine yardım edebilecek birden fazla yöntem bulunuyor.

iPhone X ile birlikte gelen Face ID, öncesinde Touch ID ve ilk iPhone’dan beri kullandığımız şifre (parola), Apple’ın kişisel verilerimizi koruma altına almamız için sunduğu güvenlik seçenekleri arasındadır.

Face ID veya Touch ID etkinleştirilmiş bir iPhone kullandıysanız, bazı koşullarda şifrenin girilmesi zorunluluğunun olduğunu biliyorsunuzdur. Peki, iPhone’unuzun yüz tanıma sistemi açılmaz veya parmak izi o anda okumazsa veya sadece şifre koymuş, şifreyi de hatırlamıyorsanız ne yapmanız gerektiğini biliyor musunuz?

iPhone Ekran Kilidi Şifresini Kaldırma Yöntemleri

  • iTunes ile iPhone'u geri yükleme
  • "iPhone'u Sil" veya "Parolanı mı Unuttun?" seçeneğini kullanma
  • Find My iPhone (Bul) hizmetini kullanma

iPhone Logosunu Gizli Düğme Olarak Kullanma Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

iPhone Logosunu Gizli Düğme Olarak Kullanma Nasıl Yapılır?

iPhone’lar her zaman ilgi çekici ürünler olmuştur. Pek çok iPhone kullanıcısı satın aldığı ürünün özelliklerine %100 hakim olamayabiliyor.

Ekran parolası unutulduğunda uygulanabilecek yöntemlerin telefondaki verilerin silinmesine neden olabileceğini de belirtmek gerekiyor.

iTunes ile iPhone'u Geri Yükleme

iPhone ekran kilidi kaldırma işlemi için uygulanabilecek en hızlı yol iTunes ile geri yüklemedir. iPhone’unuzu önceden iTunes eşzamanladıysanız ve iPhone’umu Bul’u etkinleştirmediyseniz geri yükleme işlemiyle iPhone şifresini kaldırmanız mümkün.

Tek yapmanız gereken; iPhone’unuzu bilgisayara bağlamak ve iTunes açıldığında "Geri Yükle" butonuna tıklamak. Geri yükleme tamamlandığında kurulum menüsünde “iTunes Yedeklemesinden Geri Yükle”yi seçiyorsunuz. Eğer Mac veya MacBook kullanıyorsanız Finder ile bu işlemi yapabilirsiniz.

"iPhone'u Sil" veya "Parolanı mı Unuttun?" Seçeneğini Kullanma

  • Ekran kilidi sayfasında "iPhone'u Sil" ya da "Parolanı mı Unuttun?" seçeneğine dokunun.
  • "iPhone Sıfırlamayı Başlat" seçeneğini seçin.
  • Apple Kimliği'nizin şifresini girin.
  • İşlemin tamamlanmasını bekleyin.
  • Telefon sıfırlandıktan sonra kullanmaya başlayabilirsiniz.

iOS 16 yüklü olan iPhonel'arda "iPhone'u Sil" seçeneği göründüğünü belirtelim. Bu yöntemde telefonun mobil veri erişimine veya Wi-Fi ağına bağlı olması gerekiyor.

Find My iPhone (Bul) Hizmetini Kullanma

Find My iPhone (Bul) özelliğini ektinleştirdiyseniz üçüncü bir seçeneğiniz daha var. Normalde cihazınız çalındığında veya kaybolduğunda kullanmanız gereken Find My iPhone, cihazın içeriğini silmenin en hızlı yoludur.

Bilgisayarınız veya bir mobil aygıtınızla iCloud.com üzerinden Bul özelliğini açın. Ardından iPhone'u seçip silme işlemini gerçekleştirin. Böylece iPhone’unuzun parolası kalkacaktır.

iPhone Yurt Dışı Fiyatları Ne Kadar? En Ucuz iPhone Nerede?
MOBİL

iPhone Yurt Dışı Fiyatları Ne Kadar? En Ucuz iPhone Nerede?

Dünyanın en çok satılan telefon markalarından olan iPhone, kimlerine göre fahiş fiyatlara satılıyor. Özellikle ülkemizdeki ÖTV vergileri sebebiyle yeni çıkan iPhone 14'ler neredeyse bir araba fiyatına alıcı buldu.

Bu rehberde iPhone ekran kilidi parolasını unuttum, çözümü nedir sorusunu yanıtladık. Hazırladığımız rehberimizde üç farklı yönteme yer verdik.

YORUMLAR