iPhone Hücresel Veri İndirme Sınırını Kaldırma (150 - 200 MB Üstü Oyunları İndirin!)

iPhone'da 200 MB sınırını kaldırma işleminin nasıl yapılacağını merak eden kişiler için rehber hazırladık. İşte hücresel veri indirme sınırını aşmanın yolu!

iPhone'da 200 MB sınırını kaldırma işlemi nasıl yapılır? Bu sorunun yanıtını merak eden kişiler için bir rehber hazırladık. Hazırladığımız yazıda çok sayıda iPhone ve iPad kullanıcısı tarafından merak edilen soruyu yanıtlayacağız.

iPhone'unuz üzerinden mobil ağ aracılığıyla büyük boyutlu uygulamaları indirmede sorun mu yaşıyorsunuz? Veri sınırının aşılması sonucunda yüksek ücretler ile karşılaşılmasını önlemek için böyle bir durum mevcut fakat ayarlar kısmında bazı değişiklikler yapılarak bu sorun düzeltilebilir.

Mobil veri dünyanın birçok yerinde pahalıdır ve bant genişliği tarafında genellikle bir sınır vardır. Bu sebepten ötürü Apple, hücresel veri üzerinden yüklenebilecek ya da güncellenebilecek uygulamaların ve oyunların boyutu için bir sınır koydu. Bu sınır, 200 MB olarak belirlendi.

Bazı kullanıcılar mobil veri konusunda sınırsız bir bağlantıya ya da yüksek kotaya sahip olabilir. Bu sebepten ötürü veri limiti ve ek ücret konusunda endişelenmesine gerek yoktur. Eğer mobil ağ üzerinden indirme yapmak istiyorsanız bu sınırı devre dışı bırakmanız gerekir. Peki, iPhone'larda 200 MB sınırı kaldırma nasıl yapılır?

iPhone'da 200 MB Sınırını Kaldırma Adımları

  • Ayarlar sayfasını açın.
  • iTunes & App Store'u seçin
  • Uygulama İndirme seçeneğine dokunun.
  • "Her Zaman İzin Ver" seçeneğini seçin.

iPhone kullanıcılarının yüksek boyuta sahip oyunları ve uygulamaları mobil veri üzerinden indirememesine neden olan bir 200 MB'lık bir sınır bulunuyordu. Bu sınırı aşmak için herhangi bir seçenek yoktu fakat tarih 2 veya 3 gün ileri alınarak bu sorun aşılabiliyordu.

iOS 13 ile beraber bu sınır ile ilgili bir seçenek sunuldu. Böylelikle oyunların ve uygulamaların boyutları ne olursa olsun mobil ağ üzerinden sorunsuz bir şekilde indirme işlemi yapılabilmesi mümkün hâle geldi.

Söz konusu problemi çözmek için ilk olarak iPhone'unuzda yer alan ayarlar sayfasını görüntülemeniz gerekiyor. Açılan sayfada yer alan iTunes & App Store'u seçin. Bu adımı uyguladıktan sonra "Mobil/Hücresel Veri" bölümünde yer alan "Uygulama İndirme" yazısına dokunun. Son olarak "Her Zaman İzin Ver" seçeneğini seçin.

Söz konusu adımları uygulamanız hâlinde artık herhangi bir sorun ile karşılaşmadan yüksek boyuta sahip uygulamaları ve oyunları cihazınıza hücresel veri aracılığı ile indirebilirsiniz.

Apple iPhone 15 Özellikleri ve Fiyatları
MOBİL

Apple iPhone 15 Özellikleri ve Fiyatları

iPhone 15 serisi özellikleri ve fiyatı ile dikkat çekiyor. Peki, 2023 yılında piyasaya sürülen telefon serisi dört farklı modelden oluşuyor.

Bu yazıda iPhone'da 200 MB sınırını kaldırma işleminin nasıl yapılacağını açıkladık. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

Ayrıca iPhone modellerinin yurt dışında ne kadar fiyata sahip olduğunu merak ediyorsanız iPhone yurt dışı fiyatları ne kadar sorusunu yanıtladığımız yazıya da göz atabilirsiniz.

YORUMLAR