Medikal Astroloji Nedir?

Astroloji bilimi, birçok alanda olduğu gibi sağlığa dair de önemli bilgiler sunuyor. Medikal astrolojiye dair tüm merak edilenler burada!

Normal astrolojiden farklı olarak tamamen sağlığa odaklı bir bakış açısıyla gezegenlerin hareketlerini inceleyen medikal astroloji, kişiye özel bir yol haritası sunarak sağlık alanında destekçiniz oluyor. 

Medikal astroloji denildiğinde ilk akla gelen normal astroloji olsa da bu iki kavram arasında önemli farklılıklar bulunuyor. İnsan vücudunda yer alan organların farklı gezegenlerle eşleştirildiği, bu gezegenlerin hareketleri doğrultusunda sağlık alanında kişiye özel tahminlerin yapıldığı bu alanda, astroloji haritasında yer alan evler hakkında bilgili olmak önem taşıyor. 

İşte, medikal astrolojinin ne anlama geldiği, gerçeklik payı ve bilmeniz gereken diğer tüm detaylar!

Medikal Astroloji Nedir? 

Astroloji ve tıbbın buluştuğu bir disiplin olarak bilinen medikal astroloji, gök cisimlerinin insan vücuduna olan etkilerini araştırıyor. Medikal astrolojinin doğruluğu hakkında çeşitli tartışmalar olsa da birçok insan bu konuya önem veriyor. 

Medikal astrolojinin merkezinde yer alan konu şüphesiz, insan sağlığı olarak karşımıza çıkıyor. Gökyüzünde gerçekleşen olaylar, gezegenlerin dizilimi, hareketleri gibi parametrelere bağlı olarak sağlık alanında yapılan çıkarımları kapsıyor. 

Doğum haritalarının kullanıldığı bu uygulamalarda burçlar da önemli bir rol oynuyor. Bazı burç tiplerine göre kişilerin yatkın olduğu hastalıklar değişkenlik gösterebiliyor. 

Örneğin koç burcu için migren, baş, saç ve diş hastalıklarına yatkınlıktan söz edilirken yengeç burçları için göğüs ve mide bölümlerine dikkat edilmesi öneriliyor. Aslan burcu olan kişilerde kalp ve sırt bölgeleri tehlikeye açık olarak değerlendiriliyor. Başak burçlarının ise sindirim sistemine dikkat etmesi tavsiye ediliyor. 

Terazi burçlarının böbrek taşı gibi problemlere yatkın olduğu belirtilirken akerplerde üreme organları ve rahimin hassasiyetinden söz ediliyor. Balık burçları ayak ağrıları ile ilişkilendiriliyor. Kova burcu olanlarda dolaşım sisteminde sorunlar görülebildiği söyleniyor. Yaylarda ise kas zedelenmelere karşı dikkatli olunması öneriliyor.

Medikal Astrolojinin Gerçeklik Payı Var mıdır?

Medikal astrolojide çıkarım yaparken astrolojik doğum haritanıza, genetik mirasınıza ve yaşam alışkanlıklarınıza bakılarak vücudunuzun sağlık durumu analiz ediliyor. Bu bilgiler ışığında karşılaşabileceğiniz sağlık sorunları tespit edilerek çözümler üretilmeye çalışılıyor.

Tam olarak bilimsel bir temele dayanmadığı için birçok yerde ‘sahte bilim’ olarak geçiyor. Ancak medikal astrolojinin gerçekliğine inanan kişilerin sayısı da yadsınamayacak kadar fazla.

Sık Sorulan Sorular

Uzay ve gökcisimleriyle, burçlarla veya astrolojiyle ilgilenen kişiler medikal astrolojiye de büyük bir ilgi duyabiliyor. Bu kavramı ilk defa duyan veya bir süredir takip eden kişilerin sıkça sorduğu bazı sorular ise şu şekilde sıralanıyor: 

1. Medikal Astroloji ile Normal Astroloji Arasındaki Fark Nedir?

Medikal astroloji ile normal astrolojinin her ikisinde de gezegenlerin hareketlerine ve birbirleri ile etkileşimlerine göre çeşitli analizler yapılarak bazı sonuçlara varılıyor. Ancak bu iki astroloji türü arasında odak noktası açısından bir farklılık bulunuyor. 

Normal astrolojide kişilik özellikleri ve yaşanan olaylar incelenirken medikal astroloji tamamen sağlık ile ilgili konuları hedef alıyor. Normal astrolojide günlük hayat akışına ilişkin çıkarımlar yapılırken, medikal astrolojide astrolojik unsurların sağlık üstündeki etkilerini belirlemek ve olası tedavi yöntemlerini saptamak amaçlanıyor.

2. Hangi Organ Hangi Gezegen?

Medikal astrolojide gezegenlerin her biri farklı bir organın sağlık durumunu etkileyebiliyor. Bu nedenle bazı organlar direkt olarak bazı gezegenlerle eşleştiriliyor. Vücudunuzda problem yaşadığınız bir organ için söz konusu gezegenin uzay boşluğundaki hareketleri gözlemleniyor.

Aynı şekilde öngörülen gezegen hareketlerine göre vücudunuzda oluşabilecek bazı problemler hakkında tahminler yapılabiliyor. Gezegen ve organ eşleştirmelerine baktığımızda şu şekilde bir sıralama yapmak mümkün:

  • Güneş: Kalbi, kan dolaşımını, omurilik, safra kesesi ve vücut ısısını
  • Ay: Sindirim sistemini, lenf bezlerini vücut sıvılarını
  • Mars: Kas sistemini, baş bölgesini, göz ve beyini
  • Neptün: Endokrin sistemini ve hayal gücünü
  • Jupiter: Karaciğeri, kan ve damarları
  • Satürn: Kemikler, diş, dalak, deri ve yaşlılık problemlerini
  • Uranüs: Sinir sistemini, ani olaylara verilen tepkileri, ruhsal hastalıkları
  • Plüton: Üreme organlarını, damarları
  • Merkür: Sinir ve solunum sistemini
  • Venüs: Böbrekleri ve solunum sistemini etkiliyor.

Ayrıca Ay’ın psikolojik bozukluklarla, Venüs’ün vücut güzelliğiyle, Mars’ın ameliyat ve yaralanmalarla, Uranüs’ün gebelikte yaşanan düşük olaylarıyla ilişkili olduğu iddia ediliyor.

3. Sağlık için Hangi Eve Bakılır?

Medikal astrolojide farklı ev tipleri bulunuyor. Ev tiplerinden kastedilen, astroloji haritasında yer alan evlerin kapsadığı alan olarak tanımlanıyor. Toplamda 12 evin bulunduğu kabul ediliyor. Bu evlerden;

  • Birinci ev genel kişisel özelliklere, 
  • İkinci ev maddi kaynaklara, 
  • Üçüncü ev iletişim ve kardeş ilişkilerine, 
  • Dördüncü ev aile ve kök ilişkilerine, 
  • Beşinci ev aşk ve eğlenceye, 
  • Altıncı ev sağlık ve günlük yaşama, 
  • Yedinci ev evlilik ve ortak kurulan ilişkilere, 
  • Sekizinci ev hayattaki maddi ve manevi krizlere,
  • Dokuzuncu ev dini inanç, yaratıcı ile ilişki, hayatı sorgulama gibi manevi konulara, 
  • Onuncu ev kariyer ve iş hayatına, 
  • On birinci ev arkadaşlık ve hayat hedeflerine, 
  • On ikinci ev ise psikoloji ve bilinç altına odaklanıyor.

Bu listeye göre sağlık için bakılacak evler arasında 1. ve 6. ev bulunuyor. 1. ev, genel sağlık durumu ve fiziki özellikleri temsil ediyor. 6. ev ise daha çok sağlık durumu ve hastalıklar konusunda etkili oluyor. 

Ay'a Gerçekten Gidildi Mi, Ay'a Gidilmediğine Dair Kanıtlar Neler?
İNTERNET

Ay'a Gerçekten Gidildi Mi, Ay'a Gidilmediğine Dair Kanıtlar Neler?

2. Dünya Savaşının ardından dünya için yeni bir çağ başlayacak ve bu Sovyetler Birliğinin dağılmasına kadar devam edecekti. Öyle ki bu savaş o kadar basit değildi, çünkü birçok teknolojinin gelişmesi soğuk savaşın sayesinde de oldu denilebilir.

6. evdeki gezegenlerin konumları ve hareketlerine bakan medikal astrologlar, kendisine danışan kişilerin sağlık durumlarını değerlendirerek gelecekte karşılaşabilecekleri potansiyel problemler hakkında öngörüde bulunabiliyor.

YORUMLAR