Microsoft Hesabımda Kayıtlı Cihazları Nasıl Kaldırabilirim?

Microsoft hesabınızla ilişkilendirdiğiniz bir cihazı, hesabınızdan kaldırmak istiyorsanız rehber yazımızda anlattıklarımıza göz atmak isteyebilirsiniz.

Microsoft Hesabımda Kayıtlı Cihazları Nasıl Kaldırabilirim?

Microsoft hesabınızı kullanarak Windows 8 veya 10’da oturum açtığınızda, Xbox gibi cihazlar da Microsoft hesabınızla ilişkilendirilmiş oluyor. Eğer, daha önceden Microsoft hesabınızla ilişkilendirdiğiniz fakat şu an sizin olmayan bir cihazı hesabınızdan kaldırmak istiyorsanız rehber yazımızda anlattıklarımıza göz atmak isteyebilirsiniz.

Windows 8 ve üzeri işletim sistemlerinde Microsoft hesabınızla oturum açtığınızda, ayarlarınızın senkronize edilmesi, marketten uygulama indirme gibi özellikleri kullanabiliyorsunuz. Bu şekilde kullanmakta olduğunuz bilgisayar hesabınızla bağlantılı hale geliyor. Ancak; cihazınızı sattıysanız veya artık kullanmıyorsanız, hesabınızla çok fazla cihaz ilişkilendirilmişse ya da farklı diğer durumlarda Microsoft hesabınızdan cihazları temizlemek isteyebilirsiniz.

Microsoft hesabından bir cihazı nasıl kaldırırsınız?

Hesabınızdan bir cihazı kaldırmak için internet tarayıcınızı açın ve Microsoft hesabınıza giriş yapın.

Oturum açtıktan sonra üstteki menüden Cihazlar’a ve ardından Cihazlarınız bağlantısına tıklıyoruz.

Açılan sayfada gördüğünüz gibi hesabımızla ilişkilendirilmiş cihazları görebiliyoruz. Burada bilgisayar, Xbox vb. Microsoft cihazlarını görebilirsiniz. Kaldırmak istediğiniz cihazın hemen sağında bulunan butona tıklıyoruz.

Bu cihazı kaldırmak isteyip istemediğinize dair onay sayfası açılacaktır. Bu cihazı kaldırmaya hazırım kutusunu işaretledikten sonra Kaldır butonuna basarak işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

Microsoft Surface Book ve Apple MacBook Karşılaştırması

Microsoft Office'e Alternatif Olarak Kullanabileceğiniz Ücretsiz Programlar

YORUMLAR