Microsoft Word Belgesini (.Docx) Google Dokümanlar ile Açma

Google Dokümanlar ile Word belgesi açma işlemini gerçekleştirmek isteyen kişiler için çok detaylı bir rehber hazırladık. İşte uygulamanız gereken adımlar!

Google Dokümanlar ile Word belgesi açma nasıl yapılır? Bu yazıda Amerika Birleşik Devletleri merkezli yazılım devi Google tarafından sunulan Dokümanlar hizmeti üzerinden .docx uzantılı dosyaları nasıl açabileceğinizi açıkladık. Hazırladığımız rehberde yer alan adımları uygulayarak söz konusu işlemi tamamlayabilirsiniz.

Google Dokümanlar, belgeleri çevrim içi olarak ücretsiz bir şekilde görüntülemenize, oluşturmanıza ve düzenlemenize olanak tanır. Google Dokümanlar, muhtemelen en çok kullanılan çevrim içi ofis hizmetidir.

Google Dokümanlar'ın en güzel yanı ise Microsoft Word belge dosya biçimi (.docx) ile uyumlu olmasıdır yani Microsoft Word ile oluşturulan bir belgenin düzenleme işlemini Google Dokümanlar ile de devam ettirebilmeniz mümkündür. Google Dokümanlar, çevrim içi bir hizmet olduğundan ötürü Microsoft Word’ün aksine çevrim dışı olarak kullanılamıyor.

Google Dokümanlar (Google Docs) Nedir, Nasıl Kullanılır?
İNTERNET

Google Dokümanlar (Google Docs) Nedir, Nasıl Kullanılır?

Google Dokümanlar (Google Docs) nedir, nasıl kullanılır sorularının yanıtını merak eden kişiler için detaylı bir rehber hazırladık.

Gelişmiş biçimlendirme seçenekleri isteyen kullanıcılar, Microsoft Word ile belgeyi çevrim dışı oluşturur. Bu nedenden dolayı, birçok kullanıcı belgeleri oluşturmak, düzenlemek ve daha sonra bu belgeleri Google Drive'a yüklemek için Microsoft'un Office yazılımını kullanır. Böylece kullanıcılar, belgeleri istedikleri zaman istedikleri yerden açabilir ve istediği şekilde düzenleyebilir.

Google Dokümanlar üzerinden açmak ve düzenlemek istediğiniz bir Microsoft Word belgeniz (.docx) varsa bu işlemi oldukça kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Bu yazıda, Google Dokümanlar ile docx uzantılı dosyaları nasıl açabileceğinizi öğreneceksiniz.

Google Dokümanlar ile Word Belgesi Açma Adımları Neler?

  • Web tarayıcısını açın.
  • Google Drive sitesini ziyaret edin.
  • Hesabınıza giriş yapın.
  • Sol üst köşedeki "Yeni" butonuna basın.
  • "Dosya yükleme" seçeneğini seçin.
  • Word belgesinin üzerine tıklayın.
  • Yükleme işleminin ardından belgenin üzerine sağ tıklayın.
  • "Birlikte aç" seçeneğini seçin.
  • "Google Dokümanlar" yazısına tıklayın.

Bilgisayarınızda yer alan docx uzantılı bir dosyayı açmak için Microsoft Word isimli popüler kelime işlemci programına ihtiyacınız yok. Birçok hizmet, docx dahil olmak üzere çeşitli dosya formatlarını destekler. Bu sayede söz konusu dosyayı açabilir ve düzenleme yapabilirsiniz.

Çeşitli dosya formatlarını destekleyen hizmetler arasında Google Dokümanlar da yer alıyor. Yazılım devi tarafından sunulan hizmet sayesinde docx uzantılı dosyaları çok pratik ve hızlı bir şekilde görüntüleyebilir ve düzenleyebilirsiniz. Dokümanlar  çevrim içi bir hizmettir. Bu sebepten ötürü bilgisayarınıza program yüklemenize gerek yok. 

İlk olarak web tarayıcınız üzerinden Google Drive web sitesini açın ve Google hesabınız ile oturum açın. Henüz bir Google hesabınız yoksa bir tane oluşturun. Önceden oluşturduğunuz bir Microsoft Word belgesine Google Dokümanlar üzerinden erişebilmek için ilk önce belgeyi Google Drive’a yüklemeniz gerekiyor.

Google Drive web sitesinde oturum açtıktan sonra sol üst kısımda yer alan “Yeni” butonuna tıklayın ve ardından “Dosya yükleme” seçeneğini seçin. Google Dokümanlar ile açmak ve düzenlemek istediğiniz Word dosyasını seçin ve “Aç” butonuna tıklayın. Bu işlem sonucunda seçtiğiniz Microsoft Word dosyası, Google Drive hesabınıza yüklenecektir.

Microsoft Word dosyası birkaç saniye içerisinde Google Drive hesabınızda görünecektir. Microsoft Word dosyasına sağ tıklayın ve ardından açılan pencere üzerinden “Birlikte aç” yazısına tıklayın.

Daha sonra “Google Dokümanlar” seçeneğini seçin. Alternatif olarak Microsoft Word dosyasını Google Drive hesabınıza yükledikten sonra Google Dokümanlar web sitesi üzerinden dosyaya erişebilirsiniz.

Bu yazıda Google Dokümanlar üzerinden docx uzantılı dosyaları nasıl açabileceğinizi açıkladık. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR