Motor Kullananlar İçin Faydalı Android Uygulamaları

Motosiklete binmek, bazıları için cesaret isteyen delice bir işken, bazıları içinse yemek yemek, su içmek gibi günlük bir rutin. Özellikle ülkemizde yollar gerçekten motorcular için çok tehlikeli olabiliyor. Bunun sebebi ise sadece etrafına dikkat etmeyen

Motor Kullananlar İçin Faydalı Android Uygulamaları

Motosiklete binmek, bazıları için cesaret isteyen delice bir işkence, bazıları içinse yemek yemek, su içmek gibi günlük bir rutin. Özellikle ülkemizde yollar gerçekten motorcular için çok tehlikeli olabiliyor. Bunun sebebi ise sadece etrafına dikkat etmeyen sürücüler değil, aynı zamanda yolların motosikletler için uygun bir şekilde yapılmamış olması. Özellikle uzun yola çıkmak isteyen motorcuları yollarda bir çok tehlikeler bekliyor. Fakat bunun yanında öyle de zevkli bir şey ki motora binmek, eğer seviyorsanız bu tehlikeleri göze alabiliyorsunuz.

Aynı zamanda motor, biraz da pahalı bir zevk ne yazık ki. Kasktan tutun da cekete, eldivenden dizliğe kadar bir çok koruma malzemesi gerekiyor ve bunların hepsi size yüklü bir miktarda paraya mal oluyor. Biraz da bu yüzden çok daha kıymetli oluyor motora binmek.

Ben de hem sürücü hem de artçı olarak motorla uzun ve kısa bir çok yolculuk yaptığım için bu konudan doğan ihtiyaçlara da az çok aşinayım. Örneğin artçı ve sürücünün iletişim kurmak için bir İntercom sistemine ihtiyacı var fakat bu sistemler de yine çok pahalı. Bu ise yaşadığımız sıkıntılardan sadece bir örnek. İşte bu gibi sebeplerden ötürü bizler Tamindir ekibi olarak siz motorcular için en kullanışlı Android uygulamalarını derledik.

Motorbike Riding Tips

Her şeyden önce, uzun ya da kısa yola çıkmadan önce, ister tecrübeli motor sürücüsü olun ister yeni başlıyor olun, motor sürmekle ilgili ipuçları sunan bu uygulamaya bakmadan geçmeyin. Dediğim gibi, motorla yolculuk yapmak tehlikeli olabiliyor. Bu tehlikeleri en aza indirmek ise sizin elinizde.

Bu uygulamada motorunuzu teknik anlamda tanımaktan kullanmanız gereken ekipmanlara, trafikte nasıl davranmanız gerektiğinden tehlikeli durumlarda ne yapmanız gerektiğine kadar her türlü ipucu mevcut.

Örneğin motor kullanırken her zaman düşme tehlikesi vardır. Fakat düşme tekniğini öğrenirseniz hem size hem de motorunuza en az zararla bunu atlatabilirsiniz. İşte bütün bu bilgileri sunduğundan dolayı gerçekten kullanışlı bir uygulama.

Android Intercom

Biraz önce de bahsettiğim gibi, motorcuların sürücü ve artçı arasındaki iletişimi kurması çok zor oluyor. Bu yüzden de bir Intercom sistemine ihtiyaç duyuyor. Fakat bu sistemler çok pahalı. İşte Android Intercom burada devreye giriyor.

Çok pahalı bir sisteme para vermek yerine basit ama kask ile kullanılabilen bir kulaklık ile bu işi çok daha ucuza çözebilirsiniz. Mobil internet değil Bluetooth ve WiFi kullanan uygulama ile ayrıca faturanıza da bir ücret yansımaz.

Bir telsiz ya da walkie talkie gibi iş gören uygulama ile artık motorda sesinizi duyurmak için bağırmak zorunda kalmayacaksınız.

CoPilot GPS - Plan & explore!

Motorda bir diğer en büyük ihtiyaç ise bir GPS uygulaması. Yolculuklarınızda size neredeyse kişisel asistan olacak kadar kullanışlı bu uygulama, motorla gideceğiniz adrese sizi nokta atışı şeklinde ulaştıracak.

Uygulamayı indirdiğinize bir kullanıcı hesabı alıyor, istediğiniz haritayı cihazınızda indiriyor bu sayede daha sonra internet bağlantısı ihtiyacı hissetmiyorsunuz. Yüksek kalite haritalar sunan uygulamada en önemli özellik ise birden çok durak girebilme özelliği.

Eğer siz de motorda kullanmak için çok yönlü ve kapsamlı bir GPS uygulaması arıyorsanız, bu uygulamayı indirip denemenizi tavsiye ederim.


Hava Durumu

Motorla ilgili ipuçlarını öğrendik, iletişim sorununu hallettik, harita ve rota hesaplama konusunu da çözdük. Şimdi sıra geldi hava durumuna. Bildiğiniz gibi motor kullanırken hava durumu arabaya göre çok daha fazla önem arzediyor.

Hem motorun yolda kayma ihtimalinin daha yüksek olması hem de sürücü ve yolcunun açıkta olmasından dolayı, yola çıkmadan önce veya uzun yolda, hava durumunu öğrenmek önemli bir mesele oluyor.

Meteorolojinin hazırladığı hava durumu uygulaması işinizi görecektir. Bütün şehirlerin hava tahminlerine ulaşabilir, ayrıca deniz durumu ve rüzgar, basınç gibi değerlerin durumunu kontrol edebilirsiniz.

Ulysse Speedometer

Motor kullanırken size yardımcı olabilecek kullanışlı bir diğer uygulama ise Ulysse Speedometer. Eğer siz de motorunuzla ilgili istatistik tutmayı sevenlerdenseniz, bu uygulamayı da seveceksiniz.

Bu uygulama ile motorunuzun anlık hızını, ortalama hızını, en yüksek hızını, hız limitlerini aşıp aşmadığınızı, yükseklik ve konum bilgilerinizi görebilirsiniz.

Tek yapmanız gereken uygulamayı açmak ve telefonunuz cebinizdeyken bile çalışmaya devam edecektir.

FuelLog

Bir diğer istatistik tutmayı sevenlerin beğeneceği uygulama ise FuelLog, yani yakıt tüketiminizi takip edebileceğiniz ve bununla ilgili istatistikler alabileceğiniz uygulama. Motorda uzun ya da kısa mesafelerde ne kadar yakıt tükettiğinizi görmek için mükemmel bir çözüm.

Aynı zamanda yakıt tasarrrufu yapmanın da yollarını bu uygulama ile çözebilirsiniz. Ayrıca ne kadar sürede bir yakıt aldığınızı, yakıt tüketiminizde meydana gelen değişimleri ve hatta bakım aralıklarını bile hesaplayabilirsiniz.

Kullanıcı dostu ve bilgilendirici bir arayüzle gelen uygulama ile her türlü yakıt bilgisini ayrıntılı bir şekilde görebileceksiniz.

Trapster

Trapster, dünyaca ünlü ve popüler bir radar uygulaması. En yakın hız ve kırmızı ışık radarlarının nerelerde olduğunu tespit etmekle kalmaz, GPS desteği ile radara yaklaştığınızda sizi uyarır. Ayrıca hız limitini de gösterir.

Trapster, kullanıcı deneyimine bağlı bir uygulama olduğundan kullanıcıların gönderdikleri bilgiler üzerine oluşuyor. Yani siz de isterseniz kullanmakla kalmayıp katkıda bulunabilirsiniz.

Tabi ki bu demek olmuyor ki, hız sınırlarını aşın. Özellikle motorcular olarak bu konuya çok dikkat etmenizi ve radara yakalanmamak için değil, kendi hayatınızı tehlikeye atmamak için hız sınırlarını aşmamanızı tavsiye ederim.

Brightest LED Flaslight

Motorcular için gerekli uygulamalara neden LED ışık uygulaması koyduğumu düşünüyor olabilirsiniz. Aslında bu uygulama da motorcular için hayat kurtarıcı olabilir. Nasıl mı?

Çok karanlık yerlerde motorunuzla yolculuk yaparken yolu göremeyebilirsiniz. Veya karanlık bir yerde konaklamak zorunda kalabilirsiniz. Yine motorunuz bozulabilir. Ya da motorunuzun farları da bozulabilir. Dolayısıyla aslında LED uygulaması, her motorcunun sahip olması gereken bir uygulama.

Bu sebeple bir iki dokunmayla açabileceğiniz ve kullanabileceğiniz, hem düz hem de kesik kesik yanma özelliğine sahip bu uygulamayı indirip denemenizi tavsiye ederim.


TripIt Travel Organizer

Yolculukla ilgili teknik detayları hallettiğimize göre artık sosyal yönlü uygulamalara gelebiliriz. TripIt Travel Organizer, adı üzerine, bir yolculuk planlama uygulaması. Motorunuzla çıktığınız uzun seyahatlerinizde çok işinize yarayacak bir uygulama.

Hem yolculuklarınızı organize edebilecek, hem yolculuk esnasında notlar alabilecek hem de arkadaşlarınızla paylaşmanızı sağlayabilecek bir uygulama arıyorsanız, TripIt tam size göre diyebilirim.

Google Calendar'la da senkronize olabilen uygulamada aynı zamanda hava durumu göstergesi, haritalar ve yol tarifi özellikleri de yer almakta. Bu sebeple de çok kapsamlı bir uygulama olmuş.

First Aid – American Red Cross

Bu uygulama aslında, inşallah hiç ihtiyacınız olmaz, denebilecek uygulamalardan bir tanesi. Fakat özellikle motor kullanıyorsanız, kesinlikle sahip olmanız gereken bir uygulama. İlk yardım konusunda bilgiler ve videolar içeren uygulama ile hayat kurtarmak sizin elinizde.

Türkçe desteği olmasa dahi içerisindeki görseller, videolar ve animasyonlar ile her türlü ilk yardımın nasıl yapılacağını görebiliyorsunuz.

Acil bir durumla karşılaşırsanız ve ilk yardım yapmanız gerekirse donup kalmamanız için bu uygulamanın gerçekten iş göreceğine inanıyorum.

YORUMLAR