Netflix’e Türkçe Altyazı Desteği Nasıl Eklenir?

Dünyanın en popüler dijital yayın hizmetlerinden bir tanesi olan Netflix'e Türkçe alt yazı ekleme nasıl yapılır? İşte bu işlem için uygulamanız gereken adımlar!

Netflix seçilmiş bazı içeriklerinde Türkçe alt yazı desteği veriyor. Ancak bunu tam anlamıyla bütün bir halde yapmıyor. Netflix Türkçe alt yazı desteği şimdilik 20 kadar üründe mevcut. Peki, Netflix'e Türkçe alt yazı ekleme nasıl yapılır? Bu yazıda merak edilen soruyu yanıtlayacağız.

Veri tabanında on binlerce film ve dizi barındıran Netflix gibi bir kütüphane için bu rakam elbette çok az. Peki, dünya genelinde çok büyük bir popülerliğe sahip olan dijital yayın platformuna kendi çabalarımızla Türkçe alt yazı desteği nasıl ekleriz? Aslında birkaç Chrome tarayıcı eklentisiyle bu sorunu ortadan kaldırmak mümkün.

Netflix’in Türkçe alt yazı desteği vermeden yoğun bir şekilde Türkiye’de üye kazanması çok da mümkün görünmüyor. Şimdiden Netflix Türkiye’de haberlerinin çoğunun altında "neden Türkçe alt yazı desteği olmayan bir hizmete o kadar para verelim?" yorumları dolaşıyor.

Netflix Amerika Şovları ve Filmleri Türkiye'de Nasıl İzlenir?
YAZILIM

Netflix Amerika Şovları ve Filmleri Türkiye'de Nasıl İzlenir?

Türkiye'den Netflix Amerika içerikleri izleme işleminin nasıl yapıldığını merak eden internet kullanıcıları için detaylı bir rehber hazırladık.

Diğer yandan, üçüncü parti yazılım ve eklentilerle Netflix’e Türkçe alt yazı desteği almak için zahmete girmek istemeyen ve böyle bir hizmeti Türkçe yayın yapan sitelerden almanın son derece zahmetsiz ve kolay olduğunu savunanlar da var.

Ancak Netflix’in kurumsal kalıcılığı amatör girişimler karşısında kesinlikle daha güçlü. Üstelik Netflix Nedir, Nasıl Kullanılır? isimli makalemizde de anlattığımız gibi 130 ülkede birden yayına başlayan bir eğlence ağının birden bire tüm hizmetlerini vermesini beklemek yanlış. Zaten ilk 30 gün bedava olan Netflix’e bir şans vermek gerek diye düşünüyorum.

Netflix’e Türkçe Alt Yazı Ekleme Nasıl Yapılır?

  • Super Netflix eklentisini indirip kurun.
  • Subflicks sitesini ziyaret edin.
  • Alt yazı dosyasının srt uzantısını DFXP formatına dönüştürün.
  • Netflix'ten içeriği açın.
  • En üstteki konuşma baloncuğuna tıklayın.
  • Daha önceden DFXP olarak dönüştürdüğümüz dosyayı bulup seçin.

Bir Chrome eklentisi olan Super Netflix’e ihtiyacınız olacak. Bu eklentiyi Chrome’a kurduktan sonra her hangi bir alt yazı sitesinden bulacağınız alt yazı dosyasını Netflix’teki seçtiğiniz filme senkrolayacak Subflicks web sitesi de bir kenarda açık bulunmalı.

Subflicks web sitesinde daha önceden siteye eklenmiş ve senkronlanmış Türkçe alt yazıları da bulmanız mümkün. Aramanızda fayda var.

Super Netflix Chrome’dan başka bir tarayıcı da çalışmıyor. Bu yüzden Chromium tabanlı tarayıcıları tercih etmek mantıklı olur. Bulduğunuz alt yazı dostyalarının .srt olan uzantılarının DFXP formatına dönüştürülmesi için SubFlicks’i kullanmak gerekiyor.  Bu noktada alt yazılarınızı aynı site üzerinden senkronlayabiliyorsunuz.

Netflix ekranının üzerinde sağ kenarda Super Netflix’in eklenti komutlarını gördüğünüz zaman artık filminize Türkçe alt yazı eklemenin zamanı gelmiş oluyor.

En üstteki konuşma baloncuğunu seçtiğinizde daha önceden DFXP olarak dönüştürdüğümüz dosyayı, kaydettiğimiz klasörde bulup seçmemiz yeterli oluyor. Senkron durumunu buradan yeniden düzenlemek de mümkün.

Netfilix'e Türkçe alt yazı desteği zaman içinde sağlanacak. Bu noktada, veri tabanı kısıtlı ve alt yazı desteği zayıf olan Netflix’e üye olmak için henüz erken olduğunu düşünenlere hak vermemek elde değil. Ancak Netflix kalitesinde yayın yapan ve daha profesyonel alt yazı hizmeti veren site bulmak da kolay değil.

Üstelik bunların kanun dışı yayın yapan siteler olduğunu da hatırlamak da fayda var.  Ancak Türkiye’de "bedava sirke baldan tatlıdır" mantığı ağır bastığından genel davranış modeli de kendini belli ediyor.

Netflix yatırımını küresel olarak yaptığı için Türk kullanıcılar şimdilik şirketin çok odağında olmayabilir. Ancak önümüzdeki aylarda belli bir istikrar sağlayarak beklentileri karşılayacaktır. 

YORUMLAR