Python ile Hesap Makinesi Nasıl Yapılır?

Python ile hesap makinesi yapımı, yazılım dünyasına yeni adım atan kişiler tarafından oldukça merak ediliyor. Peki, Python hesap makinesi kodları neler?

Python, hesap makinesi yapımı dahil olmak üzere uygulama geliştirme, oyun yapımı, günlük görevler oluşturma ve dahasının yapılabilmesine olanak tanıyor. Peki, yaygın olarak kullanılan ve diğerlerine kıyasla daha kolay bir programlama dili olan Python ile hesap makinesi nasıl yapılır?

Çok amaçlı bir dil olan Python'da basit bir hesap makinesi geliştirmek, yazılım dünyasına yeni adım atan kişiler için harika bir projedir çünkü bu süreç, kullanıcı girişinden koşullu ifadelere kadar bazı temel programlama kavramlarını içerir.

Klasik bir başlangıç projesi olan hesap makinesi, nispeten kısa bir sürede tamamlanabilir. Bu da onu daha karmaşık programlar hazırlamak ve yazılım geliştirmenin diğer alanlarını keşfetmek için harika bir basamak hâline getirir.

En popüler programlama dillerinden biri olan Python nedir sorusunun yanıtını öğrendiyseniz hesap makinesi kodları neler sorusunun yanıtını merak ediyor olabilirsiniz. Bu rehberde söz konusu yazılımın hazırlanabilmesi için hangi kodların yazılması gerektiğini açıkladık.

Python Hesap Makinesi Yapma (Python Hesap Makinesi Kodu)

sayı_1 = int(input("Sayı Gir")) #tamindir değer  atamamamız ve kullanıcıdan veri çekmek gerekiyor.

islem = input("İşlem Gir:") #kullanıcılar işlem girmesi gerekiyor ve kullanıcıdan bu işlemi çekmek için input komutunu kullanıyoruz.

sayı_2 = int(input("Sayı 2’yi Gir")) #hesap makinesi için kullanıcıdan ikinci bir değer almak gerekiyor.

toplama = sayı_1 + sayı_2 

cıkarma = sayı_1 - sayı_2

carpma = sayı_1 * sayı_2

bolme = sayı_1 / sayı_2

if islem == "+": #tamindir kullanıcıdan gelen veri toplama ise yukarıda bulunan toplama fonksiyonunu ekrana yazacaktır.

  print(toplama) #print işlemi olmadan yapılan işlem ekranda çıkmaz.

if islem == "-":

  print(cıkarma)

if islem == "*":

  print(carpma)

if islem == "/":

  print(bolme)

else: #bu işlemlerin hiçbiri gerçekleşmez ise aşağıdaki yazıyı ekrana çıkart anlamına gelmektedir. 

  print("Hatalı işlem")

print(sayı_1, sayı_2) #tamindir işlemin ekranda görülmesi için ilk olarak "sayı_1 ve sayı_2" değerlerini ekrana yazdırmak gerekiyor ki program kullanıcıdan veri alsın.  

Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra basit bir şekilde Python hesap makinesi yazabilirsiniz. Bu sayede programlamanın adımlarını tek tek öğrenebilir ve hesap makinesi kodunu daha da geliştirebilirsiniz. Örneğin bu kodların için bir döngü koyabilir ve Python hesap makine programını sonsuz bir şekilde çalıştırabilirsiniz.

Python Hesap Makinesi Kodları Nasıl Çalıştırılır?

Hesap makinesi kodlarını yazmak ve girilen kodları çalıştırmak için kullanabileceğiniz Pycharm, Spyder, Vim ve VS Code dahil olmak üzere pek çok program bulunuyor. Bu programlar arasından birini indirip yükleyebilir ve rehberimizde bulunan kodları kullanarak kolayca hesap makinesi yapabilirsiniz.

Söz konusu programlar aracılığıyla yalnızca hesap makinesi değil, pek çok yazılım da geliştirebilirsiniz. Bunun için yazılım dilinin mantığını öğrenmeniz büyük bir öneme sahiptir.

Yazılım Mühendisi Nedir? Nasıl Olunur? Maaşı Ne Kadar?
YAZILIM

Yazılım Mühendisi Nedir? Nasıl Olunur? Maaşı Ne Kadar?

Yazılım mühendisi nedir, kime denir, nasıl olunur, ne yapar, maaşları ne kadar? Bu tür sorular özellikle yazılım mühendisliği ile yakından ilgilenmeye başlayan, iyi bir yazılım mühendisi olmak için nereden başlayacağını merak eden kişilerden gelmektedir.

YORUMLAR