Realme C21Y Özellikleri ve Fiyatı

TÜV Rheinland Yüksek Güvenilirlik Sertifikalı telefon Realme C21Y’nin özellikleri nelerdir? İşte Realme’nin giriş segmentli Realme C21Y!

2021 yılında kullanıcısı ile buluşmaya başlayan Realme C21Y, markanın sevilen telefon modeleri arasında yer alıyor. Ekonomik fiyatlı bir telefon almak isteyenlerin tercihleri arasına giren C21Y, özellikleri ve fiyatı ile ön plana çıkıyor.

Android 11 (R) işletim sistemine kadar yükseltilebilen cihaz, öğrenciler için vergisiz telefonlar listesinde de yer alıyor. Biz de Realme C21Y'nin tüm özelliklerini inceledik ve almayı düşünenler için bir rehber hazırladık.

Realme C21Y Özellikleri

  • İşlemci: Unisoc T610
  • Ekran: 1600 x 720 piksel çözünürlüklü 6.5 inç HD+ ekran
  • Yazılım: Android 11 tabanlı Realme UI 2.0
  • Ön kamera: 5 MP
  • Arka kamera: 13+2+2 Megapiksel
  • Pil: 5.000 mAh
  • Depolama: 32/64 GB
  • RAM: 4 GB

Realme C21Y; 13 MP ana kamera, 2 MP siyah-beyaz odaklı sensörler ve 2 MP makro kameradan oluşuyor. Cihaz kullanıcıları, 13 MP ana kamerayla parlak ve keskin fotoğraflar çekme imkanına sahiptir.

Cihazın 2 MP makro sensörleri de ayrıntılı ve yakın çekimlerin gerçekleşmesini sağlıyor. Ayrıca 5 MP de ön kamerası bulunuyor. Realme C21Y’nin kamera sistemi, “Süper Gece Manzarası” ve “Chroma Boost” modlarından oluşuyor.

Süper Gece Manzarası modu sayesinde ışığın az olduğu yerlerde dahi muhteşem fotoğraflar çekilebiliyor. Chroma Boost, yapay zekayla güçlendirilmiş bir moddur. Canlı renklerle fotoğraf çekimlerinin gerçekleşmesini sağlıyor. Ayrıca cihazla Ağır Çekim Video Kaydı ve 1080P Video Kaydı da yapılabiliyor.

Cihaz, 5.000 mAh kapasiteli bataryadan oluşuyor. Bu batarya, telefonun uzun süre şarjının bitmemesini sağlıyor. Aynı zamanda cihazda Süper Güç Tasarruf Modu da var. Süper Güç Tasarruf Modu, telefonun şarjı azalmaya başladığında devreye giriyor. Telefonun şarjı azalsa dahi bir süre daha kullanılmasını sağlıyor.

Realme C21Y, çentikli bir ekrana sahiptir. Bu ekran, 1600 x 720 piksel çözünürlüklü 6.5 inç HD+ özellikli olarak tasarlanmıştır. Geniş görünüme sahip olan ekran üzerinden kullanıcılar, akıcı video izleme ve oyun oynama deneyimi yaşayabilir.

Cihaz gücünü, Unisoc T610 işlemcisinden alıyor. Unisoc T610 işlemci, 8 çekirdekten oluşmaktadır. İşlemci; 6 adet 1.8 GHz ARM Cortex-A55 çekirdek ve 2 adette 1.8 GHz ARM Cortex-A75 çekirdeğe sahiptir. Ayrıca cihaz, 4 GB RAM ve 64 GB depolama alanından oluşmaktadır. Cihazda microSD kart desteği de bulunuyor.

Telefonun diğer kullanışlı özelliklerinden birisiyse hızlı parmak izi okuyucusuna sahip olmasıdır. Hızlı parmak izi okuyucu, telefonun güvenli şekilde kullanımını sağlıyor. Telefonda çift SIM kart yuvası da bulunmaktadır. Cesur çapraz tarama tasarımlı telefon şık görüntüsüyle dikkat çekiyor. Üzerinde parmak izi bırakmayacak şekilde tasarlanmıştır.

Realme C21 Özellikleri Neler? 2024'te Satın Alınır mı?
MOBİL

Realme C21 Özellikleri Neler? 2024'te Satın Alınır mı?

Realme C21 özellikleri, yeni bir akıllı telefon satın almak isteyen pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, yıllar önce satışa sunulan C21 modeli 2024'te satın alınır mı? Bu rehberde söz konusu telefona dair merak edilen bazı soruları cevaplayacağız.

Realme C21Y Fiyatı

Mavi ve siyah renk seçenekleriyle piyasaya sunulan Realme C21Y, TÜV Rheinland Akıllı Telefon Yüksek Güvenilirlik Sertifikası’nı geçen ilk akıllı telefondur. Bu da cihazın kullanım ömrünün uzunluğunu ve kalitesini net şekilde ifade etmektedir. Cihaz, kullanıcılarına 4.500 - 5.000 TL arasında online teknoloji marketlerinde satılıyor.

YORUMLAR