Safari'de Favicon Nasıl Etkinleştirilir?

iOS 12 sürümüyle birlikte gelen yeniliklerden biri olan Safari favicon özelliğini nasıl etkinleştirebileceğinizi anlatıyoruz.

Safari'de Favicon Nasıl Etkinleştirilir?

iOS 12 sürümünde gelen yeniliklerden biri de internet tarayıcısı uygulaması olan Safari’ye geliyor. Favicon yani web sitesi simgelerini görebileceğiniz bu özelliği nasıl etkinleştireceğinizi bilmiyorsanız, bu rehberimizde Safari’de favicon nasıl etkinleştirilir? Adım adım anlatıyoruz.

Favicon’lar, web sitelerini temsil eden küçük simgelerdir. Hemen hemen her web sitesini ziyaret ettiğinizde, tarayıcınızın sekme listesinde veya yer imleri çubuğunda bu simgeleri görebilirsiniz. Safari’de bu özelliği aktif etmek için ne yapmamız gerektiğini gelin birlikte inceleyelim.

Safari’de Favicon Nasıl Etkinleştirilir?

Safari’nin son sürümünü kullanabilmek için öncelikle iOS 12 güncellemesini yapmış olmanız gerekiyor. Eğer hala yapmadıysanız; Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme adımlarını izleyebilirsiniz.

safari favicon etkinleştirme

Favicon etkinleştirmek için Ayarlar > Safari adımlarını izliyoruz. Sayfayı aşağı kaydırarak Genel başlığı altındaki Simgeleri Sekmelerde Göster seçeneğini aktif hale getiriyoruz.

safari favicon görünümü

Yaptığınız ayarın sunduğu yenilikleri görmek istiyorsanız, Safari’de web sitelerini ziyaret ederek site başlığının hemen soluna bakabilirsiniz. Karşılaştırma yapabilmeniz açısından yukarıdaki ekran görüntüsünü inceleyebilirsiniz.

Mac için Safari’de Favicon Nasıl Etkinleştirilir?

Mac kullanıcısıysanız, Safari tarayıcısında favicon özelliğini kullanabilmek için MacOS High Sierra’nın son sürümlerini kullanmanız yeterli oluyor. App Store’da Safari 12 güncellemesini yaptıktan sonra Safari > Tercihler > Sekmeler adımlarını izliyoruz ve Sekmelerde Web Sitesi Simgelerini Göster seçeneğini işaretliyoruz.

iPhone ve iPad'de Önbellek Nasıl Temizlenir?
NASIL YAPILIR

iPhone ve iPad'de Önbellek Nasıl Temizlenir?

iPhone ve iPad'de depolama alanı dolmak üzereyse, bunun nedeni önbellek olabilir. Kullandığınız uygulama sayısı fazla olduğunda bilgilerin depolanması için cihazınızda daha fazla depolama alanı gerekiyor.


iPhone ve iPad'de DNS Değiştirme
MOBİL

iPhone ve iPad'de DNS Değiştirme

Merhaba sevgili Tamindir takipçileri, bildiğiniz üzere DNS değiştirme işlemi internet üzeirndeki engelleri aşmak için sıkça başvurduğumuz bir yöntem.

YORUMLAR