Samsung Ekrandaki Yeşil Çizgi Nasıl Düzeltilir?

Android cihazlarda ve özellikle Samsunglar'da sık karşılaşılan sorunlardan birisi: Ekrandaki yeşil dikey çizgi! İşte, yeşil çizgi sorunu için çözüm rehberi!

Android işletim sisteminin kurulu olduğu cihazlarda bazı problemler kullanıcıların deneyimini olumsuz yönde etkiliyor. Samsung kullanıcılarının çözümünü merak ettiği bu sorunlardan biri de ansızın ekranda beliren yeşil dikey çizgi olarak karşımıza çıkıyor.

Peki, Samsung cihazlarda görülen yeşil çizgi sorunu nasıl çözülür? Ekranda çıkan bu çizgiden kurtulmak için ne yapmalısınız? İçeriğimizde Samsung yeşil çizgi nasıl düzeltilir diye merak edenleri aydınlatacak bir rehber sunuyoruz!

Android Telefon Hafıza Kartını Görmüyor Sorunu ve Çözümü
MOBİL

Android Telefon Hafıza Kartını Görmüyor Sorunu ve Çözümü

Akıllı telefonlarımızın depolama alanlarını genişletmenin en pratik ve uygun fiyatlı yollarından birisi olan Micro SD kartlar, günümüzde pek çok kullanıcı tarafından tercih ediliyor.

Samsung Ekranda Yeşil Çizgi Neden Olur?

Samsung cihazlarda ortaya çıkan yeşil çizgi sorununun aslında Android tabanlı başka marka telefonlarda da görüldüğü belirtiliyor. Bu çizgiyi nasıl ortadan kaldıracağınıza geçmeden önce çizginin oluşmasının altında yatan nedenleri irdelememiz gerekiyor.

Yeşil çizgi sorunu yazılımsal bir sebepten dolayı ortaya çıkıyor olabilir. Bazen de donanımsal sıkıntılar ekranınızda böyle bir çizgi oluşmasına neden olabilir. Örneğin, ekran filmi veya ekranda görülen hasarların ardından bu çizgi oluşabilir.

Birkaç basit adımda bu yeşil çizgiden tamamen kurtulmanız mümkün. İşte, sırasıyla izlemeniz gereken adımlar!

Samsung Ekranda Yeşil Çizgi Sorunu Nasıl Çözülür?

Yazılım kaynaklı bir sorun olup olmadığını anlamak için ilk olarak telefonunuzu yeniden başlatmanız önerilir. Ardından cihazınızda yüklü olan uygulamaları kontrol etmenizde fayda vardır. Çünkü bazı uygulamalara bulaşan virüsler cihazınızda bu tip sorunlar ortaya çıkarabilir.

Bunun için telefonunuzun ayarlar bölümünden uygulamalar menüsüne gidip yüklenen uygulamaları inceleyebilirsiniz. Tüm bunlara rağmen yeşil çizgi sorunu çözülmediyse telefonunuzu fabrika ayarlarına döndürmeyi deneyebilirsiniz.

Bu işlem sırasında cihazda bulunan kişiler, fotoğraflar, sesler, videolar gibi içerikleriniz silineceği için öncesinde yedekleme yapmanız tavsiye edilir. Fabrika ayarlarına dönmek için ayarlar menüsünden ‘yedekle ve sıfırla’ seçeneğini bulup ‘fabrika veri sıfırlama’ başlığındaki yönlendirmeleri izlemeniz gerekir.

En son telefonu sıfırlama seçeneğine geldiğinizde ‘her şeyi sil’ derseniz tüm verileriniz silinecek ve cihazınız sıfırlanmış olacaktır. Fabrika ayarlarına dönmenize rağmen yeşil çizgi ekranda duruyorsa büyük ihtimalle donanım kaynaklı bir sorun yaşıyorsunuzdur. 

Donanım kaynaklı sorunları tespit etmek için öncelikle ekran filmini söküp filmi çıkarınca çizginin hala orada olup olmadığını kontrol edin. İkinci adımda ekranı sökmeniz gerekebilir. Ekran yüzeyinde oluşan çatlaklar ve bağlantılardaki zayıflıklar bu çizginin oluşmasını tetikleyeceği için gerekli kontrolleri sağlayarak ilerleyebilirsiniz.

En İyi Samsung Telefon Modelleri - 2024
MOBİL

En İyi Samsung Telefon Modelleri - 2024

2024 yılında satın alabilecek en iyi Samsung telefonlar hangileri? Bu sorunun yanıtını merak eden kişiler için birbirinden başarılı akıllı telefon modellerinin yer aldığı bir liste hazırladık.

Hala çözüme ulaşmadıysa konu ile ilgili teknik destek talebinde bulunabilirsiniz.

YORUMLAR