Samsung Galaxy Note 5'ten 5 Süper Özellik

Samsung Galaxy Note 5 özellikle profesyonel iş hayatında kullanılabilecek uygulama ve özelliklerle donatılmış.

Samsung Galaxy Note 5'ten 5 Süper Özellik

Samsung Unpacked 2015 etkinliğinde Galaxy Note 5’i tanıttı. Şimdiye kadar konuşulan beklentileri de boşa çıkarmadı. 5.7 inç büyüklüğünde Super AMOLED ekran ve 2560 x 1440 çözünürlükle gelen Samsung Galaxy Note 5’in birçok özelliği var. Ancak bunlardan 5 tanesi en çok öne çıkanlar olarak gösterilebilir.

Samsung Galaxy Note 5 özellikle profesyonel iş hayatında kullanılabilecek özellikleriyle tercih edilebilecek bir phablet. Ancak elbette cihazı sadece profesyonel iş hayatımız için sınırlamak Samsung Galaxy Note 5'e haksızlık olur.

1-Daha Esnek "Air Command" özelliği

Air Command S Pen için kullanılan son derece faydalı bir özellik. Samsung S Pen kullanan tüm cihazlarında Air Command özelliğini bulunduruyor. Galaxy Note 5 elbette yeni nesil bir Air Command teknolojisine sahip. Galaxy Note 5 ile Air Command ile kullanabileceğiniz 5 farklı uygulama geliyor. Bunlardan bazıları favoriniz olabilir.

2-"Screen off" not defteri

Samsung Galaxy Note 5’in en etkileyici özelliklerinden biri ekranı çalışmıyorken üzerine not alınabilmesi. Bu özelliğini de “Screen off Memo” adı verilmiş. Özellikle acelesi olanlar veya anında ilham gelenler bu özellikten kolayca faydalanarak akıllarına gelen hiçbir şeyi kaçırmayacaklar. 

3-YouTube Canlı Yayın

Persicop’un ya da Meerkat’ın pabucunu dama atan bir uygulama da Galaxy Note 5’e dahil edilmiş. Bu uygulamanın adı YouTube Live Broadcast. Eğer bir YouTube kanalına sahipseniz artık Galaxy Note 5 kullanarak canlı yayınlar yapabilirsiniz. Eğer bir YouTube kanalınız yoksa mutlaka kendinize bir kanal açmak isteyeceksiniz. Üstelik siz YouTube’da canlı yayın yaparken takipçilerinizin bir yan uygulama kullanmalarına da gerek yok.  

4-PDF entegrasyonu

Samsung Galaxy Note 5, PDF dokümanları takip etmek, hatta üzerlerinde not alıp değişiklik yapmak için 3’üncü parti uygulamalara gerek duymuyor. PDF önizleme ve düzenleme özellikleri sayesinde bunu başka uygulamalara gerek kalmadan da yapabiliyorsunuz. Bu özelliği hem öğrencilerin, hem de profesyonel kullanıcıların sıklıkla kullanıbilmesi mümkün. 

5-Parmak izi tarayıcısı

Şimdilik ülkemizde banka işlemlerine fazla entegre olamamış bu sistem aslında geleceğin güvenlikli ödeme sistemleri arasında yer alıyor. Biyometrik güvenliğin zaman içinde daha çok tercih edilecek olmasından dolayı, Samsung Galaxy Note 5’ de bu teknolojik gelişmeye kendini hazırlamış. Samsung Galaxy S6 serisinde başlayan bu teknolojik entegrasyon Galaxy Note 5 ile devam ediyor. 

Çoklu görev (multi tasking) işlemlerinin altından kolayca kalkabilmesi için güçlü bir donanıma sahip olan Samsung Galaxy Note 5, 4GB RAM ile daha hızlı bir performans vaat ederken  buna ek olarak 8 çekirdekli Cortex A53 çekirdekten oluşan Exynos 7420 işlemci kullanıyor.

Samsung Galaxy Note 5 ve Galaxy S6 Edge Plus Tanıtıldı. İşte Detaylar!

Galaxy Note 5, Galaxy Note 4 ve Galaxy Note 3 Karşılaştırması

YORUMLAR