Sanal Kart Sahibi Olmanın Kolay ve Ücretsiz Bir Yolu Var!

Kredi kartınız olmadan da sanal kart sahibi olabilirsiniz.

Sanal Kart Sahibi Olmanın Kolay ve Ücretsiz Bir Yolu Var!

İnternetten alışverişin vazgeçilmez ödeme yollarından biri olan kredi kartının, güvenli alternatifi olan sanal karta sahip olmanın kolay bir yolu var.E-ticaret sektörü geçmişe nazaran gelişimini hızla sürdürmekte ve insanlar artık büyük ölçüde internet üzerinden alışverişi tercih eder durumda. Hal böyle olsa da “İnternetten alışveriş yapanları dolandırıyorlarmış” fobisi, ön yargısı hala sona ermiş değil. Haliyle pek çok internet kullanıcısı, kredi kart numarasını web sitelerine girmekte haklı olarak tereddüt ediyor. Bu soruna deva niteliğinde olan sanal kart hizmeti ise ekseriyetle sadece kredi kartı sahibi olan müşterilere tahsis ediliyor.

Tıpkı benim gibi kredi kartına sadece internet alışverişinde ihtiyaç duyan kişiler; tek bir ihtiyaç için kredi kartı sahibi olma külfetinin altına girmek istemeyebiliyor. Fakat Garanti, vadesiz hesabı olan herkese sanal kart imkânı sunarak tabiri caizse imdada yetişiyor. Sanal kart, fiziksel olarak var olmayan limitini sizin belirdiğiniz bir güvenli bir karttır. Ödeme yapacağımız sanal posların isteyeceği kart numarası, son kullanım tarihi, CVV kodu gibi bilgileri ise Garanti İnternet Bankacılığı sanal kart sayfasından görüntüleyebiliyorsunuz. Tek yapmanız gereken kimliğinizi alarak bir Garanti şubesine gitmek. Hesap açılış işlemi “Müşteri Hizmetleri” departmanı tarafından yapılıyor. 26 yaşın altındaysanız hesap işletim ücreti derdi olmayan “harçlık hesabı” açtırabiliyorsunuz. Aynı gün içerisinde internet bankacılığı hizmetinizde aktif ediliyor.

Hesap açılış işlemleriniz tamamlandıysa artık sanal kartınızı kullanmaya başlayabilirsiniz. İlk önce internet bankacılığına giriş yapın.

Ardından Kartlar Menüsünden “Sanal Kartlar” seçeneğini tıklayalım. Karşımıza böyle bir menü çıkacak. Kart Bilgileri kısmına tıklayarak kart numarası, CVV kodu gibi bilgilere ulaşmamız mümkün. Para Aktarımı kısmından ise sanal kartımıza limit belirleyebiliriz. Örneğin 100 Tl’lik bir alışveriş yapacaksanız 100 Tl limiti belirlersiniz ve risk faktörü ortadan kalkmış olur.

Oluşturduğumuz bu kart ile Paypal hesabınızı da onaylı hale getirebileceğinizi hatırlatmakta fayda var.

İnternette Güvenli Alışveriş Nasıl Yapılır?

YORUMLAR