Telefon Çizikleri Nasıl Geçer İnfografiğimize Göz Atın

Tamindir ekibi olarak derlediğimiz bu yöntemleri kullanarak mobil cihazlarınızın ekranlarında oluşan çizikleri giderebilirsiniz.

Telefon Çizikleri Nasıl Geçer İnfografiğimize Göz Atın

Akıllı telefonlar ve tabletler son teknoloji ürünü bileşenlerle donatılmış olsalar da sürekli kullanıma bağlı olarak zamanla çizikler oluşabiliyor.

Zaten cam hem ağır hem de yıpranmaya karşı hassas bir madde. Dolayısıyla mobil cihazların ekranlarında kullanılması pek de akıl karı görünmüyor. Bunun bir de daha kötüsü var! Bazı üreticiler maaliyetleri düşürmek adına plastik ekranlar kullanıyorlar ve sonuç tam bir hüsran.

Özellikle kullanım deneyimini sekteye uğratmamak için herhangi bir kapak veya koruma kılıfı kullanmayanların mobil cihazları dış dünyanın olumsuz etkilerinden daha çok etkileniyor. Son yıllarda çıkarılan akıllı telefon ve tabletler geçmişte kullandığımız cihazlardan daha komplike daha entegre bileşenlerden oluştukları için hasar gören bir parçayı değiştirmek çok daha masraflı ve pahalı.

Hal böyle olunca akıllı telefonların ve tabletlerin hayati parçalarından olan ekranları korumanın önemi daha da hissedilir bir hale geliyor. Firmalar her ne kadar Gorilla Glass gibi üstün ekran teknolojileri kullanıyor olsalar da anahtarınızla aynı cepte taşıdığınız telefonunuzun kaderinde bol çizikli bir ekrana sahip olmak var.

Tamindir ekibi olarak ekran çiziklerinden kurtulmak isteyen kullanıcıların başvurabilecekleri bir dizi yöntemi derledik. Söz konusu yöntemler ve tavsiyelerin bazıları yüksek dikkat ve tecrübe gerektiriyor. Bu noktada belirtmeliyiz ki cihazınızı sıfır gibi yapacak çok fazla seçenek yok. En azından çiziklerin görünümünü bir nebze de olsa azaltma şansına sahipsiniz.

Kaynak: Telefon Çiziklerinden Kurtulmanın Yolları

YORUMLAR