Twitter'a Çoklu Fotoğraf Nasıl Eklenir?

Twitter, bir Tweet'e birden fazla fotoğraf ekleme özelliğini iOS'tan sonra Android ve web uygulamalarına da getirdi. Artık Tweet'e 4 fotoğraf birden ekleyebiliyoruz!

Twitter'a Çoklu Fotoğraf Nasıl Eklenir?

Twitter, bir Tweet'e birden fazla fotoğraf ekleme özelliğini iOS'tan sonra Android ve web uygulamalarına da getirdi.

Twitter'ın tweetlerden Instagram desteğini kaldırmasının ardından “Acaba görselden elini eteğini çekti mi?” soruları belirirken, Vine işbirliği ve Facebook benzeri geniş profil görselli güncellemesi “Demek ki Instagram'a gıcıkmış!” yorumlarına neden oldu. Daha sonra iOS kullanıcılarının ikişer üçer fotoğraf eklemeye başladığını gören diğer kullanıcılar bir süre mağduriyet yaşadıktan sonra, nihayet onlar da bu özelliğe kavuştu. Peki bu özellik nasıl kullanılıyor?

Alışması bir Tweet alacak bu özelliği fotoğraf eklemeye çalıştığınız zaman hemen fark edebilirsiniz. Fotoğraf eklemeniz için açılan alt pencerede birden fazlasına dokunduğunuz an eklenmeye başlıyorlar.

Şimdilik en fazla 4 fotoğraf ekleybiliyorsunuz. Bir Tweet'te birden fazla fotoğraf varsa tek yapmanız gereken birine dokunup büyüttükten sonra kaydırma hareketini yapmak; böylece önceki ve sonraki fotoğraflarda gezinebiliyorsunuz.

Bunlar üzerinde ayrıca Facebook'tan da bildiğimiz “tag” desteği sayesinde kişi etiketleyebiliyorsunuz. Tweet'i attıktan sonra fotoğrafların yanında kişilerin etiketleri görünüyor ve bunlara tıklayarak kişilerin profiline gidebiliyorsunuz.

Sosyal ağların özellik ekledikçe kuruluş amaçlarından uzaklaştıkları tartışması sosyologları düşündüredursun, ortak özellikler en çok biz kullanıcıların işine yarıyor; böylece zaman harcamadan yeni bir özelliğe kolayca alışabiliyoruz.

Twitter, Tweetlere 4 Fotoğraf Ekleme Özelliğini Getirdi

YORUMLAR